Friday, 14 July 2017

ဝက်ကလီစာ အစိမ်းကြော်


ဟင္းအမယ္ စံုေအာင္ခ်က္ဖို႕ အခ်ိန္မရတဲ့ အခါမ်ဳိးမွာ အခုလို ဟင္းတစ္မယ္ထဲနဲ႕ ထမင္းစားလို႕ျမိန္ေအာင္ ခ်က္ႏိူင္တဲ့အတြက္ ဒီေန႕ေတာ့ ၀က္ကလီစာေလးေတြနဲ႕ အစိမ္းေၾကာ္ေလး ေၾကာ္ျဖစ္လို႕ မာမာေၾကာ္တဲ့နည္းေလးကို မ်ွေ၀ေပးလိုက္ပါတယ္ရွင္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  1. ဝက္ကလီစာ - 250 g ( ႏွစ္သက္ရာ အသားသံုးႏိုင္ပါတယ္)
  2. ၾကက္သြန္နီ - အေနေတာ္ တစ္လံုး
  3. ၾကက္သြန္ျဖဴ - အမႊာႀကီးႀကီး၂မႊာ
  4. ဘေ႐ာ႔ကိုလီ - ၃ခက္ခန္႕
  5. မံုလာဥနီ - အနည္းငယ္
  6. ခရမ္းခ်ဥ္သီး - အေနေတာ္တစ္လုံး
  7. ပန္းေဂၚဖီ - ၄ခက္ခန္႕
  8. ၾကက္သြန္ၿမိတ္ - ၂ပင္
  9. ခ်င္း - လက္မ၀က္ခန္႕
  10. ေ႐ႊပဲသီး - ၅ေတာင့္
  11. တ႐ုတ္မဆလာ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ေလးပံုတစ္ပံု
  12. ခ႐ုဆီ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း
  13. ပဲငံျပာရည္အၾကည္ - ထမင္းစားဇြန္း၂ဇြန္း
  14. ပဲငံျပာရည္အေနာက္ရည္ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္၀က္
  15. ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္း
  16. နႏြင္းမွဳန္႕ - အနည္းငယ္
  17. သၾကား - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း
  18. ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ၆ဇြန္းခန္႕

ေကာ္ရည္ေဖ်ာ္ရန္
  • ေျပာင္းဖူးမွဳန္႕ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္၀က္
  • သၾကား - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း
  • ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္
  • ေရ - လက္ဖက္ရည္အၾကမ္းပန္ကန္လံုး ၂လံုးစာ (အားလံုးကို ေပ်ာ္သြားေအာင္ ေဖ်ာ္ထားပါ)

ျပင္ဆင္ပံု

  • ဝက္ကလီစာမ်ားကို ေရစင္ေအာင္ေဆးျပီး ဆားအနည္းငယ္ႏွင့္ နႏြင္းမွဳန္႕တို႕ထည့္ကာ နယ္ေပးပါ 
  • ျပီးတာနဲ႕ ေရျမဳပ္ေအာင္ထည့္ျပီး ေရခမ္းေအာင္ ျပဳပ္ေပးပါ
  • ျပဳပ္ရည္ခမ္းတာနဲ႕ ခပ္ပါးပါး လွီေပးထားပါ
  • ၾကက္သြန္နီကို အခြံခြာကာ ေရေဆးျပီး ေလးစိတ္ လွီးထားပါ
  • ခရမ္းခ်ဥ္သီးကိုလဲ ေရေဆးျပီး လးစိတ္လွီးထားပါ
  • ေ႐ႊပဲသီးကို အေၾကာသင္ေပးျပီး ေရေဆးထားပါ
  • ၾကက္သြန္မိတ္ကို ေရေဆးျပီး လက္၂လံုးေလာက္ ခပ္ၾကမ္းၾကမ္း ထူထူေလးေတြ လွီးထားေပးပါ
  • ပန္းေဂၚဖီ ဘေရာ႔ကိုလီ မံုလာဥနီတို႕ကို ေရေဆးျပီး မိမိတို႔ ႏွစ္သက္သလို လွီးေပးထားပါ
  • ခ်င္းကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးကာ အမွ်င္ေလးမ်ား ရေအာင္လွီးေပးပါ
  • ၾကက္သြန္ျဖဴကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးကာ ဓါးျပား႐ိုက္ျပီး ခပ္ႏုတ္ႏုတ္ လွီးေပးပါ
  • ဟင္းခ်က္ရန္ လိုအပ္မည့္ ပစၥည္းမ်ား ျပင္ထားေပးပါ
  • ဒယ္အိုးကို အပူေပးျပီး ဆီထမင္းစားဇြန္း ၃ဇြန္းကိုထည့္ေပးပါ
  • ျပီးတာနဲ႕ ၾကက္သြန္ျဖဴကို ေမႊးသြားေအာင္ ေၾကာ္လိုက္ပါ
  • ၾကက္သြန္ျဖဴ ေမႊးလာတာနဲ႕ လွီးထားေသာ ပန္းေဂၚဖီ ဘေရာ႔ကိုလီ ပန္းင႐ုတ္ပြ မံုလာဥနီ ၾကက္သြန္နီစသည့္ အသီးအ႐ြက္မ်ားကို အနည္းငယ္ ႏြမ္းေအာင္ေၾကာ္ၿပီး ဆယ္ထားပါ
  • ခရမ္းခ်ဥ္သီးကိုလဲ သတ္သတ္ထည့္ျပီးေၾကာ္ကာ ဆယ္ထားပါ
  • ဒယ္အိုးထဲမွာ ဆီအနည္းငယ္ ထပ္ထည့္ၿပီး လွီးထားေသာ ခ်င္းကိုထည့္ေၾကာ္ေပးပါ 
  • အနည္းငယ္ ေမႊးလာတာနဲ႕ ျပဳပ္ျပီးလွီးထားေသာ ဝက္ကလီစာမ်ားကို ထည့္ေၾကာ္ေပးပါ
  • ၀က္ကလီစာမ်ားက က်က္ျပီးသား ျဖစ္တဲ့အတြက္ ခ်က္ခ်င္းဆိုသလို ပါဝင္ေသာ ဆား သၾကား ပဲငံျပာရည္အၾကည္ ခ႐ုဆီ ပဲငံျပာရည္အေနာက္ သၾကား စသည့္ အရသာမ်ားကို ခပ္ျမန္ျမန္ေလး ထည့္ေပးပါ
  • ျပီးတာနဲ႕ ေၾကာ္ျပီးဆယ္ထားေသာ အသီးအ႐ြက္ေၾကာ္မ်ား ထည့္ေမႊေပးပါ
  • အားလံုးသမသြားျပီဆိုတာနဲ႕ ေဖ်ာ္ထားေသာ ေကာ္ရည္ကို ေလာင္းထည့္ေပးကာ ေကာ္ရည္ပ်စ္ေအာင္ ေမႊေပးပါ
  • ျပီးတာနဲ႕ ၾကက္သြန္မိတ္ႏွင့္ ေ႐ႊပဲသီးကိုထည့္ကာ ေမႊေပးကာ အရသာျမည္းျပီး လိုသလို ျပင္ေပးပါ
  • စားပြဲျပင္ရန္ ပန္းကန္ထဲ ေျပာင္းထည့္ျပီး တ႐ုတ္မဆာလာ ျဖဴးေပးျပီး ပူပူလူလူေလး သုံးေဆာင္ႏိူင္ပါျပီ။

No comments:

Post a Comment