ဟင္းခ်က္ဖို႔ စဥ္းစားတိုင္း အေျဖမရတဲ့ ေန႔ေတြဆို ေရခဲေသတၱာထဲက ႐ွိတာေတြ ဆြဲထုတ္ၿပီး ေနာက္ဆံုးေတာ့လည္း အၾကံကုန္လာေတာ့ စိတ္ထဲေပၚတာေတြ ခ်က္လိုက္မိေတာ့တာပါဘဲ ဒါေၾကာင္႔မို႔လို႔ ဒီေန႔မ်ွေဝေပးမွာကေတာ့ လြယ္ကူျမန္ဆန္ ပုဇြန္ေလွာ္သုပ္ ခ်ဥ္ငံစပ္ေလးပါ႐ွင္။
ပါဝက္ပစၥည္းမ်ား
- ပုဇြန္ထုတ္ - အေနေတာ္ ၁၀ေကာင္
- ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတစ္ပံု
- ၾကက္သြန္နီ - အေနေတာ္ တစ္လံုး
- အခ်ဳိမႈန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဝက္
- သံပုရာသီး - တစ္စိတ္
- င႐ုတ္သီးစိမ္း - ႏွစ္သက္သေလာက္
ျပင္ဆင္ပံု
- ပုဇြန္ထုတ္ကို ေရေဆးၿပီး ဒယ္အိုးထဲမွာ ထည္႔ေပးပါ
- ပုဇြန္ထုတ္အိုးထဲမွာ ေရအနည္းငယ္ႏွင္႔ ဆားထည့္ၿပီး မီးအားအေနတေတာ္နဲ႔ ေလွာ္ေပးပါ
- ေရခမ္းတာနဲ႔ အေအးခံၿပီး အခြံခြာေပးပါ
- ၾကက္သြန္နီကို အခြံခြာၿပီး အလံုးလိုက္ ေရေဆးၿပီးမွ ထက္ျခမ္းလွီးကာ ခပ္ထူထူ လွီးေပးပါ
- ပန္းကန္တခုထဲမွာ ပုဇြန္ ၾကက္သြန္နီႏွင့္ သံပုရာရည္ညႇစ္ကာ အခ်ဳိမႈန္႔ထည့္ၿပီး ခပ္ဖြဖြနယ္ပါ
- နယ္ၿပီးတာနဲ႔ အရသာျမည္း၍ လိုသလိုျပင္ကာ ပုဇြန္ေလွာ္သုပ္ ေမႊးေမႊးေလးကို င႐ုတ္သီးစိမ္း စပ္စပ္ေလးႏွင့္ တြဲဖက္၍ စားႏိူင္ပါၿပီ။
No comments:
Post a Comment