ဒီေန႕ေတာ့ ၀က္ကလီစာေလးေတြ ရလာတာနဲ႕ အသည္း ႏွစ္လံုး ေက်ာက္ကပ္ေလးေတြ ၀ယ္လာကာ ၀က္ကလီစာ ကုန္းေဘာင္ႀကီးေၾကာ္ ေၾကာ္ျဖစ္ပါတယ္။
အသီးအ႐ြက္ေတြ ဦးစားေပးတဲ့ ဟင္းအမယ္ ျဖစ္တာေၾကာင့္ မိမိႏွစ္သက္ရာ အဆင္ေျပမဲ့ အသီးအ႐ြက္ေလးေတြထည့္ျပီး ေၾကာ္စားႏိူင္ပါတယ္။
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
- ဝက္ကလီစာ - 250 g ( ႏွစ္သက္ရာ အသားကို သံုးႏိုင္ပါတယ္)
- ၾကက္သြန္နီ - အေနေတာ္ တစ္လံုး
- ၾကက္သြန္ျဖဴ - အမႊာႀကီးႀကီး၂မႊာ
- ဘေရာ႔ကိုလီ - ၃ခက္ခန္႕
- ပန္းင႐ုတ္ပြ - တစ္ျခမ္း
- မံုလာဥနီ - အနည္းငယ္
- ခရမ္းခ်ဥ္သီး - အေနေတာ္တစ္လုံး
- ပန္းေဂၚဖီ - ၄ခက္ခန္႕
- ၾကက္သြန္ၿမိတ္ - ၂ပင္
- ခ်င္း - လက္မ၀က္ခန္႕
- ေ႐ႊပဲသီး - ၅ေတာင့္
- တ႐ုတ္မဆလာ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ေလးပံုတစ္ပံု
- ခ႐ုဆီ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း
- ပဲငံျပာရည္အၾကည္ - ထမင္းစားဇြန္း၂ဇြန္း
- ပဲငံျပာရည္အေနာက္ရည္ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္၀က္
- ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္း
- နႏြင္းမွဳန္႕ - အနည္းငယ္
- သၾကား - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း
- ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ၆ဇြန္းခန္႕
ျပင္ဆင္ပံု
- ဝက္ကလီစာမ်ားကို ေရစင္ေအာင္ေဆးျပီး ဆားအနည္းငယ္ႏွင့္ နႏြင္းမွဳန္႕တို႕ထည့္ကာ နယ္ေပးပါ
- ျပီးတာနဲ႕ ေရျမဳပ္ေအာင္ထည့္ျပီး ျပဳပ္ေပးပါ
- ျပဳပ္ရည္ခမ္းတာနဲ႕ ခပ္ပါးပါး လွီေပးထားပါ
- ၾကက္သြန္နီကို အခြံခြာကာ ေရေဆးျပီး ေလးစိတ္ လွီးထားပါ
- ခရမ္းခ်ဥ္သီးကိုလဲ ေရေဆးျပီး ေလးစိတ္လွီးထားပါ
- ေ႐ႊပဲသီးကို အေၾကာသင္ေပးျပီး ေရေဆးထားပါ
- ၾကက္သြန္မိတ္ကို ေရေဆးျပီး လက္၂လံုးေလာက္အေန ခပ္ၾကမ္းၾကမ္း ထူထူေလးေတြ လွီးထားေပးပါ
- ပန္းေဂၚဖီ ဘေရာ႔ကိုလီ မံုလာဥနီ ပန္းင႐ုတ္ပြတို႕ကို ေရေဆးျပီး သင့္သလို လွီးေပးထားပါ
- ခ်င္းကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးကာ အမွ်င္ေလးမ်ား ရေအာင္ လွီးေပးပါ
- ၾကက္သြန္ျဖဴကို အခြံခြာျပီး ဓါးျပား႐ိုက္ကာ ခပ္ႏုတ္ႏုတ္ လွီးေပးပါ
- ဟင္းခ်က္ရန္ လိုအပ္မည့္ ပစၥည္းမ်ား ျပင္ထားေပးပါ
- ဒယ္အိုးကို အပူေပးျပီး ဆီထမင္းစားဇြန္း ၃ဇြန္းကို ထည့္ေပးပါ
- ျပီးတာနဲ႕ ၾကက္သြန္ျဖဴကို ေမႊးသြားေအာင္ ေၾကာ္လိုက္ပါ
- ၾကက္သြန္ျဖဴ ေမႊးလာတာနဲ႕ လွီးထားေသာ ပန္းေဂၚဖီ ဘေရာ႔ကိုလီ ပန္းင႐ုတ္ပြ မံုလာဥနီ ၾကက္သြန္နီစသည့္ အသီးအ႐ြက္မ်ားကို အနည္းငယ္ ႏြမ္းေအာင္ေၾကာ္ၿပီး ဆယ္ထားပါ
- ခရမ္းခ်ဥ္သီးကိုလဲ သတ္သတ္ထည့္ျပီး ေၾကာ္ေပးကာ ဆယ္ထားပါ
- ဒယ္အိုးထဲမွာ ဆီအနည္းငယ္ ထပ္ထည့္ၿပီး လွီးထားေသာ ခ်င္းကိုထည့္ေၾကာ္ေပးပါ
- ခ်င္းန႔ံအနည္းငယ္ ေမႊးလာတာနဲ႕ ျပဳပ္ျပီးလွီးထားေသာ ဝက္ကလီစာမ်ားကို ထည့္ေၾကာ္ေပးပါ
- ၀က္ကလီစာမ်ားက က်က္ျပီးသား ျဖစ္တဲ့အတြက္ ခ်က္ခ်င္းဆိုသလို ဆား သၾကား ပဲငံျပာရည္အၾကည္ ခ႐ုဆီ ပဲငံျပာရည္အေနာက္ သၾကား စသည့္ အရသာမ်ားကို ခပ္ျမန္ျမန္ေလး ထည့္ေပးပါ
- ျပီးတာနဲ႕ ေၾကာ္ျပီးဆယ္ထားေသာ အသီးအ႐ြက္ေၾကာ္မ်ား ၾကက္သြန္မိတ္ႏွင့္ ေ႐ႊပဲသီးတို႔ကိုထည့္ ေမႊေပးကာ အရသာျမည္းျပီး လိုသလို ျပင္ေပးပါ
- မိမိႏွစ္သက္တဲ႔ အရသာ ရပါက စားပြဲျပင္ရန္ ပန္းကန္ထဲ ေျပာင္းထည့္ျပီး တ႐ုတ္မဆာလာ ျဖဴးေပးကာပူပူလူလူေလး သုံးေဆာင္ႏိူင္ပါျပီ။
ဟင္းခ်က္ေကာင္းတဲ႔ အန္တီမာကို ခုမွျမင္ဖူးေတာ့တယ္..။ သမီးက မနက္မနက္ ဘေလာ့ဖြင့္တိုင္း Blog roll မွာ အသစ္အျမဲတက္ေနတဲ႔ မာမာဆိုတာနဲ႔ ၀င္ဖတ္ေနက်..။
ReplyDeleteမိုးေငြ႔
ဘေလာ့ေလးဆီ လာလည္တဲ့အတြက္ ေက်းဇူးအမ်ားႀကီးတယ္ မိုးေငြ႕ေရ
DeleteThanks for your blog. Whenever I want to cook something I refer to your blog.
ReplyDeleteThanks again.
ဘေလာ့ေလးဆီ လာလည္တဲ့အတြက္ ေက်းဇူးအမ်ားႀကီး တင္ပါတယ္႐ွင့္
Delete