Tuesday, 13 June 2017

ဝက်သားစင်းကော အချိုကြော်


ဒီေန႕ေတာ့ ၀က္သားစင္းေကာ အခ်ဳိေၾကာ္ေလးေၾကာ္ကာ ထမင္းပူပူေလးနဲ႕ စားရေလေအာင္ ျပင္ဆင္ျဖစ္လို႕ ေၾကာ္နည္းေလး မ်ွေ၀ေပးလိုက္ပါတယ္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  1. ၀က္သား - 300 g
  2. ၾကက္သြန္နီ - အေနေတာ္ တစ္ဥ
  3. ၾကက္သြန္ျဖဴ - အမႊာႀကီးႀကီး ၃မႊာ
  4. ခ်င္း - လက္တစ္ဆစ္ခန္႕
  5. မဆလာ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း
  6. ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္သာသာ
  7. အရသာမွဳန္႕- လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္
  8. နႏြင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတစ္ပံု
  9. ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ၅ဇြန္း

ျပင္ဆင္ပံု

  • ၀က္သားကို အတံုးလိုက္ ရေေဆးျပီး ေရစစ္ထားပါ
  • ေရစစ္တာနဲ႕ စဥ့္နီတံုးေပၚတင္ျပီး အသားမ်ား ေၾကသြားတဲ့ထိ ဓါးနဲ႕ ႏုတ္ႏုတ္စင္းပါ
  • စင္းထားေသာ အသားကို ဆား အရသာမွဳန္႕ မဆလာ နႏြင္းမွဳန္႕တို႕ႏွင့္နယ္ျပီး ၁၀မိနစေ္ေလာက္ ႏွပ္ထားပါ
  • ၾကက္သြန္နီကို အခြံခြာကာ အလံုးလိုက္ ေရေဆးေပးျပီး အကြင္းလိုက္ ခပ္ထူထူ လွီးထားပါ
  • ၾကက္သြန္ျဖဴကို ေရေဆးျပီး ဓါးျပား႐ိုက္ကာ ခပ္ႏုတ္ႏုတ္ လွီးထားပါ
  • ခ်င္းကို အခြံခြာျပီး ခပ္ေသးေသး အေခ်ာင္း႐ွည္ေလးေတြ လွီးထားပါ
ဟင္းခ်က္ရန္
  1. ဆီကိုအပူေပးျပီး ဆီအေငြ႕ တက္လာတာနဲ႕  ၀က္သားစင္းေကာမ်ားကို ထည့္ျပီးေမႊေပးပါ
  2. အသားမ်ား လံုးမိတာနဲ႕ ေရျမဳပ္ေအာင္ထည့္ျပီး အဖံုးဖံုးကာ တည္ေပးပါ
  3. အိုးမကပ္ေစရန္ အသားကို မၾကာမၾကာ ေမႊေပးျပီး ေရခမ္းေအာင္ တည္ေပးပါ
  4. ေရခမ္းလာတာနဲ႕ ၾကက္သြန္ျဖဴ ၾကက္သြန္နီ ခ်င္းတို႕ကို ထည့္ျပီးေၾကာ္ပါ
  5. ၾကက္သြန္မ်ား အရမ္းႏြမ္းေအာင္ ေၾကာ္စရာမ လိုတဲ့အတြက္ ၂မိနစ္ေလာက္ ေၾကာ္ျပီးတာနဲ႕ မီးပိတ္ေပးကာ အရသာျမည္းေပးပါ
  6. အရသာကို လိုသလိုျပင္ေပးျပီး ၀က္သားစင္းေကာ အခ်ဳိေၾကာ္ကို ႏွစ္သက္သလို သံုးေဆာင္ႏိူင္ပါျပီ။

No comments:

Post a Comment