မာမာကေတာ့ ျပစ္လိုက္ရမွာ သေမ်ွာတာနဲ႕ ငွက္ေပ်ာပြင့္ထဲက ၀တ္ဆံမာမာေလးေတြကို တစ္ခုျခင္းစီ စိတ္႐ွည္ လက္႐ွည္ဖယ္ကာ ဟင္းတစ္မယ္ရေအာင္ ခ်က္ထားပါတယ္။
ခ်က္နည္းကေတာ့ ငွက္ေပ်ာဖူး ခ်က္နည္း အတိုင္းဘဲ ခ်က္ထားတဲ့ ထမင္းစား ျမိန္ေစမဲ့ ခ်ဥ္ငံစပ္ ငွက္ေပ်ာပြင့္ခ်က္နည္းေလးကို မ်ွေ၀လိုက္ပါတယ္။
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
- ငွက္ေပ်ာပြင့္ တ႐ုတ္ဟင္းျပင္ပန္းကန္အႀကီး - တစ္လံုးစာ
- ငရုတ္စိမ္း - ႏွစ္သက္သေလာက္ (သုိ႔ )
- ငရုတ္သီးမႈန္႔ အေရာင္တင္မွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္း
- မွ်င္ငပိ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္း
- ၾကက္သြန္နီ - အေနေတာ္ တစ္ျခမ္း
- ၾကက္သြန္ျဖဴ - ႏွစ္မႊာ
- ဆား - လိုသေလာက္
- ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း သံုးဇြန္း
- မန္က်ဥ္းသီးမွည့္ - ကြမ္းသီးဆံလံုး တစ္လံုးစာ
- ပုဇြန္ေၿခာက္မႈန္႔ - ထမင္းစားဇြန္း ႏွစ္ဇြန္း
- ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း သံုးဇြန္း
ျပင္ဆင္ပံု
- ငွက္ေပ်ာပြင့္ကို ပံုပါအတိုင္း အပြင့္အထဲမွ ၀တ္ဆံမ်ားကုိ တစ္ခုျခင္း ဖယ္ေပးပါ
- က်န္ေနေသာ ငွက္ေပ်ာပြင့္မ်ားကုိ ဆားအနည္းငယ္ၿဖင္႔ အဖန္ရည္မ်ား ထြက္သြားေအာင္ နယ္ေပးပါ
- အဖန္ဓါတ္မ်ား ထြက္သြားကာ ငွက္ေပ်ာပြင့္မ်ား ေပ်ာ့လာျပီဆိုရင္ ေရသံုးခါေလာက္ ေဆးေပးပါ
- ငရုတ္စိမ္းနဲ႔ ခ်က္မယ္ဆို င႐ုတ္သီးစိမ္းကို ေရေဆးျပီး ခပ္ပါးပါး လွီးေပးပါ
- ငရုတ္သီး အေရာင္တင္မွဳန္႕ သံုးမယ္ဆိုရင္ ျပင္ထားပါ
- ၾကက္သြန္နီ အေနေတာ္ တစ္ျခမ္းကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးကာ ခပ္ႏုတ္ႏုတ္ လွီးထားပါ
- ၾကက္သြန္ျဖဴကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးကာ ခပ္ႏုတ္ႏုတ္ လွီးထားပါ
- မန္က်ည္းသီးမွည့္ကို ေရအနည္းငယ္ႏွင့္ စိမ္ထားပါ
- မ်ွင္ငါးပိကို ေရအနည္းငယ္ႏွင့္ ေဖ်ာ္ထားပါ
- အိုးတစ္လံုးထဲမွာ ဆီကိုထည္႔ျပီး အပူေပးကာ နႏြင္းမွဳန္႕ထည့္ေပးပါ
- ဆီပူလာတာနဲ႕ င႐ုတ္သီးစိမ္း (သို႕ )ငရုတ္သီး အေရာင္တင္မႈန္႔ ႏွင့္ ၾကက္သြန္အျဖဴ အနီတို႔ကို ေမႊးလာေအာင္ ထည့္ေၾကာ္ပါ
- ျပီးတာနဲ႕ ငွက္ေပ်ာပြင့္ကို ထည့္ေၾကာ္ပါ
- ငွက္ေပ်ာပြင့္ အနည္းငယ္ ႏြမ္းတာနဲ႕မွ်င္ငပိ ဆား ပုဇြန္ေၿခာက္မႈန္႔ထည္႔ကာ ေမႊေပးပါ
- ျပီးတာနဲ႕ ေရကုိ ငွက္ေပ်ာပြင့္မ်ား ဖုံးၿမဳပ္ေအာင္ ထည္႔ေပးကာ ဆူပြက္လာသည္အထိ ခ်က္ေပးပါ
- ေရဆူပြက္ လာၿပီဆုိလွွ်င္ မက်ည္းသီးမွည္႔ကုိ ပ်စ္ပ်စ္ေလး ေဖ်ာ္ထဲ႔ကာ ထည္႔ေပးပါ
- ျပီးတာနဲ႔ အရသာ သမေအာင္ ေမႊေပးျပီး အရသာ ျမည္းေပးပါ
- အရသာကို လိုသလို ျပင္ေပးျပီး ဆီျပန္အေနထား ရလာေအာင္ တည္ေပးပါ
- ငွက္ေပ်ာပြင္႔မ်ား ႏူးအိလာျပီဆိုရင္ မီးပိတ္ေပးပါ
- ထမင္းစားၿမိန္ေစမဲ့ ငွက္ေပ်ာပြင့္ ခ်ဥ္ငံစပ္ ႏူးႏူးအိအိေလးကို သံုးေဆာင္ႏူိင္ပါျပီ။
No comments:
Post a Comment