၀က္သား အသားတံုးေလးေတြႀကီးဘဲ တစ္တံုးကို $9 ေက်ာ္ေက်ာ္နဲ႕ ေရာင္းတာေတြ႕ေတာ့ မ၀ယ္ဘဲ မေနႏိုင္လို႕ ၂ထုတ္၀ယ္လာျပီး အေနေတာ္ေလးေတြ တံုးကာ အစိုေၾကာ္ျဖစ္ျပန္ပါတယ္ စားလို႕ေကာင္းတဲ့ ၀က္သားအစို အႂကြတ္ေၾကာ္နည္း မ်ွေ၀ေပးလိုက္ပါတယ္။
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
- ၀က္သား - 1 kg
- ခေနာ ၾကက္သားမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္း
- နႏြင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတစ္ပံု
- ခ်င္းအရည္ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း (ခ်င္းကိုေထာင္းျပီး အရည္ယူထားပါ)
- ၾကက္သြန္ျဖဴ အရည္ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း (ၾကက္သြန္ျဖဴကို ေထာင္းျပီး အရည္ယူထားပါ)
- ဆီ - 2 cups
ျပင္ဆင္ပံု
- ၀က္သားကို ပံုပါအတိုင္း ႐ွည္႐ွည္ေလးေတြ လွီးေပးပါ
- ၀က္သားကို ေရစင္ေအာင္ေဆးျပီး ေရေျခာက္ေအာင္ paper towel ႏွင့္သုတ္ေပးပါ
- ေရေျခာက္တာနဲ႕ ၾကက္သြန္ျဖဴအရည္ ခေနာၾကက္သားမွဳန္႕ ခ်င္းကိုေထာင္းျပီး ယူထားေသာ ခ်င္းအရည္ နႏြင္းမွဳန္႕တို႕ထည့္ကာ အရသာ၀င္ေအာင္ နယ္ျပီး ေရခဲေသတၱာထဲမွာ တစ္ညသိပ္ထည့္ျပီး ႏွပ္ထားေပးပါ
- ေနာက္ေန႕မနက္မွာ ေၾကာ္ဖို႕ျပင္ဆင္ပါ
- ဒယ္အိုးထဲမွာ ဆီထည္႔ျပီး ဆီကို မီးျပင္းျပင္းနဲ႕ အပူေပးလိုက္ပါ
- ဆီပူလာတာနဲ႕ မီးကို အေနေတာ္သို႕ ေလ်ွာ့ျပီးမွ အရသာ နယ္ထားေသာ ၀က္သားကို ထည့္ျပီးေၾကာ္ပါ
- အသား အစိမ္းကို ေၾကာ္တာ ျဖစ္တဲ့အတြက္ အထဲထိ က်က္ေစရန္ မၾကာမၾကာ အထက္ေအာက္ လွန္ေပးပါ
- ပံုပါအတိုင္း အေရာင္ရလာျပီဆိုရင္ ဆယ္ျပီး အေအးခံထားပါ
- ေၾကာ္ျပီးသား ဆီကိုလဲ အေအးခံထားပါ
- အသားေရာ ဆီပါေအးလာေတာ့မွ ေၾကာ္ထားေသာဆီႏွင့္ေၾကာ္ျပီးသား အသားကိုစိမ္ျပီး ႏွစ္သက္သလို စားသံုးႏိူင္ပါျပီ
- ေၾကာ္ထားေသာဆီကို ထမင္းဆီဆမ္း နယ္ျပီးစားႏိူင္ပါတယ္
- ထိုနည္းအတိုင္း ဆိတ္သား အမဲသား သိုးသားတို႕ကိုလဲ ေၾကာ္ႏိူင္ပါတယ္။
သိပ္ၾကီဳက္မမာေရ
ReplyDeleteပ်င္းလိုု ့သိပ္မလုုပ္ျဖစ္ဘူး
လုုပ္ရင္ခဏေလးနဲ ့ကုုန္သြားေရာ ဒီတုုိင္းစားပစ္လိုု ့..
အုုိင္အိုုရာ