အိမ္အေျပာင္း အေ႐ႊ႕ေတြနဲ႕ အလုပ္မ်ားေနခ်ိန္ ဟင္းခ်က္ခ်ိန္လဲ သိပ္မရေလေတာ့ ဟင္းခ်က္ခ်ိန္သိပ္မၾကာဘဲ ထမင္းစားလို႕ ျမိန္ေစမဲ့ အစိမ္းေၾကာ္ေလး တစ္မယ္ဘဲ ေၾကာ္ျဖစ္ပါတယ္။
ထမင္းပူပူ ဟင္းပူပူေလးနဲ႕ ထမင္းစားလို႕ ျမိန္ျမိန္စားႏိူင္ေအာင္ ၾကက္အသည္းအျမစ္ အစိမ္းေၾကာ္ ေၾကာ္နည္းေလး မ်ွေ၀လိုက္ပါတယ္။
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
- ၾကက္အသည္း - ငါးခု
- ၾကက္အျမစ္ - ငါးခု
- ၾကက္သြန္နီ - အေနေတာ္ တစ္ဥ
- ၾကက္သြန္ျဖဴ - အမႊာႀကီးႀကီး ႏွစ္မႊာ
- မံုလာဥနီ - အေနေတာ္ တစ္ဥ
- ေဂၚဖီ - အ႐ြက္ႀကီး ေလး႐ြက္
- ပန္းေဂၚဖီ - အေနေတာ္ သံုးခက္
- ဆယ္လ္ရီ အ႐ိုး - တထြာခန္႕
- ဘ႐ိုကိုလီ - အေနေတာ္ ေလးခက္ခန္႕
- ေကာ္မွဳန္႕ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း
- ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္း
- သၾကား - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း
- ပဲငံျပာရည္အေနာက္ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း
- ေ႐ႊပဲသီး - ဆယ္ေတာင့္
- ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ငါးဇြန္း
ေကာ္ရည္ေဖ်ာ္နည္း
- ေကာ္မွဳန္႕
- သၾကား
- ဆား
- ပဲငံျပာရည္
- ေရ - လက္ဖက္ရည္ပန္းကန္လံုး ၂လံုးစာ
- (အားလံုးကို ေပ်ာ္သြားေအာင္ ေရာေဖ်ာ္ထားပါ)
ျပင္ဆင္ပံု
- ၾကက္အသည္း အျမစ္တို႕ကို ေရစင္ေအာင္ေဆးျပီး အေနေတာ္ အတုံးေလးေ
တြတုံးၿပီး ဆားအနည္းငယ္ အခ်ဳိမွဳန္႕အနည္းငယ္တို႕ႏွင့္ အရသာ၀င္ေအာင္ အနည္းငယ္ နယ္ထားေပးပါ - ၾကက္သြန္နီကို ေလးစိတ္ခြဲၿပီ
း အလႊာေတြရေအာင္ ခြာထုတ္ထားပါ - ၾကက္သြန္ျဖဴကို အခြံခြာျပီး ဓါးျပား႐ိုက္ထားပါ
- အျခားအသီးအႏွံေတြကိုလည္း ေရေဆးကာ အေနေတာ္လွီးထားပါ
- အရသာနယ္ထားေသာ အသည္းအျမစ္မ်ားကို ေရျမဳပ္ေအာင္ထည့္ျပီး ေရခမ္းေအာင္ ျပဳပ္ထားပါ
- ဒယ္အိုးတစ္လုံး
ကို ဆီထည့္ျပီး အပူေပးပါ - ဆီပူလာလွ်င္ ၾကက္သြန္ျဖဴကို ေမႊး႐ံုေလး ေၾကာ္ေပးကာ ဆယ္လ္ရီ ပန္းေဂၚဖီ ေဂၚဖီ မံုလာဥနီ ဘ႐ိုကိုလီ စသည့္အသီးအရြက္မ်ားကို ထ
ည့္ေၾကာ္ပါ - အသီးအ႐ြက္မ်ား အနည္းငယ္ ႏြမ္းသြားပါက ျပဳပ္ထားေသာ ၾကက္သားေၾကာ္မ်ား ထည့္
ေပးပါ - အၾကာႀကီး ေၾကာ္စရာမလိုဘဲ အနည္းငယ္ ႏြမ္း႐ံုေၾကာ္ျပီးတာနဲ႕ ၾကက္သြန္နီ အဖတ္ေလးမ်ား ထည့္ေမႊပါ
- ျပီးတာနဲ႕ ေဖ်ာ္ထားေသာ ေကာ္ရည္ ေလာင္းထည့္ျပီး ေမႊေပးပါ
- ေကာ္ရည္ အနည္းငယ္ ျပစ္လာတာနဲ႕ အရသာျမည္းျပီး လိုသလိုျပင္ကာ ေ႐ႊပဲသီးကိုထည့္ျပီး ေမႊေပးပါ
- အားလံုးသမသြားျပီဆိုတာနဲ႕ အလြန္စားေကာင္းလို႕ေကာင္းတဲ့ ၾကက္အသည္းအျမစ္ အစိမ္းေၾၾကာ္ေလး ရပါျပီ။
No comments:
Post a Comment