မနက္က ေစ်းသြားေတာ့ ေအး႐ွန္းဆိုင္ကို ေရာက္သြားတယ္ လတ္လတ္ဆတ္ဆတ္ သီးႏွံေတြၾကားထဲက ႐ွား႐ွားပါးပါး ရတာတဲ့ ရခိုင္ငွက္ေပ်ာသီး အစိမ္းေလးေတြနဲ႕ကုလားပဲဆန္ကိုေရာကာ အရည္ေသာက္ဆမ္း ခ်ဥ္ငံစပ္ေလးခ်က္လို႕ ခ်က္နည္းအလြယ္ေလး မာမာျပင္ဆင္တဲ႔ နည္းေလးကို မ်ွေ၀လိုက္ပါတယ္။
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
- ကုလားပဲျခမ္း - ထမင္းေပါင္းအိုး ဆန္ခ်င္ခြက္ တစ္ခြက္
- ရခိုင္ငွက္ေပ်ာသီးအစိမ္း - ၅လံုး
- အာလူး - ခပ္ႀကီးႀကီး တစ္လံုး
- မက်ည္းသီးမွည့္ - ကြမ္းသီးဆံလံုးေလာက္
- ပ်ဥ္းေတာ္သိမ္း႐ြက္ - အခက္ႀကီးႀကီး ၂ခက္
- ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္း
- ငါးငံျပာရည္ - ထမင္းစားဇြန္း ၃ဇြန္း
- အရသာမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္း
- နႏြင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္႐ည္ဇြန္း သံုးပံုတပံု (ပဲျပဳပ္ထဲႏွင့္ဆီသတ္ရာတြင္ သံုးရန္)
- ၾကက္သြန္နီ - အေနေတာ္ တစ္ျခမ္း
- ၾကက္သြန္ျဖဴ - အမႊာႀကီးႀကီး ၂မႊာ
- ခ်င္း - လက္တဆစ္ရဲ႕တစ္၀က္
- င႐ုတ္သီးအေရာင္တင္မွဳန္႕ - လက္ဖက္႐ည္ဇြန္း တစ္၀က္သာသာ
- ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ၃ဇြန္း
ျပင္ဆင္ပံု
- ကုလားပဲဆန္ကို ေရေဆးျပီး ေရျမဳပ္ေအာင္ထည့္ နႏြင္းမွဳန္႕ အနည္းငယ္ထည့္ျပီး ပဲကိုမႏူးတႏူး အေနအထားရေအာင္ ျပဳဳပ္ထားပါ
- မက်ီးသီးမွည့္ကို ေရတထပ္ေဆးျပီး ေရျမဳပ္ေအာင္ ထည့္ကာ ေ႐စိမ္ထားပါ
- ရခိုင္ငွက္ေပ်ာသီးကို အခြံမခြာဘဲ ထိပ္၂ဖက္ကို ျဖတ္ေပးကာ ေရေဆးျပီး သင့္သလို လွီးကာ ေရ၁၅မိနစ္ေလာက္ စိမ္ထားပါ
- အာလူးကို အခြံခြာျပီး အေနေတာ္ အစိတ္ေလးမ်ားလွီးကာ ေရေဆးျပီး ေရစိမ္ထားပါ
- ၾကက္သြန္ျဖဴ ၾကက္သြန္နီ ခ်င္းတို႕ကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးကာ င႐ုတ္သီးမွဳန္႕တို႕နဲ႕ေရာျပီး ေထာင္းထားပါ
- အားလံုးအဆင္သင့္ျဖစ္တာနဲ႕ ဒယ္အိုးတလံုးကို အပူေပးျပီး ဆီထည့္ပါ ဆီပူလာတာနဲ႕ နႏြင္းမွဳန္႕ထည့္ကာ င႐ုတ္သီးေထာင္းကိုထည့္ျပီး ေမႊးလာေအာင္ ဆီသတ္ေပးပါ
- ဆီသတ္နံ႕ေမႊးလာတာနဲ႕ ပ်ဥ္းေတာ္သိမ္း႐ြက္မ်ားကို ထည့္ျပီးဆီသတ္ပါ
- ျပီးတာနဲ႕ ဟင္းခ်က္ရန္ ျပင္ထားေသာ ငွက္ေပ်ာသီး အာလူး ဆား ငံျပာရည္ အရသာမွဳန္႕တို႕ကိုထည့္ေမႊျပီး ဆီသတ္ပါ
- ငွက္ေပ်ာသီးႏွင့္ အာလူးမ်ား အေရာင္ေျပာင္းလာတာနဲ႕ ေရျမဳပ္ေအာင္ထည့္ျပီး ငွက္ေပ်ာသီးႏွင့္ အာလူးမ်ား ႏူးေအာင္တည္ေပးပါ
- အသီးမမ်ား ႏူးလာတာနဲ႕ ျပဳပ္ထားေသာ ပဲအိုးထဲကို ေျပာင္းထည့္ျပီး ေရလိုသေလာက္ထည့္ကာ ေရစိမ္ထားေသာ မက်ည္းမွည့္ကို လက္နဲ႕နယ္ေဖ်ာ္ျပီး မက်ည္းရည္ထည့္ေပးပါ
- ဟင္းရည္ပြက္ပြက္ဆူပါက အရသာျမည္းျပီး လိုသလိုျပင္ကာ ငွက္ေပ်ာသီး ပဲကုလားဟင္း အရည္ေသာက္ဆမ္းကို ငံျပာရည္ခ်က္ေလးခ်က္ကာ တြဲဖက္ျပီး သံုးေဆာင္ႏိူင္ပါျပီ။
No comments:
Post a Comment