ခ်ဥ္ငံစပ္ ပဲပုတ္ေထာင္း
ဘာဆာငါးျပား
ဒယ္အိုးထဲထည္႔ျပီး ကင္ေပးပါ
ပဲပုတ္မီးကင္ ခရမ္းခ်ဥ္သီးမီးကင္
ၾကက္သြန္နီမီးကင္ ငါးမီးကင္
ငရုတ္သီးေျခာက္ႏွင္႔ နံနံပင္
ငရုတ္ဆံုထဲမွာ ထည္႔ေထာင္းပါ
ေကာက္ညွင္းေပါင္း
ေကာက္ညွင္းေပါင္းအိုး
ဒီေန႔ေတာ႔ ရာသီဥတုက အရမ္းခ်မ္းေနတယ္ -2° c ဆိုေတာ႔ ရာသီဥတုကို အံတုဖို႔အတြက္ အရမ္းစပ္ျပီး စားလို႔ေကာင္းတဲ႔ ပဲပုတ္ေထာင္း ခ်ဥ္ခ်ဥ္ စပ္စပ္ေလးရယ္ ေကာက္ညွင္းေပါင္း ပူပူေလးရယ္ တြဲျပီးစားဖို႔အတြက္ မာမာျပင္ဆင္ျပီး ေထာင္းထားတဲ႔ ပဲပုတ္ေထာင္းနည္းေလးကို မ်ွေဝေပးလိုက္ပါတယ္ရွင္။
- ဘာဆာငါး - တစ္ျပား
- ငရုတ္သီးအေျခာက္ေတာင္႔ - မိမိႏွစ္သက္သေလာက္
- ၾကက္သြန္ျဖဴ - အမႊာၾကီးၾကီး ၅မႊာ
- ခရမ္းခ်ဥ္သီး - အလံုးၾကီးၾကီး ၂လံုး
- နံနံပင္ - မိမိႏွစ္သက္သေလာက္
- ပဲပုတ္ျပား - ၃ျပား
- သံပုရာသီး - အေနေတာ္ တစ္လံုး
- ေကာက္ညႇင္းေပါင္းျပီးသား - စားနိူင္သေလာက္
ျပင္ဆင္ပံု
- ၾကက္သြန္ျဖဴကို တစ္မႊာျခင္းခြာျပီး အသားထူေသာ ဒယ္အိုးထဲမွာ အေပၚယံ ကြ်မ္းေယာင္သန္းလာထိ ထည္႔ေလွာ္ေပးပါ
- ျပီးတာနဲ႔ အျပင္ခြံမ်ား ခြာထားေပးပါ
- ငါးကိုလဲ ေရေဆးကာ ကို မီးေသြးမီးဖို႐ွိက က်က္ေအာင္ကင္ေပးပါ (သို႔မဟုတ္)
- အသားထူေသာ ဒယ္အိုးထဲမွာ ငါးရဲ႔အေပၚယံ ကြ်မ္းေယာင္သန္းလာထိ ထည္႔ကင္ေပးပါ
- ခရမ္းခ်ဥ္သီးကိုလဲ ဒယ္အိုးထဲထည္႔ကာ အျပင္ခြံမ်ား ကြ်မ္းသြားေအာင္ ကင္ေပးပါ
- ျပီးတာနဲ႔ အျပင္ကြ်မ္းေနေသာ အရာမ်ားဖယ္ျပီး ေရေဆးထားပါ
- ပဲပုတ္ကိုလဲ မီးဖိုေပၚမွာ ဒယ္အိုးကိုတင္ျပီး ဒယ္အိုးထဲထည္႔ကာ ေမႊးလာတဲ႔အထိ ကင္ေပးပါ
- နံနံပင္ကိုလဲ ေရေဆးျပီး ခပ္ၾမ္းၾကမ္း လွီးထားပါ
- ျပီးတာနဲ႔ ပါဝင္တာေတြကို ျပင္ထားေပးပါ
- ပးပါ
- အားလံုးအဆင္သင္႔ျဖစ္တာနဲ႔ ငရုတ္ဆံုထဲမွာ ပဲပုတ္ႏွင္႔ ငရုတ္သီး အေျခာက္ေတာင္႔တို႔ကို အရင္ဆံုး ညက္ေအာင္ေထာင္းေပးပါ
- ျပီးတာနဲ႔ ငါးကိုညက္ေအာင္ ထည္႔ေထာင္းပါ
- ငါးညက္ျပီဆိုတာနဲ႔ ဆား အရသာမွဳန္႔ ငံျပာရည္ ၾကက္သြန္ျဖဴႏွင္႔ နံနံပင္တို႔ကို ငရုတ္ဆံုထဲထည္႔ျပီး ညက္ေနေအာင္ ေထာင္းပးပါ
- အားလံုးသမသြားျပီ ဆိုတာနဲ႔ အရသာျမည္းကာ လိုသလို ျပင္ေပးပါ
- အခ်ဥ္အရသာ ေပါ႔ေနပါက သံပုရာရည္ထည္႔ျပီး ေမႊေပးႏိူင္ပါတယ္
- အရသာ ေကာင္းမြန္လြန္းတဲ႔ ပဲပုတ္ေထာင္း အေဖ်ာ္ေမႊးေမႊးေလးကို ေကာက္ညွင္းေပါင္း ပူပူေလးနဲ႔ တြဲဖက္ကာ အရသာ႐ွိစြာ မိန္ယွက္စြာ စားသံုးနိုင္ပါျပီ။
No comments:
Post a Comment