ေအးရွန္းဆိုင္က ဝယ္လာတဲ႔ ေတာင္ၾကီးပဲေစ႔ေလးေတြကို ဒီေန႔ေတာ႔ ျပဳပ္ျပီးအခြံခြာကာ ပဲသုပ္ေလးလုပ္ထားတဲ႔အတြက္ ဝါတြင္းကာလဘဲျဖစ္ျဖစ္ သတ္သတ္လြတ္ စားသံုးသူမ်ားအတြက္ ျပင္ဆင္နည္းေလး မ်ွေဝလိုက္ပါတယ္။
ေတာင္ၾကီးပဲ အထုတ္က ရယ္ဒီမိတ္ အထုတ္ေလးကို ျပဳပ္ထားတာမို႔ ပဲျပဳပ္ခ်ိန္ အရမ္းျမန္ပါတယ္ ပဲကိုေရျမဳပ္ေအာင္ထည္႔ျပီး ၅မိနစ္ေလာက္ဘဲ ျပဳပ္ေပးရပါတယ္။
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
- ရယ္ဒီမိတ္ ပဲအထုတ္ - 400 g
- ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဝက္သာသာ
- ပဲဆီစိမ္း - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း
ျပင္ဆင္ပံု
- ပဲထုတ္ကိုေဖာက္ကာ ေရေဆးျပီး ေရျမဳပ္ေအာင္ထည္႔ျပီး ျပဳပ္ေပးပါ
- ပဲျပဳပ္ခ်ိန္ ၅မိနစ္ေလာက္ဆို ရပါျပီ
- ျပဳပ္ထားေသာ ပဲျပဳပ္ထဲက ေရကိုသြန္ေပးျပီး အေအးခံထားပါ
- ပဲမ်ားေအးျပီဆိုတာနဲ႔ ပဲေစ႔မွ အခြံမ်ားကို တေစ႔ျခင္းစီ စိတ္ရွည္လက္ရွည္နဲ႔ ခြ်တ္ေပးပါ
- ပဲေစ႔အားလံုး အခြံခြ်တ္ျပီးတာနဲ႔ ဇလံုထဲမွာ ဆားႏွင္႔ဆီတို႔နဲ႔အတူ ထည္႔ေပးပါ
- အားလံုးအဆင္သင့္ ျဖစ္တာနဲ႕ ပါ၀င္ပစၥည္း အားလံုးကို ဇလံုထဲထည့္ျပီး ဇြန္းႏွင္႔ခပ္ဖြဖြနယ္ေပးပါ
- အရသာ နယ္ျပီးတာနဲ႕ အ႐သာျမည္းျပီး လိုအပ္သလို ျပင္ေပးကာ စားသံုးရန္ ပန္းကန္တခုထဲ ေျပာင္းထည့္၍ ျပင္ေပးကာ သတ္သတ္လြတ္ ေတာင္ၾကီးပဲသုပ္ စိမ္႔စိမ္႔ေမႊးေမႊးေလးကို ႏွစ္သက္သလို သံုးေဆာင္ႏိူင္ပါျပီ။
No comments:
Post a Comment