တ႐ုတ္ဟင္းလ်ာ စားဖြယ္ရာ တမ်ဳိးျဖစ္ျပီး ထမင္းပူပူေလးနဲ႕ လိုက္ဖက္လြန္းတဲ့ ၾကက္သားေကာ္ရည္ဆမ္း အခ်ဳိခ်က္နည္းေလး ခ်က္ျဖစ္တာနဲ႕ မ်ွေ၀လိုက္ပါတယ္။
သၾကားကို နီညိဳေရာင္သန္းလာေအာင္ ေၾကာ္ျပီးမွ ၾကက္သားကိုထည့္ျပီး လံုးခ်က္ ခ်က္ေပးရပါတယ္ သၾကားေၾကာ္ခ်ိန္မွာလဲ အပြင့္ေသးတဲ့ သၾကားကို မသံုးဘဲ အပြင့္ႀကီးတဲ့ သၾကားကို သံုးေစခ်င္ပါတယ္ အပြင့္ေသးတဲ့ သၾကားကိုသံုးရင္ သၾကားဆီသတ္ခ်ိန္မွာ ခနေလးေပ်ာ္ျပီး အေရာင္မည္းသြားတတ္ပါတယ္။
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
- ၾကက္ရင္ပံုသား - 200g
- ၾကက္သြန္နီ - အေနေတာ္ ၂ဥ
- ၾကက္သြန္ျဖဴ - ၃မႊာ
- ခ်င္း - လက္တဆစ္ခန္႕
- သၾကား - ထမင္းစားဇြန္း တဇြနနး
- ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တဇြန္း
- နႏြင္းမွဳန္႕ - အနည္းသယ္
- ေကာ္မွဳန္႕ - ထမင္းစားဇြန္း တဇြန္း
- ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ၅ဇြန္း
ျပင္ဆင္ပံု
- ၾကက္သားကို ေရေဆးျပီး အေနေတာ္ အတံုးေလးေတြ တံုးထားျပီး ဆား နႏြင္းမွဳန္႕ ေထာင္းထားေသာ ၾကက္သြန္ျဖဴတို႕နဲ႕ အရသာ၀င္ေအာင္ နယ္ထားျပီး မိနစ္၂၀ေလာက္ ႏွပ္ထားပါ
- ၾကက္သြန္ျဖဴကို အခြံခြာျပီး ခပ္ႏုတ္ႏုတ္ လွီးထားပါ( ၾကက္သားႏွပ္ထဲ ထည့္ရန္)
- ၾကက္သြန္နီႏွစ္လံုးကို အခြံခြာျပီး အလံုးလိုက္ ေရေဆးကာ တလံုးကို ၈စိတ္စိတ္ထားပါ
- အလံုးေသးေသာ ၾကက္သြန္နီကို သံုးပါက အလံုးလိုက္ ထည့္ခ်က္ပါ
- ေကာ္မွဳန္႕ကို ေရအနည္းငယ္ႏွင့္ေဖ်ာ္ထားပါ
- က်န္ လိုအပ္ေသာ ပစၥည္းမ်ားကို ျပင္ထားပါ
- ေဇာက္အနည္းငယ္နက္ေသာ ဒယ္အိုးထဲ ဆီထည္႔ျပီး ဆီပူလာလွ်င္ သၾကားမ်ားထည္႔ကာ သၾကားနီညွိေရာင္သန္း လာသည္အထိ ေၾကာ္ေပးပါ။
- သၾကားေၾကာ္ေနစဥ္ အိုးမကပ္ေစရန္ အဆက္မျပတ္ ေမႊေပးပါ
- သၾကား နီညိွေရာင္သန္းလာတာနဲ႕ ႏွပ္ထားေသာ ၾကက္သားမ်ားကို ထည္႔ကာ ၃မိနစ္ခန္႔ လံုးခ်က္ေပးပါ
- လံုးခ်က္ေလးရတာနဲ႕ ဒယ္အိုးထဲ ၾကပ္သားျမဳပ္ေအာင္ ေရထည္႔ကာ အဖံုးအုပ္ကာ ခ်က္ေပးပါ
- ေရမခမ္းခင္ အဖတ္ေလးမ်ားရေအာင္ စိတ္ထားေသာ ၾကက္သြန္နီကို ထည္႔ခ်က္ေပးပါ
- ၾကက္သြန္နီမ်ား အရမ္းမႏူးခင္ ေရေဖ်ာ္ထားေသာ ေကာ္ရည္ကိုထည့္ကာ ျပစ္လာေအာင္ ေမႊေပးပါ
- ေရခမ္းျပီး ေကာ္ရည္ျပစ္လာျပီဆိုတာနဲ႕ မီးပိတ္ေပးျပီး ၾကက္သားေကာ္ရည္ခ်က္ ေမႊးေမႊးေလးကို ဟင္းပူတုန္း စားသံုးရန္ စားပြဲျပင္ႏိူင္ပါျပီ။
No comments:
Post a Comment