ဒီေန႔ေတာ႔ ခရမ္းသီးကို ၾကက္သားနဲ႔ အစပ္ခ်က္ကာ ႏွမ္းဆီေမႊးေမႊးေလး အုပ္ေပးထားျပီး ခ်က္ထားတဲ႔ ခရမ္းသီးဟင္း အစပ္ခ်က္နည္းေလး မ်ွေဝလိုက္ပါတယ္။
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
- ခရမ္းသီး - 500 g
- ၾကက္ရင္ပံုသား - 200 g
- မညက္တညက္ ေထာင္းထားေသာ ၾကက္သြန္နီ - အေနေတာ္ တဥ
- ညက္ေနေအာင္ ေထာင္းထားေသာ ၾကက္သြန္ျဖဴ - အမႊာႀကီးႀကီး ၂မႊာ
- ညက္ေနေအာင္ ေထာင္းထားေသာ ငရုတ္သီးစိမ္း အစပ္ေတာင္႔ - ၁၀ေတာင္႔
- ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္သာသာ
- brown sugar - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၂ဇြန္း
- နႏြင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ေလးပံုတပံု
- င႐ုတ္သီးအေရာင္တင္မွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တဇြန္းေမာက္ေမာက္
- ငရုတ္သီးအစပ္မွဳန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တဝက္
- ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ၂ဇြန္း
- ႏွမ္းဆီ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတပံု
ျပင္ဆင္ပံု
- ခရမ္းသီးကို အညွာျပတ္ေအာင္လွီးျပီး ထက္၀က္ျခမ္းျပီး ေလးစိတ္စိတ္ကာ ေရနာရီ၀က္ေလာက္ စိမ္ထားပါ
- အညိဳေရာင္အရည္မ်ား ထြက္သြားပါက ေရစင္ေအာင္ေဆးျပီး ေရစစ္ထားေပးပါ
- ၾကက္သားကို အတံုးလိုက္ ေရေဆးကာ ခပ္ပါးေလးေတြ လွီးထားေပးပါ
- ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား ျပင္ထားပါ
- ေဇာက္နက္ေသာအိုးကို အပူေပးျပီး ဆီထည္႔ကာ brown sugarကို အရင္ဆံုး ေပ်ာ္သြားေအာင္ ထည္႔ေၾကာ္ေပးပါ
- သၾကားမ်ား အရည္ေပ်ာ္လာတာနဲ႔ ၾကက္သြန္ျဖဴ ၾကက္သြန္နီ ငရုတ္သီးစိမ္းေထာင္း ဆား င႐ုတ္သီးအစပ္မွဳန္႔ ငရုတ္သီး အေရာင္တင္မွဳန္႕ႏွင္႔ နႏြင္းမွဳန္႕မ်ားကိုထည္႔ျပီး ဆီသတ္ေပးပါ
- ဆီသတ္နံ႔ သင္းလာတာနဲ႔ ၾကက္သားထည္႔ျပီး ေမႊေပးပါ
- ၾကက္သားအသား မာလာတာနဲ႔ ေရျမဳပ္ေအာင္ထည္႔ျပီး အသားက်က္ေအာင္ တည္ေပးပါ
- ေရမခမ္းခင္ လွီးထားေသာ ခရမ္းသီးမ်ားထည္႔ျပီး အဖံုးအုပ္ကာ တည္ေပးပါ
- အိုးမကပ္ေစရန္ မေမႊဘဲ လွဳပ္ေပးျပီး ခရမ္းသီး မႏူးေသးပါက ေရေႏြးပူပူ အနည္းငယ္ထည္႔ေပးျပီး အထက္ေအာက္ သမသြားေအာင္ အိုးကို လွဳပ္ေပးျပီး အရသာျမည္းကာ လိုသလို ျပင္ေပးပါ
- အရသာ အေနေတာ္ ျဖစ္ပါက အရည္အနည္းငယ္ခ်န္ကာ ႏွမ္းဆီအုပ္ေပးျပီး အိုးကိုလွဳပ္ေပးကာ မီးပိတ္ေပးပါ
- အိုးထဲမွာ ဆီက်န္ေရက်န္ အေနအထားေလး ရေအာင္တည္ေပးျပီးတာနဲ႔ စပ္ျပီးေမႊးေနေသာ ခရမ္းသီးႏွပ္ စပ္စပ္ေမႊးေမႊးေလးကို သံုးေဆာင္ရန္ ျပင္ေပးနိုင္ပါျပီ။
No comments:
Post a Comment