ဒီေန႔ေတာ႔ ရာသီဥတုေလးကလဲ ေအးလာပါျပီ ဒါေၾကာင္႔မို႔လို႔ ထမင္းေၾကာ္ကို အရသာ တစ္မ်ဳိးေျပာင္းျပီး စားခ်င္တာနဲ႔ ယိုးဒယား ထမင္းေၾကာ္ ေမႊးေမႊးေလး ေၾကာ္ျဖစ္သြားပါတယ္။
ေၾကာ္ျပီးျပီးခ်င္း ပူပူလူလူေလး စားလိုက္တာ အရသာ အရမ္းေကာင္းတာနဲ႔ မာမာျပင္ဆင္ျပီး ေၾကာ္ျဖစ္တဲ႔နည္းေလးကို မ်ွေဝေပးလိုက္ပါတယ္ရွင္။
ပါဝင္ပစၥည္းမ်ား
- Jasmine Rice - ထမင္းေပါင္းအိုး ဆန္ခ်င္ဗူး ႏွစ္ဗူး
- ေရ - ထမင္းေပါင္းအိုး ဆန္ခ်င္ဗူး သံုးဗူး (ထမင္းခ်က္ရန္)
- ဘဲဥ (သုိ႔မဟုတ္) ၾကက္ဥ - တစ္လံုး
- ၾကက္ရင္ပံုသား - ခပ္ပါးပါး လွီးျပီးသား ၁၅ခုခန္႔
- ၾကက္သြန္နီ - တစ္ျခမ္း
- ၾကက္သြန္ျဖဴ အမႊာၾကီးၾကီး တစ္မႊာ
- ပဲေတာင္႔ရွည္ - ငါးတာင္႔ခန္႔
- မံုလာဥနီ - အေနေတာ္ တစ္ဥ
- ကိုက္လန္ - တစ္ပင္
- ပဲငံျပာရည္အၾကည္ - စားပြဲတင္ဇြန္း တစ္ဇြန္း
- ပဲငံျပာရည္အေနာက္ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဝက္
- ခရုဆီ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္း
- ငါးငံျပာရည္ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဝက္
- ငရုတ္ေကာင္းမွဳန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတစ္ပံု
- အခ်ိဳမႈန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္း
- ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတစ္ပံု
- ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း သံုးဇြန္း
ျပင္ဆင္ပံု
- ဆန္ကိုေရေဆးျပီး ေရႏွင္႔အတူ ထမင္းေပါင္းအိုးထဲမွာ ထည္႔ေပးျပီး ခလုတ္ႏွိပ္ကာ ခ်က္ေပးပါ
- ထမင္းက်က္တာနဲ႔ အေအးခံျပီး ထမင္းမ်ားကို ဖြထားပါ
- ၾကက္ရင္ပံုသားကို ေရေဆးျပီး ခပ္ပါးပါးေလးေတြ လွီးထားပါ
- ကိုက္လံကို အပင္လိုက္ ေရေဆးျပီး အေနေတာ္ လွီးထားပါ
- ပဲသီးကို ေရေဆးျပီး ခပ္ႏုတ္ႏုတ္ေလးေတြ လွီးထားပါ
- မံုလာဥနီကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးကာ မိမိႏွစ္သက္သလို လွီးထားပါ
- ၾကက္သြန္နီကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးကာ ခပ္ပါးပါး လွီးထားပါ
- ၾကက္သြန္ျဖဴကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးကာ ဓါးျပားရိုက္ထားပါ
- ဇလံုတစ္လံုးထဲမွာ ဘဲဥ သို႔မဟုတ္ ၾကက္ဥကို ေဖာက္ထည္႔ျပီး ခေလာက္ထားပါ
- ပါဝင္ပစၥည္းမ်ားကို ျပင္ထားပါ
- အားလံုးအဆင္သင့္ ျဖစ္ပါက ဒယ္အိုးထဲမွာ ဆီထည့္ၿပီး အပူေပးပါ
- ဆီပူလာပါက ၾကက္သြန္ႏွစ္မ်ဳိးလံုးကို ထည္႔ေၾကာ္ေပးပါ
- ၾကက္သြန္န႔ံေလး သင္းလာတာနဲ႔ ၾကက္သားကို ထည္႔ေၾကာ္ေပးပါ
- ၾကက္သားက်က္လာတာနဲ႔ ခေလာက္ထားေသာ ဘဲဥ သို႔မဟုတ္ ၾကက္ဥကို ထည့္ၿပီး ေမႊေပးပါ
- ၾကက္သားႏွင္႔ ၾကက္ဥေၾကာ္ က်က္လာပါက ဒယ္အိုးေဘးမွာ ခနတြန္းထာျပီး မံုလာဥနီ ပဲသီးႏွင္႔ ကိုက္လန္တို႔ကို ထည္႔ေမႊေပးပါ
- သံုးမိနစ္ေလာက္ ေမႊျပီးတာနဲ႔ ထမင္းႏွင္႔ အရသာမ်ားကို ထည္႔ေမႊေပးပါ
- ျပီးတာနဲ႔ ဆားႏွင္႔ ငရုတ္ေကာင္းမွဳန္႔ ထည္႔ေမႊေပးကာ အရသာျမည္းျပီး လိုသလို ျပင္ေပးကာ ယိုးဒယား ၾကက္သားထမင္းေၾကာ္ကို မိမိႏွစ္သက္သလို ပံုေဖာ္ေပးျပီး ပန္းကန္ျပားထဲထည္႔ကာ စားသံုးရန္ ျပင္ေပးႏိူင္ပါျပီ။
မွတ္ခ်က္ ။။ အရသာမွဳန္႔ကို မိမိႏွစ္သက္ေသာ အခ်ဳိမွဳန္႔ ၾကက္သားမွဳန္႔ အသီးအရြက္ အရသာမွဳန္႔ အစရွိသည္တို႔ကို အစားထိုးျပီး သံုးေပးပါ။
No comments:
Post a Comment