၀က္သား အခ်ဳိေပါင္းေလး စားခ်င္လာလို႕ ခ်က္မယ္ျပင္ျပီး ခ်က္ေလသတည္းေပါ့ေလ အိမ္ခ်က္ေလးဘဲ ခ်က္တာမို႕လို႕ ခ်က္ရတာ လြယ္ပါတယ္ ေပါင္းအိုးနဲ႕ခ်က္စရာမလိုဘဲ ႐ိုး႐ိုးအိုးနဲ႕ဘဲ ႏူးအိလာေအာင္ ခ်က္ထားတဲ့ ခ်က္နည္းေလးကို မ်ွေ၀ေပးလိုက္ပါတယ္။
၀က္သားအရသာနယ္ရန္
- ၀က္သား သံုးထပ္သား - 500 g ကို ေရေဆးျပီး ခပ္႐ွည္႐ွည္ အတံုးေလးေတြ တံုးထားပါ
- ပဲငံၿပာရည္ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္းခြဲ
- နႏြင္းမွဳန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ေလးပံုတစ္ပံု
- ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဝက္ အားလံုးတို႕ကို ၀က္သားထဲထည့္ျပီး အရသာ၀င္ေအာင္ နယ္ထားပါ
ဟင္းခ်က္ရန္ လိုေသာပစၥည္းမ်ား
- ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ၃ဇြန္း
- ၾကက္သြန္ၿဖဴေထာင္းရန္ - အမႊာႀကီးႀကီး ၃မႊာ
- ၾကက္သြန္နီ မညက္တစ္ညက္ေထာင္းရန္ - ခပ္ႀကီးႀကီး တဥ
- နာနတ္ပြင့္ - တစ္ပြင့္
- ခ်င္းေထာင္းရန္ - လက္တစ္ဆစ္ခန္႕
- ၾကက္သြန္နီ - အေနေတာ္ တစ္လံုးကို အခြံခြာကာ အလံုးလိုက္ ေရေဆးျပီး အဖတ္ေလးမ်ား ရေအာင္ လွီးထားပါ
- ၾကက္သြန္ျဖဴ - ၇မႊာခန္႕ကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးထားပါ
- သၾကား - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္းသာသာ
ျပင္ဆင္ပံု
- အရသာ နယ္ထားေသာ ၀က္သားႏွင္႔ ဟင္းခ်က္ရန္ လိုအပ္ေသာ ပစၥည္းမ်ားကို ျပင္ထားပါ
- ေဇာက္နက္ေသာ အိုးတလံုးကို အပူေပးျပီး ဆီထည့္ပါ
- ဆီပူလာတာနဲ႕သၾကားကို ညိဳေရာင္သန္းတဲ့အထိ ေၾကာ္ေပးပါ
- သၾကားညိဳလာတာနဲ႕ ၾကက္သြန္ၿဖဴ နီ ခ်င္း နာနတ္ပြင့္တို႔ကို ေမႊးလာတဲ႔ထိ ဆီသတ္ေပးပါ
- ဆီသတ္နံ႕ ေမႊးလာတာနဲ႕ အရသာနယ္ထားေသာ ၀က္သားကိုထဲ႔ၿပီး ဆီသတ္ေပးပါ
- ၀က္သားအသားမ်ား မာလာတဲ႔ထိ သံုးမိနစ္ေလာက္ ဆီသတ္ေပးပါ
- အသားမ်ားမာလာမွ ေရကိုၿမဳပ္ေအာင္ထည့္ျပီး ဆက္တည္ေပးပါ
- ၀က္သားမ်ား ႏူးျပီးအိလာေအာင္ ေရထပ္ထဲ့ျပီး တည္ေပးပါ
- ၀က္သားႏူးလာပါက ေရမခမ္းခင္ အခြံခြာထားေသာ ၾကက္သြန္နီ ၾကက္သြန္ျဖဴကိုထည့္ကာ မီးအေနေတာ္ ေလ်ွာ့ေပးျပီး ေရခမ္းေအာင္ တည္ေပးပါ
- ေရခမ္းၿပီး ဆီၿပန္လာပါက ၀က္သားေပါင္းဟင္းကို ခ်ဳိခ်ဳိအိအိေလးကို စားသံုးႏိူင္ပါျပီ။
No comments:
Post a Comment