Wednesday, 7 June 2017

ဂုံးဟင်းချဉ်စပ်


ဒီေန႕ေတာ့ ဂံုးကို ခ်ဥ္စပ္ေလး ခ်က္ျဖစ္ပါတယ္ ျမန္မာျပည္က ဂံုးေတြေလာက္ေတာ့ မေမႊးေပမဲ့ အသားပိုမ်ားျပီး ႏူးညံ့ပါတယ္ ခ်က္ရတာျမန္ျပီး စားလို႕ေကာင္းတဲ့အတြက္ မာမာျပင္ဆင္ျပီး ခ်က္ထားတဲ႔ ခ်က္နည္းေလးကို မ်ွေ၀လိုက္ပါတယ္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  1. အခြံပါေသာ New Zealand green-shell mussel - တစ္ကီလိုခြဲ
  2. င႐ုတ္သီး အေရာင္တင္မွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္း
  3. ညက္ေနေအာင္ ေထာင္းထားေသာ ငရုတ္သီးစိမ္း – ထမင္းစားဇြန္း တစ္ ဇြန္း
  4. ခပ္ႏုတ္ႏုတ္ လွီးထားေသာ ၾကက္သြန္ျဖဴ - အမႊာႀကီးႀကီး ၃မႊာ
  5. ခပ္ႏုတ္ႏုတ္ လွီးထားေသာ ၾကက္သြန္နီ - ထမင္းစားဇြန္း ၃ ဇြန္းခန္႕
  6. Tomato sauce - ထမင္းစားဇြန္း ၇ ဇြန္း
  7. ခပ္ပါးပါး လွီးထားေသာ ခရမ္းခ်ဥ္သီး - အေနေတာ္ တစ္လံုး
  8. ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္
  9. ငံျပာရည္ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း
  10. အရသာမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္သာသာ
  11. ေရ - ဟင္းခပ္ဇြန္းႀကီး တစ္ ဇြန္း
  12. ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ၅ဇြန္း

ျပင္ဆင္ပံု
  • ဂံုးမ်ားကို ေရစင္ေအာင္ေဆးျပီး ေရစစ္ထားပါ
  • ဟင္းခ်က္ရန္ လိုအပ္ေသာ ပစၥည္းမ်ားကို ျပင္ထားပါ
  • ေဇာက္နက္ေသာ အေနေတာ္အိုးကို အပူေပးကာ ဆီႏွင့္ နႏြင္းမွဳန္႕ကိုထည့္ပါ
  • ဆီပူလာတာနဲ႕ လွီးထားေသာ ၾကက္သြန္နီ ၾကက္သြန္ျဖဴႏွင့္ င႐ုတ္သီးအေရာင္တင္မွဳန္႕ င႐ုတ္သီးသီးစိမ္းတို႕ကို ထည့္ျပီးဆီသတ္ေပးပါ
  • ဆီသတ္နံ႕ေမႊးလာတာနဲ႕ ခရမ္းခ်ဥ္သီးမ်ားကို ထည့္ျပီးဆီသတ္ေပးပါ
  • ခရမ္းခ်ဥ္သီးမ်ား ေက်လာတာနဲ႕ ေရစစ္ထားေသာ ဂံုးမ်ား ဆား ငံျပာရည္ႏွင့္ အရသာမွဳန္႕တို႕ကို ထည့္ေမႊေပးပါ
  • ျပီးတာနဲ႕ ေရထည့္ကာ ပြက္ပြက္ဆူေအာင္ တည္ေပးပါ
  • ဂံုးမ်ားက်က္လာတာနဲ႕ အရသာျမည္ျပီး လိုသလို ျပင္ေပးကာ ေရမခမ္းခင္ မီးပိတ္ေပးပါ
  • အနံ႔အရသာနွင့္ ျပည့္စံုလွေသာ ခရမ္းခ်ဥ္သီး အရည္စပ္က်ဥ္းေလးႏွင့္ ဂံုးခ်ဥ္စပ္ေလး စားသံုးရန္ ျပင္ေပးႏိူင္ပါၿပီ။

No comments:

Post a Comment