Friday 28 July 2017

ပုဇွန်လှော်သုပ်


ဟင္​းခ်က္​ဖို႔ စဥ္​းစားတိုင္​း အ​ေျဖမရတဲ့ ​ေန႔​ေတြဆို ​ေရခဲ​ေသတၱာထဲက ႐ွိတာ​ေတြ ဆြဲထုတ္​ၿပီး ​ေနာက္​ဆံုး​ေတာ့လည္​း အၾကံကုန္​လာေတာ့ စိတ္​ထဲ​ေပၚတာ​ေတြ ခ်က္​လိုက္​မိ​ေတာ့တာပါဘဲ ဒါေၾကာင္႔မို႔လို႔ ဒီ​ေန႔မ်ွ​ေဝ​ေပးမွာကေတာ့ လြယ္ကူျမန္ဆန္ ပုဇြန္​​ေလွာ္​သုပ္​ ခ်ဥ္​ငံစပ္​​ေလးပါ႐ွင္။

ပါဝက္​ပစၥည္​းမ်ား

  1. ပုဇြန္​ထုတ္​ - အ​ေန​ေတာ္​ ၁၀ေကာင္​
  2. ဆား - လက္​ဖက္​ရည္​ဇြန္​း သံုးပံုတစ္ပံု
  3. ၾကက္​သြန္​နီ - အ​ေန​ေတာ္​ တစ္လံုး
  4. အခ်ဳိမႈန္​႔ - လက္​ဖက္​ရည္​ဇြန္​း တစ္ဝက္​
  5. သံပုရာသီး - တစ္စိတ္​
  6. င႐ုတ္​သီးစိမ္​း - ႏွစ္​သက္​သ​ေလာက္​

ျပင္​ဆင္​ပံု
  1. ပုဇြန္​ထုတ္​ကို ​ေရ​ေဆးၿပီး ဒယ္အိုးထဲမွာ ထည္႔ေပးပါ
  2. ပုဇြန္​ထုတ္​အိုးထဲမွာ ​ေရအနည္​းငယ္​ႏွင္႔ ဆားထည္​့ၿပီး မီးအားအေနတေတာ္နဲ႔ ​ေလွာ္ေပး​ပါ
  3. ​ေရခမ္​းတာနဲ႔ အ​ေအးခံၿပီး အခြံခြာေပးပါ
  4. ၾကက္​သြန္​နီကို အခြံခြာၿပီး အလံုးလိုက္​ ​ေရ​ေဆးၿပီးမွ ထက္ျခမ္းလွီးကာ ခပ္​ထူထူ လွီးေပးပါ
  5. ပန္းကန္​တခုထဲမွာ ပုဇြန္​ ၾကက္​သြန္​နီႏွင္​့ သံပုရာရည္​ညႇစ္​ကာ အခ်ဳိမႈန္​႔ထည္​့ၿပီး ခပ္​ဖြဖြနယ္​ပါ
  6. နယ္​ၿပီးတာနဲ႔ အရသာျမည္​း၍ လိုသလိုျပင္​ကာ ပုဇြန္ေလွာ္သုပ္ ေမႊးေမႊးေလးကို င႐ုတ္​သီးစိမ္​း စပ္​စပ္ေလးႏွင္​့ တြဲဖက္​၍ စားႏိူင္​ပါၿပီ။

No comments:

Post a Comment