အခုရက္ထဲ မာမာတစ္ေယာက္ အိမ္အလုပ္ေတြ မ်ားေနေပမဲ့ ဟင္းေတြေတာ့ ခ်က္ျဖစ္ပါတယ္ ဒါေပမဲ့လဲ သတ္သတ္လြတ္ေလးေတြ စားေနတဲ့ သမီးငယ္ေလးအတြက္ အသုပ္စံုေလးေတြ သုပ္ျဖစ္တာမို႕လို႕ ဒီေန႕ေတာ့ လူတိုင္းျပင္ဆင္တတ္တဲ႕ လြယ္ကူျမန္ဆန္ ခရမ္းခ်ဥ္သီး အသုပ္စံု သုပ္နည္းေလး မ်ွေ၀လိုက္ပါတယ္။
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
- ခရမ္းခ်ဥ္သီး - ခပ္ႀကီးႀကီး ႏွစ္လံုး
- နံနံပင္ - မိမိႏွစ္သက္သေလာက္
- လက္ဖက္အေၾကာ္စံု - ထမင္းစားဇြန္း ရွစ္ဇြန္းခန္႔
- ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္
- အရသာမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္
- ပဲဆီစိမ္း - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း
- သံပုရာသီး - တစ္စိတ္
- င႐ုတ္သီးစိမ္း - စားႏိူင္သေလာက္
ျပင္ဆင္ပံု
- ခရမ္းခ်ဥ္သီးကို အလံုးလိုက္ ေရေဆးျပီး ခပ္ပါးပါး လွီးထားပါ
- နံနံပင္ႏွင့္င႐ုတ္သီးစိမ္းကို ေရေဆးျပီး မထူမပါးေလးေတြ လွီးထားပါ
- အသုပ္ထဲထည့္ရန္ လိုအပ္ေသာ ပစၥည္းမ်ားကို အဆင္သင္႔ ျပင္ထားပါ
- လွီးထားေသာ ခရမ္းခ်ဥ္သီးမ်ားကို ဇလံုက်ယ္က်ယ္ထဲမွာ ထည့္ေပးပါ
- လက္ဖက္အေၾကာ္စံု နံနံပင္ ဆား ဆီ အရသာမွဳန္႕ င႐ုတ္သီးစိမ္း သံပုရာရည္တို႕ကိုထည့္ျပီး ခပ္ဖြဖြနယ္ေပးကာ အရသာျမည္းျပီး လိုသလို ျပင္ေပးပါ
- နယ္ဖတ္ျပီးတာနဲ႕ စားပြဲျပင္မည့္ ပန္းကန္ထဲသို႕ေျပာင္းျပီး သတ္သတ္လြတ္ ခရမ္းခ်ဥ္သီးသုပ္ ခ်ဥ္ငံစပ္ေလးကို ထမင္းပူပူ ေရေႏြးၾကမ္းေလးႏွင့္တြဲဖက္ကာ သံုးေဆာင္ႏိုင္ပါျပီ။
No comments:
Post a Comment