ဒီတစ္ခါေတာ့ ဆိတ္သားေတြ ၀ယ္ထားတာနဲ႕ ဆိတ္သားျပဳပ္ေၾကာ္ကို ထမင္းပူပူေလးနဲ႕ စားရေအာင္ ခ်က္ထားပါတယ္ ခ်က္နည္း အလြယ္ေလးေတြမဲ့ စားေကာင္းဖို႕က အဓိက က်တာမို႕လို႕ သံုးေနက် ဟင္းခတ္အေမႊးအႀကိဳင္ေတြနဲ႕ဘဲ ျပဳပ္ေၾကာ္ေမႊးေမႊး ေၾကာ္နည္းေလးကို မ်ွေ၀ေပးလိုက္ပါတယ္။
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
- ဆိတ္သား - 500 g
- ၾကက္သြန္နီ - အေနေတာ္ တစ္လံုး
- ၾကက္သြန္ျဖဴ - အမႊာႀကီးႀကီး ငါးမႊာ
- ခ်င္း - ခပ္ပါးပါး ငါးျပား
- အရသာမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္
- ပဲငံျပာရည္အပ်စ္ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း
- ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္သာသာ
- ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ဆယ္ဇြန္း
- နႏြင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတစ္ပံု
ျပင္ဆင္ပံု
- ဆိတ္သားကို အတံုးလိုက္ ေရေဆးျပီး အ႐ွည္လိုက္ ပံုပါအတိုင္း လက္တစ္လံုးခန္႕ အထူလွီးထားပါ
- ခ်င္းကို အခြံခြာျပီး အေျမွာင္းလိုက္ ခပ္ရွည္ရွည္ လွီးထားပါ
- ၾကက္သြန္နီကို အလံုးလိုက္ အခြံခြာျပီး ေရေဆးကာ အကြင္းလိုက္ ခပ္ထူထူ လွီးထားပါ
- ၾကက္သြန္ျဖဴကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးကာ ႏွစ္မႊာကို ဓါးျပား႐ိုက္ျပီး ခပ္ႏုတ္ႏုတ္ လွီးထားပါ
- က်န္သံုးမႊာကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးကာ ညက္ေနေအာင္ ေထာင္းထားပါ
- ေထာင္းထားေသာ ၾကက္သြန္ျဖဴထဲ ပဲငံျပာရည္အပ်စ္ ဆား အရသာမွဳန္႕ တို႕ႏွင့္ေရာေမႊကာ ဆိတ္သားကိုပါ ေရာနယ္ေပးပါ
- အရသာ နယ္ထားေသာ ဆိတ္သားကို အရင္ဆံုး ေရျမဳပ္႐ံုေလးထည့္ျပီး ေရခမ္းေအာင္ တည္ေပးပါ
- ပထမ လံုးရည္ခမ္းတာနဲ႕ ေနာက္ထပ္ ေရကို ဆိတ္သားျမဳပ္ေအာင္ ထပ္ထည့္ျပီး အသားႏူးတဲ့အထိ ျပဳပ္ေပးပါ
- ျပဳပ္ထားေသာ အရည္မ်ား ခမ္းတာနဲ႕ မီးပိတ္ေပးပါ
- ဆီကို အပူေပးျပီး နႏြင္းမွဳန္႕ထည့္ကာ ၾကက္သြန္ျဖဴ ၾကက္သြန္နီ ခ်င္းတို႕ကို ႏြမ္းတယ္ဆို႐ံုေလး ေၾကာေပးပါ
- ျပီးတာနဲ႕ ေရခမ္းျပီး ႏူးေအာင္ျပဳပ္ထားေသာ ဆိတ္သားကို ထည့္ေၾကာ္ပါ
- ဆိတ္သားက ျပဳပ္ေနစဥ္ ႏူးျပီးသားျဖစ္တဲ့အတြက္ ၾကက္သြန္မ်ား ႏြမ္းတာနဲ႕ မီးပိတ္ေပးျပီး ဆိတ္သားျပဳပ္ေၾကာ္ကို စားသံုးရန္ အသင့္ျဖစ္ပါျပီ။
No comments:
Post a Comment