အရသာ လ်ွာကသိ ဆိုသလိုပါဘဲ ထင္းစားတိုင္း တမ္းတမိတာက ငါးပိခ်က္ေလးေတြ ငါးပိရည္က်ဳိေလးေတြပါမွ ေလးေလးပင္ပင္ေလး ႐ွိတတ္ပါတယ္။
ဒါေၾကာင္႔မို႔လို႔ ဒီေန႕ေတာ့ ငါးပိခ်က္ေလး ခ်က္အံုးမွပါဆိုျပီး ေရခဲေသတၱာအဖြင့္ ၾကက္သားေတြေတြ႕တာနဲ႕ ၾကက္သားငါးပိခ်က္ေလး စားခ်င္လာမိျပန္တယ္ ဒီေတာ႔လဲ ထမင္းမိန္မိန္ စားရေလေအာင္ ၾကက္သားငါးပိခ်က္ေလး ခ်က္ျဖစ္လို႕ ခ်က္နည္းေလး မ်ွေ၀လိုက္ပါတယ္။
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
- အေနေတာ္ အတံုးေလးေတြ တံုးထားေသာ ၾကက္သား - 300 g
- င႐ုတ္သီးအၾကမ္းမွဳန္႕ - ထမင္းစားဇြန္း သံုးဇြန္း (အစပ္မစားလ်ွင္ ေလ်ာ့ထည့္ပါ)
- ပါးပါးလွီးထားေသာ ၾကက္သြန္နီ - အေနေတာ္ တစ္လံုး
- ႏုတ္ႏုတ္စဥ္းထားေသာ ၾကက္သြန္ျဖဴ - ၄မႊာခန္႕
- ပါးပါးလွီးထားေသာ ခရမ္းခ်ဥ္သီး - အလံုးႀကီးႀကီး ၅လံုး (သို႕မဟုတ္) ready made ၄၀၀ဂရမ္ဗူးကို သံုးေပးပါ
- ဆီ - ထမင္းစာဇြန္း ငါးဇြန္း
- နႏြင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတစ္ပံု
- ငံျပာရည္ - ထမင္းစားဇြန္း သံုးဇြန္း
- က်ဳိထားေသာ ငါးပိရည္က်ဳိပ်စ္ပ်စ္ - လက္ဖက္ရည္ပန္းကန္ တစ္လံုး
- အရသာမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္း
ျပင္ဆင္ပံု
- ဒယ္အိုးထဲမွာ ဆီထည့္ကာ ဆီကိုအပူေပးျပီး နႏြင္းမွဳန္႕ကိုထဲ့ေပးပါ။
- ျပီးတာနဲ႕ၾကက္သြန္နီႏွင့္ ၾကက္သြန္ျဖဴကို ႏြမ္းသြားေအာင္ ေၾကာ္လိုက္ပါ။
- ၾကက္သြန္မ်ား ႏြမ္းတာနဲ႕ င႐ုတ္သီးအၾကမ္းမွဳန္႕ကိုေမႊးလာတဲ့ထိ ေၾကာ္ေပးပါ။
- င႐ုတ္သီးနံ႔ ႕ေမႊးလာတာနဲ႕ ၾကက္သားကို အနည္းငယ္ မာလာတဲ့အထိ ေၾကာ္ေပးပါ။
- ၾကက္သားမ်ား အနည္းငယ္ မာလာတာနဲ႕ ခရမ္းခ်ဥ္သီးကိုထဲ့ျပီး အခြံမ်ား လိတ္လာတဲ့ထိ ေမႊျပီးခ်က္ေပးပါ။
- ခရမ္းခ်ဥ္သီမ်ား ေက်သြားျပီးး အခြံမ်ား လိတ္လာတာနဲ႕ အရသာမွဳန္႕ ငံျပာရည္ ငါးပိရည္က်ဳိတို႕ကို ထဲ့ျပီးေမႊေပးပါ။
- အားလံုး ပြက္ပြက္ဆူလာတာနဲ႕ အရသာကိုျမည္းကာ လိုသလို ျပင္ေပးျပီး မီးပိတ္ေပးပါ။
- ျပီးတာနဲ႔ ၾကက္သားငါးပိခ်က္ ေမႊးေမႊးေလးကို တို႕စရာအစံုအလင္နဲ႕ သံုးေဆာင္နိုင္ပါျပီ။
- ငါးပိခ်က္ အေရာင္ပိုလွေအာင္ ႐ိုး႐ိုး ခရမ္းခ်ဥ္သီးအစား ready made ဗူးကို သံုးထားပါတယ္။
No comments:
Post a Comment