Friday, 21 July 2017

ပုဇြန္ေျခာက္ ငံျပာရည္ခ်က္


ရာသီဥတုေလးကလဲ ေအးလာျပီဆိုေတာ့ ပူစပ္စပ္ေလးေတြဘဲ စားခ်င္လာပါတယ္ ဒါေၾကာင့္မို႕လို႕ ဒီတခါေတာ့ ထမင္းမိန္ေစမဲ့ ငံျပာရည္ေၾကာ္ ေၾကာ္ျဖစ္ျပန္ပါတယ္ လြယ္ကူျမန္ဆန္ ေၾကာ္နည္းေလးျဖစ္ျပီး ထမင္းစားလို႔ မိန္ရေလေအာင္ မာမာျပင္ဆင္တဲ႔နည္းေလး မ်ွေ၀လိုက္ပါတယ္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  1. ပုဇြန္ေျခာက္ - အေကာင္ႀကီးႀကီး လက္ဖက္ရည္အၾကမ္း ပန္းကန္တစ္လံုး
  2. ၾကက္သြန္နီ - ခပ္ႀကီးႀကီး ၅လံုး
  3. င႐ုတ္သီးလံုးျခမ္းကြဲ - လက္ဖက္ရည္ ပန္းကန္အေသး တစ္လံုး
  4. င႐ုတ္သီးစိမ္း - ၅ေတာင့္ခန္႕
  5. ဆီ - လက္ဖက္ရည္ အၾကမ္းပန္းကန္ တစ္လံုး
  6. နႏြင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္
  7. ငံျပာရည္ - ထမင္းစားဇြန္း ၅ဇြန္း
  8. အရသာမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္း
  9. ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္

ျပင္ဆင္ပံု

  • ပုဇြန္ေျခာက္ကို ေရႏွစ္ခါေလာက္ေဆးျပီး ေရနာရီ၀က္ေလာက္ စိမ္ထားျပီးမွ ညက္ေနေအာင္ ေထာင္းေပးပါ။
  • ၾကက္သြန္နီကို အခြံခြာျပီး အလံုးလိုက္ ေရေဆးကာ ပါးပါးလွီးထားပါ။
  • င႐ုတ္သီးစိမ္းကို အေနေတာ္ လွီးထားပါ။
  • အားလံုးအဆင္သင့္ျဖစ္ပါက ဒယ္အိုးကို ဆီထည့္ျပီး အပူေပးပါ။
  • ဆီအိုးပူလာပါက နႏြင္းမွဳန္႔ထည့္ကာ ၾကက္သြန္နီကို ထည့္ေၾကာ္ေပးပါ။
  • ၾကက္သြန္နီမ်ား ႏြမ္းလာျပီး အေရာင္မေျပာင္းခင္မွာ င႐ုတ္သီးမွဳန္႕ကို ထည့္ျပီး ၂မိနစ္ေလာက္ ေၾကာ္လိုက္ပါ။
  • င႐ုတ္သီးနံ႕ေမႊးလာပါက င႐ုတ္သီးစိမ္း ပုဇြန္ေျခာက္ေထာင္း ဆား  ငံျပာရည္ႏွင့္ အရသာမွဳန္႕တို႕ထည့္ျပီး ေမႊေပးပါ။
  • မၾကာမၾကာ ေမႊေပးျပီး  ေၾကာ္ေပးကာ အရသာျမည္း၍ လိုသလို ျပင္ေပးပါ။
  • ငံျပာရည္မ်ား ခမ္းမသြားခင္ မီးပိတ္ေပးျပီး ပန္းကန္ထဲ ေျပာင္းထည့္ေပးပါ။
  • ငံျပာရည္ခ်က္ စပ္စပ္ေမႊးေမႊးေလး ရျပီဆိုတာနဲ႕ ႏွစ္သက္ရာ တို႕စရာတို႕ျဖင့္ တြဲဖက္ျပီး စားနိုင္ပါျပီ။

No comments:

Post a Comment