အိမ္ေျပာင္းေတာ့မယ္ဆိုေတာ့ ႐ွိတာေတြ အကုန္႐ွင္းကာ လက္က်န္ခ်ဥ္ေပါင္႐ြက္နဲ႔ ခဲထားတာေလးကို ဒီေန႕ေတာ့ ေၾကာ္ပလိုက္ပါျပီ စားျမိန္ဟင္းေလး တစ္မယ္အတြက္ ခ်ဥ္ေပါင္ေၾကာ္ကို မၾကာမၾကာ ေၾကာ္ျဖစ္တဲ့အတြက္ ေၾကာ္နည္းေလး မ်ွေ၀လိုက္ပါတယ္။
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
- အ႐ိုးသင္ျပီး ေရစင္ေအာင္ေဆးျပီး ေရစစ္ထားေသာ ခ်ဥ္ေပါင္အနီ - ဇကာအလတ္ တစ္၀က္သာသာ
- ျပဳပ္ျပီး ခပ္ပါးပါး လွီးထားေသာ မွ်စ္ - တ႐ုတ္ဟင္းျပင္ပန္းကန္ အလတ္ တစ္လံုးစာ
- ပုဇြန္ထုတ္ - ၁၀ေကာင္ အခြံႁခြတ္ ေခါင္းျဖဳတ္ထားပါ
- ပုဇြန္ငပိ အေကာင္းစား - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း
- ပါးပါးလွီးထားေသာ ၾကက္သြန္နီ - အေနေတာ္ တစ္လံုး
- အေနေတာ္ စိတ္ထားေသာ ၾကက္သြန္ျဖဴ - အမႊာႀကီးႀကီး ငါးမႊာ
- င႐ုတ္သီး လံုးျခမ္းကြဲ - ထမင္းစားဇြန္း ႏွစ္ဇြန္းခြဲ
- ငါးငံျပာရည္ - ထမင္းစားဇြန္း သံုးဇြန္း
- အရသာမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္သာသာ
- ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ေလးဇြန္း
- နႏြင္းမွဳန္႕. - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ေလးပံုတစ္ပံု
- င႐ုတ္သီးစိမ္း - ႏွစ္သက္သေလာက္
ျပင္ဆင္ခ်က္ျပဳပ္ပံု
- လိုအပ္ေသာ ပစၥည္းမ်ားကို ျပင္ထားပါ
- ေအာက္ေျခမကပ္ေသာ အိုးကို အပူေပးျပီး ဆီႏွင့္နႏြင့္မွဳန္႕ကိုထည့္ျပီး အပူေပးပါ
- ဆီပူလာပါက ၾကက္သြန္နီႏွင့္ င႐ုတ္သီးမွဳန္႕ကိုထည့္ျပီး ေမႊးလာေအာင္ေၾကာ္ေပးပါ
- င႐ုတ္သီးနံ႕ေမႊးလာတာနဲ႕ ပုဇြန္ငပိကိုထည့္ျပီး တစ္မိနစ္ေလာက္ ေၾကာ္ေပးပါ
- ျပီးတာနဲ႕. ပုဇြန္ထုတ္ကို ထည့္ေၾကာ္ေပးပါ
- ပုဇြန္ထုတ္ က်က္တာနဲ႕ ခ်ဥ္ေပါင္႐ြက္ကို ထည့္ျပီးေမႊပါ
- ခ်ဥ္ေပါင္႐ြက္ ေက်လာတာနဲ႕မ်ွစ္ကို ထည့္ေၾကာ္ေပးပါ
- မ်ွစ္ထည့္ျပီးတာနဲ႕ ငံျပာရည္ႏွင့္ အရသာမွဳန္႕ ၾကက္သြန္ျဖဴ င႐ုတ္သီးစိမ္းတို႕ထည့္ျပီး သမေအာင္ေမႊေပးပါ
- အားလံုးသမသြားျပီ ဆိုတာနဲ႕ အရသာျမည္းျပီး လိုသလို ျပင္ေပးကာ ခ်ဥ္ေပါင္ေၾကာ္ ေမႊးေမႊးေလးကို သံုးေဆာင္ႏိုင္ပါျပီ။
No comments:
Post a Comment