ဒီတခါေတာ့ ျမန္မာျပည္က ငါးပုတ္သင္ငါးနဲ႕ ခပ္ဆင္ဆင္တူတဲ့ ငါးေလးေတြ ရလာတာနဲ႕ ငါးေပါင္းေၾကာ္ေလး ေၾကာ္လိုက္ပါတယ္ မာမာကေတာ့ ထမင္းျဖဴေလးကို ဆားေလးျဖဴးျပီး ငါးေပါင္းေၾကာ္ေလးဖဲ့ကာ စားရတဲ့ အရသာေလး ႀကိဳက္လြန္းလို႕ ေၾကာ္နည္းေလး မ်ွေ၀လိုက္ပါတယ္။
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
- ငါးပန္းနီ - 350 g
- အခ်ဳိမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတပံု
- ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတပံု
- Lemon Pepper - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္သာသာ
- Lemon Pepper မ႐ွိပါက သံပုရာရည္ ထမင္းစားဇြန္းတ၀က္နဲ႕င႐ုတ္ေကာင္းမွဳန္႕ အနည္းငယ္ကို ေရာနယ္ေပးပါ
- ဆီ - လက္ဖက္အၾကမ္းပန္းကန္ ႏွစ္လံုးသာသာ
- တန္ပူရာမွဳန္႕ - ထမင္းစားဇြန္း ၄ဇြန္းေမာက္ေမာက္
- ေရ - မုန္႕ႏွစ္ခပ္ပ်စ္ပ်စ္ျဖစ္ေအာင္ ေရကိုနည္းနည္းျခင္း ထည့္ေမႊျပီး ခပ္ပ်စ္ပ်စ္ အေနအထား ရေအာင္ေဖ်ာ္ရန္
ျပင္ဆင္ပံု
- ငါးကို အေတာင္ပံ အျမွီးျဖတ္ျပီး ဗိုက္ထဲမွ မလိုတာေတြဖယ္ကာ ေရေဆးျပီး ေရေျခာက္ေအာင္ Paper Towel ႏွင့္ခပ္ဖြဖြ သုပ္ေပးပါ
- ေရေျခာက္သြားပါက ဆား အရသာမွဳန္႕ lemon pepper တို႕နဲ႕အရသာ၀င္ေအာင္ ခပ္ဖြဖြ ဆုတ္ဆုတ္ျပီး နယ္ေပးပါ
- တန္ပူရာမွဳန္႕ကို ေရႏွင့္ ခပ္ပ်စ္ပ်စ္ေဖ်ာ္ေပးပါ
- အရသာနယ္ျပီးပါက ေရေဖ်ာ္ထားေသာ တန္ပူရာမုန္႕ႏွစ္ထဲမွာ ငါးကိုတေကာင္ခ်င္းယူကာ လူးေပးပါ
- ေအာက္ေခ်မကပ္ေသာ ဒယ္အိုးတလံုးကို ဆီအပူေပးျပီး ဆီပူလာပါက တန္ပူရာမုန္႕ႏွစ္ လူးထားေသာ ငါးကို ထည့္ေၾကာ္ေပးပါ
- တဖက္ေ႐ႊ၀ါေရာင္ သန္းလာရင္ ေနာက္တဖက္လွန္ေပးျပီး ေနာက္တဖက္ေ႐ႊ၀ါေရာင္သန္းလာပါက ဆယ္ျပီး ဆီစစ္ေပးပါ
- ဆီစစ္သြားပါက ငါးေၾကာ္ေမႊးေမႊးေလးကို စားသံုးနိုင္ပါျပီ။
No comments:
Post a Comment