ဒီေန႕ေတာ့ ၀က္သားစင္းေကာ အခ်ဳိေၾကာ္ေလးေၾကာ္ကာ ထမင္းပူပူေလးနဲ႕ စားရေလေအာင္ ျပင္ဆင္ျဖစ္လို႕ ေၾကာ္နည္းေလး မ်ွေ၀ေပးလိုက္ပါတယ္။
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
- ၀က္သား - 300 g
- ၾကက္သြန္နီ - အေနေတာ္ တစ္ဥ
- ၾကက္သြန္ျဖဴ - အမႊာႀကီးႀကီး ၃မႊာ
- ခ်င္း - လက္တစ္ဆစ္ခန္႕
- မဆလာ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း
- ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္သာသာ
- အရသာမွဳန္႕- လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္
- နႏြင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတစ္ပံု
- ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ၅ဇြန္း
ျပင္ဆင္ပံု
- ၀က္သားကို အတံုးလိုက္ ရေေဆးျပီး ေရစစ္ထားပါ
- ေရစစ္တာနဲ႕ စဥ့္နီတံုးေပၚတင္ျပီး အသားမ်ား ေၾကသြားတဲ့ထိ ဓါးနဲ႕ ႏုတ္ႏုတ္စင္းပါ
- စင္းထားေသာ အသားကို ဆား အရသာမွဳန္႕ မဆလာ နႏြင္းမွဳန္႕တို႕ႏွင့္နယ္ျပီး ၁၀မိနစေ္ေလာက္ ႏွပ္ထားပါ
- ၾကက္သြန္နီကို အခြံခြာကာ အလံုးလိုက္ ေရေဆးေပးျပီး အကြင္းလိုက္ ခပ္ထူထူ လွီးထားပါ
- ၾကက္သြန္ျဖဴကို ေရေဆးျပီး ဓါးျပား႐ိုက္ကာ ခပ္ႏုတ္ႏုတ္ လွီးထားပါ
- ခ်င္းကို အခြံခြာျပီး ခပ္ေသးေသး အေခ်ာင္း႐ွည္ေလးေတြ လွီးထားပါ
ဟင္းခ်က္ရန္
- ဆီကိုအပူေပးျပီး ဆီအေငြ႕ တက္လာတာနဲ႕ ၀က္သားစင္းေကာမ်ားကို ထည့္ျပီးေမႊေပးပါ
- အသားမ်ား လံုးမိတာနဲ႕ ေရျမဳပ္ေအာင္ထည့္ျပီး အဖံုးဖံုးကာ တည္ေပးပါ
- အိုးမကပ္ေစရန္ အသားကို မၾကာမၾကာ ေမႊေပးျပီး ေရခမ္းေအာင္ တည္ေပးပါ
- ေရခမ္းလာတာနဲ႕ ၾကက္သြန္ျဖဴ ၾကက္သြန္နီ ခ်င္းတို႕ကို ထည့္ျပီးေၾကာ္ပါ
- ၾကက္သြန္မ်ား အရမ္းႏြမ္းေအာင္ ေၾကာ္စရာမ လိုတဲ့အတြက္ ၂မိနစ္ေလာက္ ေၾကာ္ျပီးတာနဲ႕ မီးပိတ္ေပးကာ အရသာျမည္းေပးပါ
- အရသာကို လိုသလိုျပင္ေပးျပီး ၀က္သားစင္းေကာ အခ်ဳိေၾကာ္ကို ႏွစ္သက္သလို သံုးေဆာင္ႏိူင္ပါျပီ။
No comments:
Post a Comment