Sunday, 4 June 2017

ဆိတ်သားပြုပ်ကြော်


ဒီတစ္ခါေတာ့ ဆိတ္သားေတြ ၀ယ္ထားတာနဲ႕ ဆိတ္သားျပဳပ္ေၾကာ္ကို ထမင္းပူပူေလးနဲ႕ စားရေအာင္ ခ်က္ထားပါတယ္ ခ်က္နည္း အလြယ္ေလးေတြမဲ့ စားေကာင္းဖို႕က အဓိက က်တာမို႕လို႕ သံုးေနက် ဟင္းခတ္အေမႊးအႀကိဳင္ေတြနဲ႕ဘဲ ျပဳပ္ေၾကာ္ေမႊးေမႊး ေၾကာ္နည္းေလးကို မ်ွေ၀ေပးလိုက္ပါတယ္။ 


ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  1. ဆိတ္သား - 500 g
  2. ၾကက္သြန္နီ - အေနေတာ္ တစ္လံုး
  3. ၾကက္သြန္ျဖဴ - အမႊာႀကီးႀကီး ငါးမႊာ
  4. ခ်င္း - ခပ္ပါးပါး ငါးျပား
  5. အရသာမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္
  6. ပဲငံျပာရည္အပ်စ္ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း
  7. ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္သာသာ
  8. ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ဆယ္ဇြန္း
  9. နႏြင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတစ္ပံု


ျပင္ဆင္ပံု
  • ဆိတ္သားကို အတံုးလိုက္ ေရေဆးျပီး အ႐ွည္လိုက္ ပံုပါအတိုင္း လက္တစ္လံုးခန္႕ အထူလွီးထားပါ
  • ခ်င္းကို အခြံခြာျပီး အေျမွာင္းလိုက္ ခပ္ရွည္ရွည္ လွီးထားပါ
  • ၾကက္သြန္နီကို အလံုးလိုက္ အခြံခြာျပီး ေရေဆးကာ အကြင္းလိုက္ ခပ္ထူထူ လွီးထားပါ
  • ၾကက္သြန္ျဖဴကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးကာ ႏွစ္မႊာကို ဓါးျပား႐ိုက္ျပီး ခပ္ႏုတ္ႏုတ္ လွီးထားပါ
  • က်န္သံုးမႊာကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးကာ ညက္ေနေအာင္ ေထာင္းထားပါ
  • ေထာင္းထားေသာ ၾကက္သြန္ျဖဴထဲ ပဲငံျပာရည္အပ်စ္ ဆား အရသာမွဳန္႕ တို႕ႏွင့္ေရာေမႊကာ ဆိတ္သားကိုပါ ေရာနယ္ေပးပါ
  • အရသာ နယ္ထားေသာ ဆိတ္သားကို အရင္ဆံုး ေရျမဳပ္႐ံုေလးထည့္ျပီး ေရခမ္းေအာင္ တည္ေပးပါ
  • ပထမ လံုးရည္ခမ္းတာနဲ႕ ေနာက္ထပ္ ေရကို ဆိတ္သားျမဳပ္ေအာင္ ထပ္ထည့္ျပီး အသားႏူးတဲ့အထိ ျပဳပ္ေပးပါ
  • ျပဳပ္ထားေသာ အရည္မ်ား ခမ္းတာနဲ႕ မီးပိတ္ေပးပါ
  • ဆီကို အပူေပးျပီး နႏြင္းမွဳန္႕ထည့္ကာ ၾကက္သြန္ျဖဴ ၾကက္သြန္နီ ခ်င္းတို႕ကို ႏြမ္းတယ္ဆို႐ံုေလး ေၾကာေပးပါ 
  • ျပီးတာနဲ႕ ေရခမ္းျပီး ႏူးေအာင္ျပဳပ္ထားေသာ ဆိတ္သားကို ထည့္ေၾကာ္ပါ
  • ဆိတ္သားက ျပဳပ္ေနစဥ္ ႏူးျပီးသားျဖစ္တဲ့အတြက္ ၾကက္သြန္မ်ား ႏြမ္းတာနဲ႕ မီးပိတ္ေပးျပီး ဆိတ္သားျပဳပ္ေၾကာ္ကို  စားသံုးရန္ အသင့္ျဖစ္ပါျပီ။

No comments:

Post a Comment