Wednesday, 5 July 2017

မဆလာအုပ် ဝက်သားဆီပြန်


ဒီေန႕ေတာ့ ကုလားေလး မဆလာအုပ္ကာ ဆီျပန္ခ်က္ထားတဲ့ ၀က္သားဆီျပန္ဟင္းေလး ခ်က္ျဖစ္တာမို႕လို႕ မစားဖူးသူေတြအတြက္ အရသာ ထူးျခားေစမဲ့ ၀က္သားမဆလာအုပ္ျပီး မာမာခ်က္တဲ့ နည္းေလးကို မ်ွေ၀ေပးလိုက္ပါတယ္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  1. အဆီအသား တြဲေနေသာ၀က္သား - 500 g
  2. နႏြင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတစ္ပံု
  3. ခ်င္း - လက္တစ္ဆစ္ခန္႕
  4. ၾကက္သြန္န္ီ - အေနေတာ္ တစ္လံုး
  5. ၾကက္သြန္ျဖဴ - အမႊာႀကီးႀကီး ၃မႊာ
  6. စပါးလင္ - တစ္လက္မခန္႕
  7. င႐ုတ္သီး အေရာင္တင္မွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္း ေမာက္ေမာက္
  8. ငံျပာရည္ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း
  9. ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္
  10. အခ်ဳိမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္သာသာ
  11. မဆလာ (ကုလားေလးမဆလာ) - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္း
  12. ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ၅ဇြန္း

ျပင္ဆင္ပံု
  1. ၀က္သားကို ေရစင္ေအာင္ေဆးျပီး ခပ္ထူထူ အတံုးေလးမ်ား တံုးေပးထားပါ
  2. တံုးထားေသာ ၀က္သားမ်ားကို ဇလံုတစ္လံုးထဲမွာထည့္ျပီး နႏြင္း ဆား ငံျပာရည္ အခ်ဳိမွဳန္႕တို႕နဲ႕ နယ္ျပီး အရသာ၀င္ေအာင္ ၁၀မိနစ္ေလာက္ ႏွပ္ထားပါ
  3. ခ်င္း စပါးလင္ ၾကက္သြန္နီ ၾကက္သြန္ျဖဴတို႕ကို င႐ုတ္သီးမွဳန္႕ႏွင့္ ေရာျပီး ေထာင္းထားပါ
  4. အားလံုးအဆင္သင့္ ျဖစ္ျပီဆိုတာနဲ႔ ေဇာက္နက္ေသာ အိုးကိုအပူေပးျပီး ဆီထည့္ပါ
  5. ဆီပူလာတာနဲ႕ င႐ုတ္သီးေထာင္းကို ထည့္ျပီးဆီသတ္ပါ
  6. ဆီသတ္နံ႕ေမႊးလာတာနဲ႕ အရသာ နယ္ထားေသာ ၀က္သားကိုထည့္ျပီး ဆီသတ္ပါ
  7. ၀က္သား အသားမ်ား မာလာမွ ေရျမဳပ္ေအာင္ထည့္ျပီး တည္ေပးပါ
  8. ပထမ တစ္ရည္ခမ္းျပီး အသားႏူးေစရန္ ေနာက္တစ္ရည္ ထပ္ထည့္ျပီး တည္ေပးပါ
  9. ေရခမ္းျပီး ဆီျပန္တာနဲ႕ အရသာျမည္းျပီး လိုသလိုျပင္ကာ မဆလာထည့္ျပီး ေမႊေပးကာ အံုးအဖံုးကို အုပ္ေပးျပီး မီးဖိုမီးပိတ္၍ မီးအပူ႐ွိန္ ေအးေအးႏွင့္ တည္ထားေပးပါ
  10. ဆီသံ တဖ်စ္ဖ်စ္ ျမည္လာပါက မဆလာနံ႕ သင္းေနတဲ့ ၀က္သားဆီျပန္ဟင္းကို စားသံုးႏိူင္ပါျပီ။

No comments:

Post a Comment