ဒီေန႔ေတာ႔ ၾကက္ဥနဲ႔ အသီးအရြက္ေလးေရာကာ ထမင္းေၾကာ္ေလး ေၾကာ္ျဖစ္ပါတယ္ မနက္ေစာေစာ အစာေျပအတြက္ ပူပူလူလူ စားရတာမို႔လို႔ စားလို႔အရမ္းေကာင္းတဲ႔အတြက္ မာမာျပင္ဆင္ျပီး ေၾကာ္ျဖစ္တဲ႔ ၾကက္ဥ အသီးအရြက္ ထမင္းေၾကာ္ ေၾကာ္နည္းေလးကို မ်ွေဝလိုက္ပါတယ္ရွင္။
- Jasmine Rice - ထမင္းေပါင္းအိုး ဆန္ခ်င္ဗူး ႏွစ္ဗူး
- ေရ - ထမင္းေပါင္းအိုး ဆန္ခ်င္ဗူး သံုးဗူး
- ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္း
- အခ်ဳိမႈန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္သာသာ
- င႐ုတ္ေကာင္းမႈန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတစ္ပံု
- ပဲငံျပာရည္အေနာက္ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း
- ပဲငံျပာရည္အၾကည္ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း
- ၾကက္ဥ - ႏွစ္လုံး
- ၾကက္သြန္နီ - အေနေတာ္ တစ္ဥ
- ၾကက္သြန္ျဖဴ - အမႊာႀကီးႀကီး ႏွစ္မႊာ
- မံုလာဥနီ - အေနေတာ္ တစ္ဥ
- တရုတ္မုန္႔ညွင္းျဖဴ - အရြက္ၾကီးၾကီးႏွစ္ရြက္
- ပဲေတာင့္ရွည္ - သံုးေတာင့္
- ၾကက္သြန္မိတ္ - ႏွစ္ပင္
- ၾကက္ဥ - ႏွစ္လံုး
- င႐ုတ္ေကာင္းမွဳန္႕- လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္
- ႏွမ္းဆီ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဝက္
- ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ႏွစ္ဇြန္း
- ေထာပါတ္ဆီ- ထမင္းစားဇြန္း ႏွစ္ဇြန္း
- ဆန္ကိုေရႏွစ္ထပ္ေဆးျပီး ေရႏွင္႔အတူ ေပါင္းအိုးထဲထည္႔ကာ ခလုတ္ႏွိပ္ျပီး ခ်က္ေပးပါ
- ထမင္းက်က္တာနဲ႔ အေအးခံျပီး ဖြထားပါ
- ဇလံုထဲမွာ ၾကက္ဥမ်ားကို ေဖာက္ထည္႔ျပီး ပြလာတဲ႔အထိ ခေလာက္ထားပါ
- ၾကက္သြန္နီကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးကာ ခပ္ပါးပါး လွီးထားပါ
- ၾကက္သြန္ျဖဴကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးကာ ဓါးျပားရိုက္ျပီး ခပ္ႏုတ္ႏုတ္ လွီးထားပါ
- ပဲေတာင့္႐ွည္ကို ေရေဆးျပီး ခပ္ပါးပါး လွီးထားပါ
- တရုတ္မုန္႔ညွင္းျဖဴ ကို ေရေဆးျပီး လက္တစ္လံုးခြဲေလာက္ေလးေတြ လွီးထားပါ
- မံုလာဥနီကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးကာ မိမိႏွစ္သက္သလို လွီးထားပါ
- ၾကက္သြန္မိတ္ကို ေရေဆးျပီး ခပ္ႏုတ္ႏုတ္ လွီးထားပါ
ေၾကာ္ရန္ျပင္ဆင္ပံု
- ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား အားလံုးကို အဆင္သင့္ ျပင္ထားေပးပါ
- အားလုံး အဆင္သင့္ ျဖစ္ျပီဆိုတာနဲ႕ ထမင္းေၾကာ္ပါမယ္
- ဒယ္အိုး တစ္လုံးကို အပူေပးျပီး ေထာပါတ္ခဲကိုထည့္ကာ ေပ်ာ္ေအာင္ အပူေပးလိုက္ပါ
- ေထာပါတ္ေပ်ာ္လာတာနဲ႔ ခေလာက္ထားေသာ ၾကက္ဥကို ထည္႔ေၾကာ္ပါ
- ၾကက္ဥေၾကာ္ေနစဥ္ ငရုတ္ေကာင္းမွဳန္႔ ထည္႔ေပးျပီး ေမႊေပးပါ
- ၾကက္ဥက်က္တာနဲ႔ ပန္းကန္တစ္ခုထဲ ေျပာင္းထဲ႔ေပးျပီး ဖယ္ထားပါ
- ထိုဒယ္အိုးထဲကို ဆီထမင္းစားဇြန္း ႏွစ္ဇြန္းထည္႔ျပီး အပူေပးပါ
- ဆီပူလာတာနဲ႔ လွီးထားေသာ ၾကက္သြန္နီ ၾကက္သြန္ျဖဴတို႔ကို ႏြမ္းေလာက္ေအာင္ တစ္မိနစ္ေလာက္ ေၾကာ္ေပးပါ
- ျပီးတာနဲ႔ မံုလာဥနီ တရုတ္မုန္႔ညွင္းျဖဴ ပဲသီးႏွင္႔ ဆား လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဝက္တို႔ကို ထည္႔ေမႊေပးပါ
- အသီးအရြက္မ်ား ထည္႔ေမႊေပးျပီးတာနဲ႔ ခ်က္ျပီးအေအးခံထားေသာ ထမင္းျဖဴႏွင္႔အတူ က်န္ေနေသာ ဆားတစ္ဝက္ ပဲငံျပာရည္အေနာက္ရည္ ပဲငံျပာရည္အၾကည္ႏွင္႔ ႏွမ္းဆီတို႕ကိုထည့္ၿပီး အရသာ သမေအာင္ ေၾကာ္ေပးပါ
- အရသာ သမသြားျပီဆိုတာနဲ႔ ေၾကာ္ျပီးဖယ္ထားေသာ ၾကက္ဥကို ထည္႔ျပီးေမႊေပးပါ
- ျပီးတာနဲ႔ လွီးထားေသာ ၾကက္သြန္မိတ္ကို ထည္႔ေပးျပီး တစ္မိနစ္ေလာက္ ေမႊေပးကာ အရသာျမည္းပါ
- အရသာ ျမည္းျပီးတာနဲ႔ မိမိႏွစ္သက္တဲ႔ အရသာ ရလာေအာင္ ျပင္ေပးပါ
- ထမင္းေၾကာ္ ရျပီဆိုတာနဲ႕ၾကက္ဥ ထမင္းေၾကာ္ကို ပန္းကန္လုံး တစ္ခုမွာ ဖိထည့္ေပးပါ
- ထမင္းေၾကာ္ပြဲ ျပင္ဆင္ရန္ ပန္းကန္ျပား တစ္ခ်ပ္ေပၚမွာ ၾကက္ဥေမႊ ထမင္းေၾကာ္ကို ေမွာက္တင္ေပးျပီး မိမိႏွစ္သက္သလို ျပင္ဆင္ေပးႏိူင္ပါျပီ။
မွတ္ခ်က္ ။။ အရသာမွဳန္႔ကို မိမိႏွစ္သက္ေသာ အခ်ဳိမွဳန္႔ ၾကက္သားမွဳန္႔ အသီးအရြက္ အရသာမွဳန္႔ အစရွိသည္တို႔ကို အစားထိုးျပီး သံုးေပးပါ။
No comments:
Post a Comment