Sunday, 2 September 2018

ပဲပုတ်ထောင်း

ခ်ဥ္ငံစပ္ ပဲပုတ္ေထာင္း

ဘာဆာငါးျပား

ဒယ္အိုးထဲထည္႔ျပီး ကင္ေပးပါ

ပဲပုတ္မီးကင္ ခရမ္းခ်ဥ္သီးမီးကင္
 ၾကက္သြန္နီမီးကင္ ငါးမီးကင္ 
ငရုတ္သီးေျခာက္ႏွင္႔ နံနံပင္

ငရုတ္ဆံုထဲမွာ ထည္႔ေထာင္းပါ

ေကာက္ညွင္းေပါင္း

ေကာက္ညွင္းေပါင္းအိုး

ဒီေန႔ေတာ႔ ရာသီဥတုက အရမ္းခ်မ္းေနတယ္ -2° c ဆိုေတာ႔ ရာသီဥတုကို အံတုဖို႔အတြက္ အရမ္းစပ္ျပီး စားလို႔ေကာင္းတဲ႔ ပဲပုတ္ေထာင္း ခ်ဥ္​ခ်ဥ္​ စပ္စပ္ေလးရယ္ ေကာက္ညွင္းေပါင္း ပူပူေလးရယ္ တြဲျပီးစားဖို႔အတြက္ မာမာျပင္ဆင္ျပီး ေထာင္းထားတဲ႔ ပဲပုတ္ေထာ​င္းနည္းေလးကို မ်ွေဝေပးလိုက္ပါတယ္ရွင္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  1. ဘာဆာငါး - တစ္ျပား
  2. ငရုတ္သီးအေျခာက္ေတာင္႔ - မိမိႏွစ္သက္သေလာက္
  3. ၾကက္သြန္ျဖဴ - အမႊာၾကီးၾကီး ၅မႊာ
  4. ခရမ္းခ်ဥ္သီး - အလံုးၾကီးၾကီး ၂လံုး
  5. နံနံပင္ - မိမိႏွစ္သက္သေလာက္
  6. ပဲပုတ္ျပား - ၃ျပား
  7. သံပုရာသီး - အေနေတာ္​ တစ္လံုး
  8. ေကာက္​ညႇင္​းေပါင္​းျပီးသား - စားနိူင္​သေလာက္​

ျပင္ဆင္ပံု
  • ၾကက္သြန္ျဖဴကို တစ္မႊာျခင္းခြာျပီး အသားထူေသာ ဒယ္အိုးထဲမွာ အေပၚယံ ကြ်မ္းေယာင္သန္းလာထိ  ထည္႔ေလွာ္ေပးပါ
  • ျပီးတာနဲ႔ အျပင္ခြံမ်ား ခြာထားေပးပါ
  • ငါးကိုလဲ ေရေဆးကာ ကို မီးေသြးမီးဖို႐ွိက က်က္ေအာင္ကင္ေပးပါ (သို႔မဟုတ္)
  • အသားထူေသာ ဒယ္အိုးထဲမွာ ငါးရဲ႔အေပၚယံ ကြ်မ္းေယာင္သန္းလာထိ  ထည္႔ကင္ေပးပါ
  • ခရမ္းခ်ဥ္သီးကိုလဲ ဒယ္အိုးထဲထည္႔ကာ အျပင္ခြံမ်ား ကြ်မ္းသြားေအာင္ ကင္ေပးပါ
  • ျပီးတာနဲ႔ အျပင္ကြ်မ္းေနေသာ အရာမ်ားဖယ္ျပီး ေရေဆးထားပါ
  • ပဲပုတ္ကိုလဲ မီးဖိုေပၚမွာ ဒယ္အိုးကိုတင္ျပီး ဒယ္အိုးထဲထည္႔ကာ ေမႊးလာတဲ႔အထိ ကင္ေပးပါ
  • နံနံပင္ကိုလဲ ေရေဆးျပီး ခပ္ၾမ္းၾကမ္း လွီးထားပါ
  • ျပီးတာနဲ႔ ပါဝင္တာေတြကို ျပင္ထားေပးပါ
  • ပးပါ
  • အားလံုးအဆင္သင္႔ျဖစ္တာနဲ႔ ငရုတ္ဆံုထဲမွာ ပဲပုတ္ႏွင္႔ ငရုတ္သီး အေျခာက္ေတာင္႔တို႔ကို အရင္ဆံုး ညက္ေအာင္ေထာင္းေပးပါ
  • ျပီးတာနဲ႔ ငါးကိုညက္ေအာင္ ထည္႔ေထာင္းပါ
  • ငါးညက္ျပီဆိုတာနဲ႔ ဆား အရသာမွဳန္႔ ငံျပာရည္ ၾကက္သြန္ျဖဴႏွင္႔ နံနံပင္တို႔ကို ငရုတ္ဆံုထဲထည္႔ျပီး ညက္ေနေအာင္ ေထာင္းပးပါ
  • အားလံုးသမသြားျပီ ဆိုတာနဲ႔ အရသာျမည္းကာ လိုသလို ျပင္ေပးပါ 
  • အခ်ဥ္အရသာ ေပါ႔ေနပါက သံပုရာရည္​ထည္႔ျပီး ေမႊေပးႏိူင္ပါတယ္
  • အရသာ ေကာင္းမြန္လြန္းတဲ႔ ပဲပုတ္ေထာင္း အေဖ်ာ္ေမႊးေမႊးေလးကို ေကာက္ညွင္းေပါင္း ပူပူေလးနဲ႔ တြဲဖက္​ကာ အရသာ႐ွိစြာ  မိန္ယွက္စြာ စားသံုးနိုင္ပါျပီ။

No comments:

Post a Comment