Monday, 10 July 2017

မုန့်တီသုပ်



ဒီေန႔ေတာ႔ မိုးေလေအးေအးနဲ႕ဘာေလးလုပ္စားရင္ ေကာင္းမလဲ စဥ္းစားလိုက္တာ ခ်ဥ္ခ်ဥ္ငံငံစပ္စပ္ေလး စားခ်င္လာတာနဲ႕ ဒီတစ္ခါေတာ့ မုန္႕တီသုပ္ေလးဘဲ သုပ္စားလိုက္ပါေတာ့တယ္။

ဟင္းရည္ခ်က္နည္းကေတာ့ အရင္တစ္ခါ တင္ထားတဲ့ နည္းအတိုင္းဘဲ ခ်က္ထားပါတယ္ ခ်က္နည္းနဲ႔ ပါ၀င္ပစၥည္းေတြကော႔ အတူတူဘဲ သံုးထားပါတယ္႐ွင္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
ငါးျပဳပ္ရန္

  1. ငါးခူ - တစ္ဆယ္က်ပ္သား
  2. ငံျပာရည္ - ထမင္းစားဇြန္း ၄ဇြန္း
  3. ဟင္းခ်ဳိမွဳန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္း တို႔ကိုေရျမဳပ္ရံု  ေရာျပဳပ္ေပးျပီး ႏူးသြားပါက အသားဖတ္ေလးမ်ားကို ထြင္ထားပါ
  4. ငါးအ႐ိုးမ်ားကို င႐ုတ္ဆံုထဲမွာ ညက္ေနအာင္ ေထာင္းေပးျပီး ေရ အနည္းငယ္ႏွင့္ အရည္ငင္ထားပါ။

ဟင္းရည္ခ်က္ရန္

  1. ေရ - 4 cups
  2. အ႐ိုးငင္ထားေသာ ငါး႐ိုးအရည္ - အနည္းငယ္
  3. ၾကက္သြန္ျဖဴ - အမႊာႀကီးႀကီး ငါးမႊာ (ေထာင္းေပးပါ)
  4. ၾကက္သြန္နီ - ႏွစ္လံုး (အဖတ္ေလးမ်ားလွီးေပးပါ)
  5. ငရုတ္ေကာင္းမွဳန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္း
  6. ပုဇြန္ငါးပိ - ထမင္းစားဇြန္းတစ္ဇြန္း
  7. ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္းတစ္ဇြန္း
  8. ငါးငံျပာရည္ - ထမင္းစားဇြန္းတစ္ဇြန္း
  9. ဟင္းခ်ဳိမွဳန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္းတစ္ဇြန္း
  10. ပဒဲေကာဥ - တစ္လက္မ (ေထာင္းေပးပါ)
  11. ငါးဖယ္ျခစ္ သို႕မဟုတ္ ဘာဆာငါးျခစ္ အနည္းငယ္ကိုု အရသာနယ္ျပီး အခ်က္၂၀၀ေလာက္ ေပါက္ကာ အလံုးေလးေတြ လုပ္ထားပါ
  12. အ႐ိုးထြင္ထားေသာငါး အသားမ်ားႏွင့္ ပါ၀င္ပစၥည္း အားလံုးေရာျပီး ေရပြက္ပြက္ဆူကာ ၾကက္သြန္ဖတ္မ်ား ႏူးေအာင္တည္ေပးပါ
  13. ေရပြက္ပြက္ဆူလာပါက ငါးျခစ္လံုးေလးမ်ား ဟင္းရည္ထဲထည့္ေပးပါ ငါးလံုးမ်ား ေရေပၚေပၚလာပါက ဟင္းရည္အိုးကို အရသာျမည္းျပီး လိုသလို ျပင္ေပးထားပါ

ရခိုင္မုန္႕တီသုပ္ရန္
  • ငရုတ္သီးစိမ္း အစပ္ေတာင္႔ - စားႏိူင္သေလာက္ (ေလွာ္ျပီးေထာင္းေပးပါ)
  • Ready made မုန္႔ဖတ္အေျခာက္ - 400 g (ျပဳပ္ေပးထားပါ)
  • မက်ည္းသီးမွည္႔ရည္ - လက္ဖက္ရည္ပန္းကန္ တစ္လံုး
  • သံပုရာသီး - တစ္လံုး( ႀကိဳက္လ်ွင္ထည့္ေသာက္ပါ )
  • ငံျပာရည္ - လက္ဖက္ရည္ပန္းကန္ တစ္လံုး
  • ပဲေၾကာ္ - ဆယ္ခ်ပ္ (ေခ်ထားေပးပါ)
  • နံနံပင္ - ဆယ္ပင္ခန္႕ (လွီးေပးထားပါ)
  • ငါးဖယ္ေၾကာ္ - အခ်ပ္သံုးဆယ္ (အေနေတာ္ ညွပ္ထားေပးပါ)
  • ၾကက္သြန္ျဖဴဆီခ်က္ - တ႐ုတ္ဟင္းျပင္ပန္းကန္ အေသးတစ္လံုးစာ ခ်က္ထားပါ
  • မုန္႕တီသုပ္ရန္ မိမိအဆင္ေျပသလို ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ားထည့္ျပီး ခပ္ဖြဖြနယ္ကာ သုပ္ေပးျပီးပါက ႐ွဴး႐ွဲအသုပ္ေလးကို စားပြဲျပင္ေပးကာ မုန္႕တီဟင္းရည္ႏွင့္ တြဲဖက္ျပီး သံုးေဆာင္ႏိုင္ပါျပီ။

No comments:

Post a Comment