ဒီေန႕ေတာ့ ကုလားေလး မဆလာအုပ္ကာ ဆီျပန္ခ်က္ထားတဲ့ ၀က္သားဆီျပန္ဟင္းေလး ခ်က္ျဖစ္တာမို႕လို႕ မစားဖူးသူေတြအတြက္ အရသာ ထူးျခားေစမဲ့ ၀က္သားမဆလာအုပ္ျပီး မာမာခ်က္တဲ့ နည္းေလးကို မ်ွေ၀ေပးလိုက္ပါတယ္။
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
- အဆီအသား တြဲေနေသာ၀က္သား - 500 g
- နႏြင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတစ္ပံု
- ခ်င္း - လက္တစ္ဆစ္ခန္႕
- ၾကက္သြန္န္ီ - အေနေတာ္ တစ္လံုး
- ၾကက္သြန္ျဖဴ - အမႊာႀကီးႀကီး ၃မႊာ
- စပါးလင္ - တစ္လက္မခန္႕
- င႐ုတ္သီး အေရာင္တင္မွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္း ေမာက္ေမာက္
- ငံျပာရည္ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း
- ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္
- အခ်ဳိမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္သာသာ
- မဆလာ (ကုလားေလးမဆလာ) - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္း
- ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ၅ဇြန္း
ျပင္ဆင္ပံု
- ၀က္သားကို ေရစင္ေအာင္ေဆးျပီး ခပ္ထူထူ အတံုးေလးမ်ား တံုးေပးထားပါ
- တံုးထားေသာ ၀က္သားမ်ားကို ဇလံုတစ္လံုးထဲမွာထည့္ျပီး နႏြင္း ဆား ငံျပာရည္ အခ်ဳိမွဳန္႕တို႕နဲ႕ နယ္ျပီး အရသာ၀င္ေအာင္ ၁၀မိနစ္ေလာက္ ႏွပ္ထားပါ
- ခ်င္း စပါးလင္ ၾကက္သြန္နီ ၾကက္သြန္ျဖဴတို႕ကို င႐ုတ္သီးမွဳန္႕ႏွင့္ ေရာျပီး ေထာင္းထားပါ
- အားလံုးအဆင္သင့္ ျဖစ္ျပီဆိုတာနဲ႔ ေဇာက္နက္ေသာ အိုးကိုအပူေပးျပီး ဆီထည့္ပါ
- ဆီပူလာတာနဲ႕ င႐ုတ္သီးေထာင္းကို ထည့္ျပီးဆီသတ္ပါ
- ဆီသတ္နံ႕ေမႊးလာတာနဲ႕ အရသာ နယ္ထားေသာ ၀က္သားကိုထည့္ျပီး ဆီသတ္ပါ
- ၀က္သား အသားမ်ား မာလာမွ ေရျမဳပ္ေအာင္ထည့္ျပီး တည္ေပးပါ
- ပထမ တစ္ရည္ခမ္းျပီး အသားႏူးေစရန္ ေနာက္တစ္ရည္ ထပ္ထည့္ျပီး တည္ေပးပါ
- ေရခမ္းျပီး ဆီျပန္တာနဲ႕ အရသာျမည္းျပီး လိုသလိုျပင္ကာ မဆလာထည့္ျပီး ေမႊေပးကာ အံုးအဖံုးကို အုပ္ေပးျပီး မီးဖိုမီးပိတ္၍ မီးအပူ႐ွိန္ ေအးေအးႏွင့္ တည္ထားေပးပါ
- ဆီသံ တဖ်စ္ဖ်စ္ ျမည္လာပါက မဆလာနံ႕ သင္းေနတဲ့ ၀က္သားဆီျပန္ဟင္းကို စားသံုးႏိူင္ပါျပီ။
No comments:
Post a Comment