ရာသီဥတုေလးကလဲ ေအးလာျပီဆိုေတာ့ ပူစပ္စပ္ေလးေတြဘဲ စားခ်င္လာပါတယ္ ဒါေၾကာင့္မို႕လို႕ ဒီတခါေတာ့ ထမင္းမိန္ေစမဲ့ ငံျပာရည္ေၾကာ္ ေၾကာ္ျဖစ္ျပန္ပါတယ္ လြယ္ကူျမန္ဆန္ ေၾကာ္နည္းေလးျဖစ္ျပီး ထမင္းစားလို႔ မိန္ရေလေအာင္ မာမာျပင္ဆင္တဲ႔နည္းေလး မ်ွေ၀လိုက္ပါတယ္။
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
- ပုဇြန္ေျခာက္ - အေကာင္ႀကီးႀကီး လက္ဖက္ရည္အၾကမ္း ပန္းကန္တစ္လံုး
- ၾကက္သြန္နီ - ခပ္ႀကီးႀကီး ၅လံုး
- င႐ုတ္သီးလံုးျခမ္းကြဲ - လက္ဖက္ရည္ ပန္းကန္အေသး တစ္လံုး
- င႐ုတ္သီးစိမ္း - ၅ေတာင့္ခန္႕
- ဆီ - လက္ဖက္ရည္ အၾကမ္းပန္းကန္ တစ္လံုး
- နႏြင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္
- ငံျပာရည္ - ထမင္းစားဇြန္း ၅ဇြန္း
- အရသာမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္း
- ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္
ျပင္ဆင္ပံု
- ပုဇြန္ေျခာက္ကို ေရႏွစ္ခါေလာက္ေဆးျပီး ေရနာရီ၀က္ေလာက္ စိမ္ထားျပီးမွ ညက္ေနေအာင္ ေထာင္းေပးပါ။
- ၾကက္သြန္နီကို အခြံခြာျပီး အလံုးလိုက္ ေရေဆးကာ ပါးပါးလွီးထားပါ။
- င႐ုတ္သီးစိမ္းကို အေနေတာ္ လွီးထားပါ။
- အားလံုးအဆင္သင့္ျဖစ္ပါက ဒယ္အိုးကို ဆီထည့္ျပီး အပူေပးပါ။
- ဆီအိုးပူလာပါက နႏြင္းမွဳန္႔ထည့္ကာ ၾကက္သြန္နီကို ထည့္ေၾကာ္ေပးပါ။
- ၾကက္သြန္နီမ်ား ႏြမ္းလာျပီး အေရာင္မေျပာင္းခင္မွာ င႐ုတ္သီးမွဳန္႕ကို ထည့္ျပီး ၂မိနစ္ေလာက္ ေၾကာ္လိုက္ပါ။
- င႐ုတ္သီးနံ႕ေမႊးလာပါက င႐ုတ္သီးစိမ္း ပုဇြန္ေျခာက္ေထာင္း ဆား ငံျပာရည္ႏွင့္ အရသာမွဳန္႕တို႕ထည့္ျပီး ေမႊေပးပါ။
- မၾကာမၾကာ ေမႊေပးျပီး ေၾကာ္ေပးကာ အရသာျမည္း၍ လိုသလို ျပင္ေပးပါ။
- ငံျပာရည္မ်ား ခမ္းမသြားခင္ မီးပိတ္ေပးျပီး ပန္းကန္ထဲ ေျပာင္းထည့္ေပးပါ။
- ငံျပာရည္ခ်က္ စပ္စပ္ေမႊးေမႊးေလး ရျပီဆိုတာနဲ႕ ႏွစ္သက္ရာ တို႕စရာတို႕ျဖင့္ တြဲဖက္ျပီး စားနိုင္ပါျပီ။
No comments:
Post a Comment