ခရမ္းသီး ပိန္ပိန္႐ွည္႐ွည္ေလးေတြ ရလာေတာ့ အစက စိတ္ထဲမွာ ျပဳပ္ျပီးတို႕စရာလုပ္မယ္ေပါ့ ေရခဲေသတၱာထဲမွာ ငါးပိရည္က်ဳိမယ္ဆိုျပီး ငါးပိပုလင္းေလး ၾကည့္လိုက္ေတာ့ ကုန္ေနပါတယ္။
ဒါနဲ႕ဘဲ ပုဇြန္ထုတ္နဲ႕ ခ်က္လိုက္တာဘဲ ေကာင္းပါတယ္ဆိုျပီး ထမင္းျမိန္ေစမဲ့ ခရမ္းသီးႏွပ္ေလး ခ်က္ျဖစ္လို႕ ခ်က္နည္းေလး မ်ွေ၀လိုက္ပါတယ္ မၾကာမၾကာ ခ်က္ျဖစ္သလို မၾကာမၾကာလဲ ဘေလာ့မွာ တင္ျဖစ္ပါတယ္။
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
- ခရမ္းသီး - အလံုး႐ွည္႐ွည္ ဆယ္လံုး
- ပုဇြန္ထုတ္ - ဆယ္ေကာင္ခန္႕
- မညက္တစ္ညက္ ေထာင္းထားေသာ ၾကက္သြန္နီ - အေနေတာ္ တစ္ဥ
- ညက္ေနေအာင္ ေထာင္းထားေသာ ၾကက္သြန္ျဖဴ - အမႊာႀကီးႀကီး ႏွစ္မႊာ
- ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္သာသာ
- အရသာမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္
- နႏြင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ေလးပံုတစ္ပံု
- င႐ုတ္သီးအေရာင္တင္မွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္းေမာက္ေမာက္
- ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ငါးဇြန္း
ျပင္ဆင္ပံု
- ခရမ္းသီးကို အညွာနားထိ ျပတ္ေအာင္လွီးျပီး ထက္၀က္ျခမ္းေပးကာ ေရနာရီ၀က္ေလာက္ စိမ္ထားပါ
- အညိဳေရာင္အရည္မ်ား ထြက္သြားပါက ေရစင္ေအာင္ေဆးျပီး ေရစစ္ထားေပးပါ
- လွီးထုတ္ထားေသာ ခရမ္းသီးအညွာမ်ားကို ေရေဆးျပီး ထည့္ခ်က္ႏိုင္ပါတယ္
- ပုဇြန္ထုတ္ကို အခြံမခြာဘဲ ေခါင္းခြံဘဲခြာကာ ေၾကာဘက္မွ အမည္းေၾကာင္းကို ဖယ္ေပးပါ
- ခရမ္းသီး ၾကက္သြန္ျဖဴ ၾကက္သြန္နီ ဆား အရသာမွဳန္႕ င႐ုတ္သီး အေရာင္တင္မွဳန္႕ ဆီ နႏြင္းမွဳန္႕ႏွင့္ ပုဇြန္ထုတ္မ်ားကို ေဇာက္နက္ေသာ အိုးထဲထည့္ျပီး အရသာ၀င္ေအာင္ နယ္ေပးပါ
- အိုးထဲမွာ အရသာနယ္ထားေသာ ခရမ္းသီးကို ေရအနည္းငယ္ထည့္ကာ အဖံုးအုပ္ျပီး တည္ေပးပါ
- အိုးမကပ္ေစရန္ မေမႊဘဲ လွဳပ္ေပးျပီး လံုးရည္ခမ္းကာနီးတာနဲ႕ ေရလိုသေလာက္ ထပ္ထည့္ေပးျပီး ပြက္ပြက္ဆူေအာင္ တည္ေပးပါ
- အိုးထဲမွာ ဆီက်န္ေရက်န္ အေနအထားေလးရေအာင္ တည္ေပးပါ
- ခရမ္းသီးႏူးပါက အရသာျမည္းျပီး လိုသလိုျပင္ေပးကာ အိအိေမႊးေမႊး ခရမ္းသီးႏွပ္ စပ္စပ္ေလးကို သံုးေဆာင္နိုင္ပါျပီ။
No comments:
Post a Comment