ဒီတခါေတာ႔ ၾကက္ေပါင္သားကို အာလူးအလံုးေသးေတြနဲ႔ ခပ္ေျခာက္ေျခာက္ေလးခ်က္ျဖစ္လို႔ ခ်က္နည္းေလး မ်ွေဝလိုက္ပါတယ္ရွင္။
ပါဝင္ပစၥည္းမ်ား
- ၾကက္ေပါင္သား - အတံုးၾကီးၾကီး ၄ခု
- အာလူး - ခပ္ေသးေသး ၄လံုး
- ဂ်ဴးဖူး - ၃ေခ်ာင္းခန္႔
- တရုတ္ဆန္ဝိုင္ - ထမင္းစားဇြန္း ၃ဇြန္း
- ခ်င္း - ခပ္ပါးပါး ၂ျပား
- နာနတ္ပြင္႔ -၂ပြင္႔
- ေလးညွင္း -၂ပြင္႔
- ကရေဝးရြက္ - ၃ရြက္
- လတ္ဆတ္ေသာ သံပုရာရည္ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တဝက္
- လတ္ဆတ္ေသာ လိေမၼာ္ရည္ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တဝက္
- သၾကား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တဝက္
- သစ္ဂ်ပိုးေခါက္ - တစ္လက္မခြဲ
- ၾကက္သြန္နီ - အေနေတာ္ တလံုး
- ၾကက္သြန္ျဖဴ - အမႊာၾကီးၾကီး ၂မႊာ
- ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တဝက္
- ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ၂ဇြန္း
ျပင္ဆင္ပံု
- ၾကက္သားကို ေရေဆးထားပါ
- အာလူးကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးထားပါ
- ခ်င္းကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးကာ ပါးပါးမွ်င္မွ်င္ေလးေတြ လွီးထားပါ
- ၾကက္သြန္နီကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးကာ ေလးစိတ္စိတ္ထားပါ
- ၾကက္သြန္ျဖဴကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးကာ ဓါးျပားရိုက္ထားပါ
- ဂ်ဴးဖူးမ်ားကို ေရေဆၿပီး ပံုပါအတိုင္း လွီးထားပါ
- ပါဝင္ပစၥည္းမ်ားကို ျပင္ထားပါ
- ေဇာက္နက္ေသာ အိုးတလံုးကို အပူေပးပါ
- အိုးပူလာတာနဲ႔ ဆီထည္႔ေပးပါ
- ဆီပူလာတာနဲ႔ သၾကားကို အရင္ဆံုးထည္႔ျပီး ေၾကာ္ေပးပါ
- သၾကားမ်ား အရည္ေပ်ာ္လာျပီး ညိဳေရာင္သန္းလာတာနဲ႔ ၾကက္သြန္ျဖဴ သစ္ဂ်ပိုးေခါက္ ေလးညွင္း နာနတ္ပြင္႔ ကရေဝးရြက္တို႔ကို မိနစ္ဝက္ေလာက္ ထည္႔ေၾကာ္ေပးပါ
- ျပီးတာနဲ႔ ၾကက္သားႏွင္႔ဆားကို ထည္႔ေမႊေပးပါ
- ၾကက္သား အသားမာလာျပီး အေရာင္ေျပာင္းလာေအာင္ တည္ေပးပါ
- ဟင္းအိုးတည္ထားစဥ္ အိုးမကပ္ေအာင္ အိုးကိုမၾကာ မၾကာလွဳပ္ေပးပါ
- ၾကက္သားအသား မာတင္းလာတာနဲ႔ လွီးထားေသာခ်င္း လွီးထားေသာ ၾကက္သြန္နီ လိေမၼာ္ရည္ သံပုရာရည္ႏွင္႔ ဆန္ဝိုင္တို႔ကို ထည္႔ေမႊေပးပါ
- ျပီးတာနဲ႔ ၾကက္သားကို ေရျမဳပ္ေအာင္ထည္႔ျပီး အာလူးကိုထည္႔ကာ အိုးအဖံုးအုပ္ျပီး တည္ေပးပါ
- ေရမခမ္းခင္ အာလူးႏွင္႔ ၾကက္သားႏူးမနဴး ဇြန္းႏွင္႔ထိုးၾကည္႔ပါ
- ၾကက္သားႏွင္႔ အာလူး မႏူးေသးပါက ေရအနည္းငယ္ႏွင္႔ ေရဆူေအာင္ ဆက္တည္ေပးပါ
- ေရမခမ္းခင္ ဂ်ဴးဖူးမ်ားအုပ္ေပၿပီး အရသာ ျမည္းေပးကာ လိုသလို ျပင္ေပးပါ
- ျပီးတာနဲ႔ မီးပိတ္ေပးျပီးပါက အနံ႔ အရသာႏွင္႔ ျပည္႔စံုလွေသာ တရုတ္စတိုင္ ၾကက္သားအာလူးဟင္းကို ဟင္းပြဲျပင္ေပးႏိုင္ပါျပီ။
No comments:
Post a Comment