တခါတေလ ဟင္းေတြနဲ႔ စားရတာ မစားခ်င္ေတာ႔ စိတ္ေျပာင္း စိတ္လြဲေလး ျဖစ္ရေလေအာင္ ဒီေန႕ေတာ့ ၾကက္သားစင္းေကာေလးနဲ႔ ထမင္းေၾကာ္ေလး ေၾကာ္ပါတယ္။
ထမင္းေၾကာ္ကို ဘယ္အခ်ိန္စားစား အျမဲတမ္း စားေနရလဲ မမုန္းတဲ႔ အထဲမွာ ပါတဲ႔အတြက္ မၾကာမၾကာ ဆိုသလို ေၾကာ္စားျဖစ္တဲ႔အတြက္ ဒီေန႔ေၾကာ္ျဖစ္တဲ႔ ထမင္းေၾကာ္နည္းကို မ်ွေဝလိုက္ပါတယ္။
မာမာကေတာ႔ ၾကက္သားကို စင္းေကာေလးလုပ္ကာ ေၾကာ္ထားပါတယ္ တစ္ျခားအသားေလးေတြနဲ႔ စားခ်င္တယ္ ဆိုရင္ေတာ႔ မိမိႏွစ္သက္ရာ အသားေလးေတြ ထည္႔ေၾကာ္လို႔ ရပါတယ္။
ပါဝင္ပစၥည္းမ်ား
- Jasmine Rice - ထမင္းေပါင္းအိုး ဆန္ခ်င္ဗူး ႏွစ္ဗူး
- ေရ - ထမင္းေပါင္းအိုး တန္ခ်င္ဗူး သံုးဗူး (ထမင္းခ်က္ရန္)
- ၾကက္ရင္ပံုသား - 150 g
- ငါးငံျပာရည္ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္၀က္
- အခ်ဳိမႈန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္သာသာ
- င႐ုတ္ေကာင္းမႈန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတစ္ပံု
- ပဲငံျပာရည္အေနာက္ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း
- ပဲငံျပာရည္အၾကည္ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း
- ခရုဆီ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္း
- သၾကား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္း
- ၾကက္ဥ - တစ္လုံး
- ၾကက္သြန္နီ - အေနေတာ္ တစ္ဥ
- ၾကက္သြန္ျဖဴ - အမႊာႀကီးႀကီး ႏွစ္မႊာ
- မံုလာဥနီ - အေနေတာ္ တစ္ဥ
- တရုတ္မုန္႔ညွင္းျဖဴ - အရြက္ၾကီးၾကီးႏွစ္ရြက္
- ပဲေတာင့္ရွည္ - သံုးေတာင့္
- ၾကက္သြန္မိတ္ - ႏွစ္ပင္
- ၾကက္ဥ - တစ္လံုး
- ခ်င္း - လက္တဆစ္ခန္႕
- င႐ုတ္ေကာင္းမွဳန္႕- လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္
- ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတစ္ပံု
- ႏွမ္းဆီ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဝက္
- ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ႏွစ္ဇြန္း
- ေထာပါတ္ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း သံုးဇြန္း
- ဆန္ကိုေရေဆးျပီး ေရႏွင္႔အတူ ထမင္းေပါင္းအိုးထဲထည္႔ျပီး ခလုတ္ႏွိပ္ကာ ခ်က္ေပးပါ
- ထမင္းအိုး က်က္တာနဲ႔ အေအးခံကာ ဖြထားပါ
- ၾကက္သားကို ေရေဆးျပီး ခပ္ႏုတ္ႏုတ္ေလးေတြ စင္းထားပါ
- ၾကက္သြန္နီကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးကာ ခပ္ပါးပါး လွီးထားပါ
- ၾကက္သြန္ျဖဴကို အခြံခြာျပီး ဓါးျပားရိုက္ျပီး ခပ္ႏုတ္ႏုတ္ လွီးထားပါ
- ခ်င္းကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးကာ ခပ္ေသးေသးေလးေတြ လွီးထားပါ
- ပဲေတာင့္႐ွည္ကို ေရေဆးျပီး ခပ္ပါးပါး လွီးထားပါ
- မံုလာဥနီကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးကာ မိမိႏွစ္သက္သလို လွီးထားပါ
- ၾကက္သြန္မိတ္ကို ေရေဆးျပီး ခပ္ႏုတ္ႏုတ္ လွီးေပးပါ
- ဇလံုတစ္လံုးထဲမွာ ၾကက္ဥကို ေဖာက္ထည္႔ျပီး ပြလာတဲ႔အထိ ခေလာက္ထားပါ
- တရုတ္မုန္႔ညွင္းျဖဴ ကို ေရေဆးျပီး လက္တစ္လံုးခြဲေလာက္ေလးေတြ လွီးထားပါ
ေၾကာ္ရန္ျပင္ဆင္ပံု
- ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား အားလံုးကို အဆင္သင့္ ျပင္ထားေပးပါ
- အားလုံး အဆင္သင့္ ျဖစ္ျပီဆိုတာနဲ႕ ထမင္းေၾကာ္ပါမယ္
- ဒယ္အိုး တစ္လုံးကို အပူေပးျပီး ေထာပါတ္ခဲကိုထည့္ကာ ေပ်ာ္သြားေအာင္ အပူေပးလိုက္ပါ
- ေထာပါတ္ခဲ ေပ်ာ္လာတာနဲ႔ ခေလာက္ထားေသာ ၾကက္ဥကို ထည္႔ေၾကာ္ပါ
- ၾကက္ဥေၾကာ္ေနစဥ္ ငရုတ္ေကာင္းမွဳန္႔ ထည္႔ေမႊေပးပါ
- ၾကက္ဥက်က္တာနဲ႔ ပန္းကန္တစ္ခုထဲ ေျပာင္းထဲ႔ေပးျပီး ဖယ္ထားပါ
- ထိုဒယ္အိုးထဲမွာ ဆီထမင္းစားဇြန္း ႏွစ္ဇြန္းထည္႔ျပီး အပူေပးပါ
- ဆီပူလာတာနဲ႔ လွီးထားေသာ ၾကက္သြန္နီ ၾကက္သြန္ျဖဴ ႏွင္႔ ခ်င္းတို႔ကို ႏြမ္းေလာက္ေအာင္ တစ္မိနစ္ေလာက္ ေၾကာ္ေပးပါ
- ျပီးတာနဲ႔ စင္းထားေသာ ၾကက္သားကို ထည့္ေၾကာ္ပါ
- ၾကက္သားအိုးထဲကို ဆားထဲ႔ျပီး ႏွစ္မိနစ္ေလာက္ ေမႊေပးကာ ေရအနည္းငယ္ထည္႔ျပီး ေၾကာ္ေပးပါ
- ေရခမ္းလာတာနဲ႔ မံုလာဥနီ တရုတ္မုန္႔ညွင္းျဖဴ ပဲသီးတို႔ကို ထည္႔ေမႊေပးပါ
- အသီးအရြက္မ်ား ထည္႔ေမႊေပးျပီးတာနဲ႔ ခ်က္ျပီးအေအးခံကာ ဖြထားေသာ ထမင္းျဖဴ ႏွင္႔အတူ ငါးငံျပာရည္ သၾကား ပဲငံျပာရည္အေနာက္ ႏွမ္းဆီ ဆား ပဲငံျပာရည္ အၾကည္ႏွင္႔ ခရုဆီတို႕ကိုထည့္ၿပီး အရသာ သမေအာင္ ေၾကာ္ေပးပါ
- အရသာ သမသြားျပီ ဆိုတာနဲ႔ ေၾကာ္ျပီးဖယ္ထားေသာ ၾကက္ဥကို ထည္႔ျပီးေမႊေပးပါ
- ျပီးတာနဲ႔ လွီးထားေသာ ၾကက္သြန္မိတ္ကို ထည္႔ေပးျပီး တစ္မိနစ္ေလာက္ ေမႊေပးပါ
- စိတ္ၾကိဳက္အေနအထား ရတာနဲ႔ အရသာ ျမည္းကာ လိုသလို ျပင္ေပးပါ
- ထမင္းေၾကာ္ ရျပီဆိုတာနဲ႕ၾကက္သား ထမင္းေၾကာ္ကို ပန္းကန္လုံး တစ္ခုမွာ ဖိထည့္ေပးပါ
- ထမင္းေၾကာ္ပြဲ ျပင္ဆင္ရန္ ပန္းကန္ျပား တစ္ခ်ပ္ေပၚမွာ ၾကက္သားစင္းေကာ ထမင္းေၾကာ္ကို ေမွာက္တင္ေပးျပီး မိမိႏွစ္သက္သလို ျပင္ဆင္ေပးႏိူင္ပါျပီ။
မွတ္ခ်က္ ။။ အရသာမွဳန္႔ကို မိမိႏွစ္သက္ေသာ အခ်ဳိမွဳန္႔ ၾကက္သားမွဳန္႔ အသီးအရြက္ အရသာမွဳန္႔ အစရွိသည္တို႔ကို အစားထိုးျပီး သံုးေပးပါ။
No comments:
Post a Comment