Monday, 24 September 2018

Broad Bean (ပဲသုပ်)




ေအးရွန္းဆိုင္က ဝယ္လာတဲ႔ ေတာင္ၾကီးပဲေစ႔ေလးေတြကို ဒီေန႔ေတာ႔ ျပဳပ္ျပီးအခြံခြာကာ ပဲသုပ္ေလးလုပ္ထားတဲ႔အတြက္ ဝါတြင္းကာလဘဲျဖစ္ျဖစ္ သတ္သတ္လြတ္ စားသံုးသူမ်ားအတြက္ ျပင္ဆင္နည္းေလး မ်ွေဝလိုက္ပါတယ္။

ေတာင္ၾကီးပဲ အထုတ္က ရယ္ဒီမိတ္ အထုတ္ေလးကို ျပဳပ္ထားတာမို႔ ပဲျပဳပ္ခ်ိန္ အရမ္းျမန္ပါတယ္ ပဲကိုေရျမဳပ္ေအာင္ထည္႔ျပီး ၅မိနစ္ေလာက္ဘဲ ျပဳပ္ေပးရပါတယ္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  1. ရယ္ဒီမိတ္ ပဲအထုတ္ - 400 g
  2. ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဝက္သာသာ
  3. ပဲဆီစိမ္း - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း

ျပင္ဆင္ပံု
  • ပဲထုတ္ကိုေဖာက္ကာ ေရေဆးျပီး ေရျမဳပ္ေအာင္ထည္႔ျပီး ျပဳပ္ေပးပါ 
  • ပဲျပဳပ္ခ်ိန္ ၅မိနစ္ေလာက္ဆို ရပါျပီ
  • ျပဳပ္ထားေသာ ပဲျပဳပ္ထဲက ေရကိုသြန္ေပးျပီး အေအးခံထားပါ
  • ပဲမ်ားေအးျပီဆိုတာနဲ႔ ပဲေစ႔မွ အခြံမ်ားကို တေစ႔ျခင္းစီ စိတ္ရွည္လက္ရွည္နဲ႔ ခြ်တ္ေပးပါ
  • ပဲေစ႔အားလံုး အခြံခြ်တ္ျပီးတာနဲ႔ ဇလံုထဲမွာ ဆားႏွင္႔ဆီတို႔နဲ႔အတူ ထည္႔ေပးပါ
  • အားလံုးအဆင္သင့္ ျဖစ္တာနဲ႕ ပါ၀င္ပစၥည္း အားလံုးကို ဇလံုထဲထည့္ျပီး ဇြန္းႏွင္႔ခပ္ဖြဖြနယ္ေပးပါ
  • အရသာ နယ္ျပီးတာနဲ႕ အ႐သာျမည္းျပီး လိုအပ္သလို ျပင္ေပးကာ စားသံုးရန္ ပန္းကန္တခုထဲ ေျပာင္းထည့္၍ ျပင္ေပးကာ သတ္သတ္လြတ္ ေတာင္ၾကီးပဲသုပ္ စိမ္႔စိမ္႔ေမႊးေမႊးေလးကို ႏွစ္သက္သလို သံုးေဆာင္ႏိူင္ပါျပီ။

No comments:

Post a Comment