ငွက္ေပ်ာသီးေလးေတြ ၀ယ္ထားျပီး အမွည္႔လြန္ကုန္ေတာ႔ ဘာလုပ္စားရင္ ေကာင္းမလဲ စဥ္းစားေနတာ စိတ္ထဲေပၚလာတာက ငွက္က္ေပ်ာေပါင္းေလးဘဲ ေပၚလာပါတယ္ အရမ္းမွည္႔ျပီး ေပ်ာ္ေနတဲ႔အတြက္ ေပါင္းရတာ အရမ္းျမန္ပါတယ္ ဒါေၾကာင္႔မို႔လို႔ လြယ္ကူျမန္ဆန္စြာနဲ႔ ေပါင္လို႔ရတဲ႔ မာမာျပင္ဆင္တဲ႔ နည္းေလးကို မ်ွေဝေပးလိုက္ပါတယ္။
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
- မွည့္ေနေသာ သီးေမႊးငွက္ေပ်ာသီး - ဆယ္႔ခြန္ႏွစ္လံုး
- အုန္းႏို႕ - 400 ml (ready made ဗူးကို သံုးထားပါတယ္)
- ေရ - ထမင္းစားဇြန္း ၁၀ဇြန္းခန္႕
- ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတစ္ပံု
- ငွက္ေပ်ာသီးမ်ားကို အခြံခြာထားပါ
- အုန္းႏို႕ဗူးကိုေဖာက္ကာ ဆား ေရႏွင့္အတူ အိုးတစ္လံုးထဲထည့္ျပီး ခပ္ျပစ္ျပစ္ေလးရေအာင္ က်ဳိေပးပါ
- အုန္းႏို႕ပ်စ္လာတာနဲ႕ အခြံခြာထားေသာ ငွက္ေပ်ာသီးမ်ားကို အုန္းႏို႕အိုးထဲ ထည့္ျပီး ႏွစ္မိနစ္ေလာက္ ဆက္က်ဳိေပးပါ
- အုန္းႏို႕နဲ႕ငွက္ေပ်ာသီး အနံ႕ေလး ေမႊးလာျပီဆို မီးပိတ္ေပးျပီးရင္ ငွက္ေပ်ာေပါင္း ရပါျပီ
- ငွက္ေပ်ာသီးႏွင့္ အုန္းႏို႕မွာ အခ်ဳိအရသာ ပါျပီးသား ျဖစ္တဲ့အတြက္ သၾကား မထည္႔လဲ ရပါတယ္
- အဆင္သင္႔ ျဖစ္ျပီဆိုတာနဲ႔ ငွက္ေပ်ာေပါင္း ခ်ဳိခ်ဳိေလးကို စားပြဲျပင္ေပးျပီး သံုးေဆာင္ႏိူင္ပါျပီ။
No comments:
Post a Comment