Friday, 7 July 2017

ဝက်ကလီစာ ကုန်းဘောင်ကြီးကြော်



ဒီေန႕ေတာ့ ၀က္ကလီစာေလးေတြ ရလာတာနဲ႕ အသည္း ႏွစ္လံုး ေက်ာက္ကပ္ေလးေတြ ၀ယ္လာကာ ၀က္ကလီစာ ကုန္းေဘာင္ႀကီးေၾကာ္ ေၾကာ္ျဖစ္ပါတယ္။

အသီးအ႐ြက္ေတြ ဦးစားေပးတဲ့ ဟင္းအမယ္ ျဖစ္တာေၾကာင့္ မိမိႏွစ္သက္ရာ အဆင္ေျပမဲ့ အသီးအ႐ြက္ေလးေတြထည့္ျပီး ေၾကာ္စားႏိူင္ပါတယ္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  1. ဝက္ကလီစာ - 250 g ( ႏွစ္သက္ရာ အသားကို သံုးႏိုင္ပါတယ္)
  2. ၾကက္သြန္နီ - အေနေတာ္ တစ္လံုး
  3. ၾကက္သြန္ျဖဴ - အမႊာႀကီးႀကီး၂မႊာ
  4. ဘေရာ႔ကိုလီ - ၃ခက္ခန္႕
  5. ပန္းင႐ုတ္ပြ - တစ္ျခမ္း
  6. မံုလာဥနီ - အနည္းငယ္
  7. ခရမ္းခ်ဥ္သီး - အေနေတာ္တစ္လုံး
  8. ပန္းေဂၚဖီ - ၄ခက္ခန္႕
  9. ၾကက္သြန္ၿမိတ္ - ၂ပင္
  10. ခ်င္း - လက္မ၀က္ခန္႕
  11. ေ႐ႊပဲသီး - ၅ေတာင့္
  12. တ႐ုတ္မဆလာ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ေလးပံုတစ္ပံု
  13. ခ႐ုဆီ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း
  14. ပဲငံျပာရည္အၾကည္ - ထမင္းစားဇြန္း၂ဇြန္း
  15. ပဲငံျပာရည္အေနာက္ရည္ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္၀က္
  16. ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္း
  17. နႏြင္းမွဳန္႕ - အနည္းငယ္
  18. သၾကား - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း
  19. ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ၆ဇြန္းခန္႕


ျပင္ဆင္ပံု

  • ဝက္ကလီစာမ်ားကို ေရစင္ေအာင္ေဆးျပီး ဆားအနည္းငယ္ႏွင့္ နႏြင္းမွဳန္႕တို႕ထည့္ကာ နယ္ေပးပါ
  • ျပီးတာနဲ႕ ေရျမဳပ္ေအာင္ထည့္ျပီး ျပဳပ္ေပးပါ
  • ျပဳပ္ရည္ခမ္းတာနဲ႕ ခပ္ပါးပါး လွီေပးထားပါ
  • ၾကက္သြန္နီကို အခြံခြာကာ ေရေဆးျပီး ေလးစိတ္ လွီးထားပါ
  • ခရမ္းခ်ဥ္သီးကိုလဲ ေရေဆးျပီး ေလးစိတ္လွီးထားပါ
  • ေ႐ႊပဲသီးကို အေၾကာသင္ေပးျပီး ေရေဆးထားပါ
  • ၾကက္သြန္မိတ္ကို ေရေဆးျပီး လက္၂လံုးေလာက္အေန ခပ္ၾကမ္းၾကမ္း ထူထူေလးေတြ လွီးထားေပးပါ
  • ပန္းေဂၚဖီ ဘေရာ႔ကိုလီ မံုလာဥနီ ပန္းင႐ုတ္ပြတို႕ကို ေရေဆးျပီး သင့္သလို လွီးေပးထားပါ
  • ခ်င္းကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးကာ အမွ်င္ေလးမ်ား ရေအာင္ လွီးေပးပါ
  • ၾကက္သြန္ျဖဴကို အခြံခြာျပီး ဓါးျပား႐ိုက္ကာ ခပ္ႏုတ္ႏုတ္ လွီးေပးပါ
  • ဟင္းခ်က္ရန္ လိုအပ္မည့္ ပစၥည္းမ်ား ျပင္ထားေပးပါ
  • ဒယ္အိုးကို အပူေပးျပီး ဆီထမင္းစားဇြန္း ၃ဇြန္းကို ထည့္ေပးပါ
  • ျပီးတာနဲ႕ ၾကက္သြန္ျဖဴကို ေမႊးသြားေအာင္ ေၾကာ္လိုက္ပါ
  • ၾကက္သြန္ျဖဴ  ေမႊးလာတာနဲ႕ လွီးထားေသာ ပန္းေဂၚဖီ ဘေရာ႔ကိုလီ ပန္းင႐ုတ္ပြ မံုလာဥနီ ၾကက္သြန္နီစသည့္ အသီးအ႐ြက္မ်ားကို အနည္းငယ္ ႏြမ္းေအာင္ေၾကာ္ၿပီး ဆယ္ထားပါ
  • ခရမ္းခ်ဥ္သီးကိုလဲ သတ္သတ္ထည့္ျပီး ေၾကာ္ေပးကာ ဆယ္ထားပါ
  • ဒယ္အိုးထဲမွာ ဆီအနည္းငယ္ ထပ္ထည့္ၿပီး လွီးထားေသာ ခ်င္းကိုထည့္ေၾကာ္ေပးပါ 
  • ခ်င္းန႔ံအနည္းငယ္ ေမႊးလာတာနဲ႕ ျပဳပ္ျပီးလွီးထားေသာ ဝက္ကလီစာမ်ားကို ထည့္ေၾကာ္ေပးပါ
  • ၀က္ကလီစာမ်ားက က်က္ျပီးသား ျဖစ္တဲ့အတြက္ ခ်က္ခ်င္းဆိုသလို ဆား သၾကား ပဲငံျပာရည္အၾကည္ ခ႐ုဆီ ပဲငံျပာရည္အေနာက္ သၾကား စသည့္ အရသာမ်ားကို ခပ္ျမန္ျမန္ေလး ထည့္ေပးပါ
  • ျပီးတာနဲ႕ ေၾကာ္ျပီးဆယ္ထားေသာ အသီးအ႐ြက္ေၾကာ္မ်ား ၾကက္သြန္မိတ္ႏွင့္ ေ႐ႊပဲသီးတို႔ကိုထည့္ ေမႊေပးကာ အရသာျမည္းျပီး လိုသလို ျပင္ေပးပါ
  • မိမိႏွစ္သက္တဲ႔ အရသာ ရပါက စားပြဲျပင္ရန္ ပန္းကန္ထဲ ေျပာင္းထည့္ျပီး တ႐ုတ္မဆာလာ ျဖဴးေပးကာပူပူလူလူေလး သုံးေဆာင္ႏိူင္ပါျပီ။

4 comments:

  1. ဟင္းခ်က္ေကာင္းတဲ႔ အန္တီမာကို ခုမွျမင္ဖူးေတာ့တယ္..။ သမီးက မနက္မနက္ ဘေလာ့ဖြင့္တိုင္း Blog roll မွာ အသစ္အျမဲတက္ေနတဲ႔ မာမာဆိုတာနဲ႔ ၀င္ဖတ္ေနက်..။

    မိုးေငြ႔

    ReplyDelete
    Replies
    1. ဘေလာ့ေလးဆီ လာလည္တဲ့အတြက္ ေက်းဇူးအမ်ားႀကီးတယ္ မိုးေငြ႕ေရ

      Delete
  2. Thanks for your blog. Whenever I want to cook something I refer to your blog.

    Thanks again.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ဘေလာ့ေလးဆီ လာလည္တဲ့အတြက္ ေက်းဇူးအမ်ားႀကီး တင္ပါတယ္႐ွင့္

      Delete