ဒီေန႔ေတာ႔ မိုးေလေအးေအးနဲ႕ဘာေလးလုပ္စားရင္ ေကာင္းမလဲ စဥ္းစားလိုက္တာ ခ်ဥ္ခ်ဥ္ငံငံစပ္စပ္ေလး စားခ်င္လာတာနဲ႕ ဒီတစ္ခါေတာ့ မုန္႕တီသုပ္ေလးဘဲ သုပ္စားလိုက္ပါေတာ့တယ္။
ဟင္းရည္ခ်က္နည္းကေတာ့ အရင္တစ္ခါ တင္ထားတဲ့ နည္းအတိုင္းဘဲ ခ်က္ထားပါတယ္ ခ်က္နည္းနဲ႔ ပါ၀င္ပစၥည္းေတြကော႔ အတူတူဘဲ သံုးထားပါတယ္႐ွင္။
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
ငါးျပဳပ္ရန္
- ငါးခူ - တစ္ဆယ္က်ပ္သား
- ငံျပာရည္ - ထမင္းစားဇြန္း ၄ဇြန္း
- ဟင္းခ်ဳိမွဳန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္း တို႔ကိုေရျမဳပ္ရံု ေရာျပဳပ္ေပးျပီး ႏူးသြားပါက အသားဖတ္ေလးမ်ားကို ထြင္ထားပါ
- ငါးအ႐ိုးမ်ားကို င႐ုတ္ဆံုထဲမွာ ညက္ေနအာင္ ေထာင္းေပးျပီး ေရ အနည္းငယ္ႏွင့္ အရည္ငင္ထားပါ။
ဟင္းရည္ခ်က္ရန္
- ေရ - 4 cups
- အ႐ိုးငင္ထားေသာ ငါး႐ိုးအရည္ - အနည္းငယ္
- ၾကက္သြန္ျဖဴ - အမႊာႀကီးႀကီး ငါးမႊာ (ေထာင္းေပးပါ)
- ၾကက္သြန္နီ - ႏွစ္လံုး (အဖတ္ေလးမ်ားလွီးေပးပါ)
- ငရုတ္ေကာင္းမွဳန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္း
- ပုဇြန္ငါးပိ - ထမင္းစားဇြန္းတစ္ဇြန္း
- ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္းတစ္ဇြန္း
- ငါးငံျပာရည္ - ထမင္းစားဇြန္းတစ္ဇြန္း
- ဟင္းခ်ဳိမွဳန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္းတစ္ဇြန္း
- ပဒဲေကာဥ - တစ္လက္မ (ေထာင္းေပးပါ)
- ငါးဖယ္ျခစ္ သို႕မဟုတ္ ဘာဆာငါးျခစ္ အနည္းငယ္ကိုု အရသာနယ္ျပီး အခ်က္၂၀၀ေလာက္ ေပါက္ကာ အလံုးေလးေတြ လုပ္ထားပါ
- အ႐ိုးထြင္ထားေသာငါး အသားမ်ားႏွင့္ ပါ၀င္ပစၥည္း အားလံုးေရာျပီး ေရပြက္ပြက္ဆူကာ ၾကက္သြန္ဖတ္မ်ား ႏူးေအာင္တည္ေပးပါ
- ေရပြက္ပြက္ဆူလာပါက ငါးျခစ္လံုးေလးမ်ား ဟင္းရည္ထဲထည့္ေပးပါ ငါးလံုးမ်ား ေရေပၚေပၚလာပါက ဟင္းရည္အိုးကို အရသာျမည္းျပီး လိုသလို ျပင္ေပးထားပါ
ရခိုင္မုန္႕တီသုပ္ရန္
- ငရုတ္သီးစိမ္း အစပ္ေတာင္႔ - စားႏိူင္သေလာက္ (ေလွာ္ျပီးေထာင္းေပးပါ)
- Ready made မုန္႔ဖတ္အေျခာက္ - 400 g (ျပဳပ္ေပးထားပါ)
- မက်ည္းသီးမွည္႔ရည္ - လက္ဖက္ရည္ပန္းကန္ တစ္လံုး
- သံပုရာသီး - တစ္လံုး( ႀကိဳက္လ်ွင္ထည့္ေသာက္ပါ )
- ငံျပာရည္ - လက္ဖက္ရည္ပန္းကန္ တစ္လံုး
- ပဲေၾကာ္ - ဆယ္ခ်ပ္ (ေခ်ထားေပးပါ)
- နံနံပင္ - ဆယ္ပင္ခန္႕ (လွီးေပးထားပါ)
- ငါးဖယ္ေၾကာ္ - အခ်ပ္သံုးဆယ္ (အေနေတာ္ ညွပ္ထားေပးပါ)
- ၾကက္သြန္ျဖဴဆီခ်က္ - တ႐ုတ္ဟင္းျပင္ပန္းကန္ အေသးတစ္လံုးစာ ခ်က္ထားပါ
- မုန္႕တီသုပ္ရန္ မိမိအဆင္ေျပသလို ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ားထည့္ျပီး ခပ္ဖြဖြနယ္ကာ သုပ္ေပးျပီးပါက ႐ွဴး႐ွဲအသုပ္ေလးကို စားပြဲျပင္ေပးကာ မုန္႕တီဟင္းရည္ႏွင့္ တြဲဖက္ျပီး သံုးေဆာင္ႏိုင္ပါျပီ။
No comments:
Post a Comment