တေန႕က ေအး႐ွန္းမားကက္က ၀ယ္လာတဲ့ မုန္လာဥေတြနဲ႕ မုန္လာဥမုန္႕ေလး မေန႕က လုပ္ျဖစ္တာနဲ႕ ဒီေန႕ျပန္ေၾကာ္ျပီး စားျဖစ္ပါတယ္။
အခ်ဥ္နဲ႕တို႕စားရင္း ငယ္ငယ္က မၾကာခန သြားစားခဲ့တဲ့ တ႐ုတ္တန္းက မုန္႕ဆိုင္ေလးေတြကို အလြမ္းေျဖကာ မုန္လာဥမုန္႕လုပ္နည္းေလး မ်ွေ၀လိုက္ပါတယ္။
ပါဝင္ပစၥည္းမ်ား
- မုန္လာဥျဖဴ - 400 g
- ဆန္မႈန္႔ - 350 g
- ေျပာင္းဖူးမႈန္႔ - 100 g
- ေရ - 2 လီတာ
- ဆား - လဖက္ရည္ဇြန္း ၁ဇြန္း
- သၾကား - ထမင္းစားဇြန္း၂ ဇြန္း
- ငရုတ္ေကာင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တpf၀က္
- ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ၃ဇြန္းခြဲ
- မုန္လာဥကို အခံြခြာၿပီး ျခစ္ထားပါ
- ဇလံုတခုတြင္ ျခစ္ထားေသာ မုန္လာဥ ဆန္မႈန္႔ ေျပာင္းမွဳန္႔ ဆား ဆီ သၾကား င႐ုတ္ေကာင္းမွဳန္႕တို႔ကိုထည့္ၿပီး ေရႏွင့္သမေအာင္ေမႊကာ ေဖ်ာ္ထားၿပီး နာရီဝက္ခန္႔ ႏွပ္ထားပါ
- မုန္လာဥက က်က္လြယ္တဲ့အတြက္ သတ္သတ္စီ က်ဳိရန္မလိုပါ
- မုန္႕က်ဳိျပီး ထည့္မည့္ဗန္းကို ဆီအနည္းငယ္ျဖင့္ သုတ္ထားပါ
- အားလံုသမေအာင္ ေမႊေပးၿပီးပါက မီးဖုိေပၚတင္ကာ မီးေအးေအးႏွင့္ ပ်စ္လာေအာင္ က်ိဳေပးပါ
- က်ဳိေနစဥ္ အက်က္ညီေစရန္ အဆက္မျပက္ ေမႊေပးပါ
- က်ဳိေနေသာ မုန္႕ႏွစ္ရည္ ပ်စ္လာပါက သမေအာင္ ထပ္ေမႊေပးျပီးမွ မီးဖိုေပၚမွ ခ်ေပးပါ
- မုန္႔ႏွစ္ကို ဆီသုတ္ထားေသာ ဗန္းထဲေလာင္းထည့္ကာ ေအေအးခံေပးပါ
- မုန္႕ႏွစ္မ်ား ေအးလာပါက ေရခဲေသတၱာထဲမွာ တညေလာက္ အေအးခံျပီး လွီးမွသာ မုန္႔သားလွီးရတာ ပိုျပီး အဆင္ေျပပါတယ္
- အေအးခံျပီး ရရွိလာေသာ မံုလာဥမုန္႕ကို ဆီပူပူမွာ အနည္းငယ္ ေၾကာ္ေပးျပီးပါက ဆယ္ျပီးဆီစစ္ကာ မိမိနွစ္သက္ရာ ပံုစံျဖင့္ ျပင္ဆင္ကာ မိမိႏွစ္သက္ေသာ အခ်ဥ္ႏွင့္ တြဲဖက္ကာ သံုးေဆာင္ နိုင္ပါၿပီ။
No comments:
Post a Comment