ၾကက္သားကို ျပဳပ္ေတာ့လဲ မစားခ်င္ ေၾကာ္ေတာ့လဲမစားခ်င္နဲ႕ ဒီတခါေတာ့ ထမင္းစားလို႕မိန္ရေလေအာင္ မဆလာနံ႕သင္းသင္းေလးနဲ႕ ဆီျပန္ခ်က္ထားပါတယ္။
ၾကက္သားအရသာနယ္ရန္
- ၾကက္သား - 500g (အေနေတာ္တံုးထားပါ)
- ငံၿပာရည္ - ထမင္းစားဇြန္း တဇြန္း
- ဟင္းခ်ဳိမွဳန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တဝက္
- နႏြင္းမွဳန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ေလးပံုတပံု
- ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တဝက္ အားလံုးတို႕ကို ၾကက္သားထဲထည့္ျပီး အရသာ၀င္ေအာင္ နယ္ထားပါ
ဟင္းခ်က္ရန္ လိုေသာပစၥည္းမ်ား
- ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ၇ဇြန္း
- ၾကက္သြန္ၿဖဴေထာင္းရန္ - ငါးမႊာ
- ၾကက္သြန္နီ မညက္တညက္ေထာင္းရန္ - ခပ္ႀကီးႀကီး တဥ
- ခ်င္းေထာင္းရန္ - လက္တဆစ္ခန္႕
- စပါးလင္ေထာင္းၿပီးသား - ထမင္းစားဇြန္း တဇြန္း
- င႐ုတ္သီးအေရာင္တင္မွဳန္႔ - ထမင္းစားဇြန္း တဇြန္း
- မဆလာ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တဇြန္းသာသာ
ျပင္ဆင္ပံု
- ၾကက္သားႏွင္႔ခ်က္ရန္ လိုအပ္ေသာ ပစၥည္းမ်ားကို ျပင္ထားပါ
- ေဇာက္နက္ေသာ အိုးတလံုးကို အပူေပးျပီး ဆီထည့္ပါ
- ဆီပူလာတာနဲ႕ ၾကက္သြန္ၿဖဴ နီ မဆလာ ခ်င္း စပါးလင္ေထာင္းႏွင္႔ င႐ုတ္သီးမွဳန္႕တို႔ကို ေမႊးလာာတဲ႔ထိ ဆီသတ္ေပးပါ
- ဆီသတ္နံ႕ ေမႊးလာတာနဲ႕ အရသာနယ္ထားေသာ ၾကက္သားကိုထဲ႔ၿပီး ဆီသတ္ေပးပါ
- ၾကက္သားအသားမ်ား မာက်စ္လာတဲ႔ထိ သံုးမိနစ္ေလာက္ ဆီသတ္ေပးပါ
- အသားမ်ားမာလာမွ ေရကိုၿမဳပ္ေအာင္ထည့္ျပီး ဆက္တည္ေပးပါ
- ေရမခမ္းခင္ အရသာျမည္းျပီး လိုသလို ျပင္ေပးပါ
- ေရခမ္းၿပီး ဆီၿပန္လာပါက မဆလာနံ႕ ေမႊးလြန္းတဲ့ ၾကက္သားဆီျပန္ကို စားသံုးႏိူင္ပါျပီ။
No comments:
Post a Comment