အသားေတြ ခ်က္ျဖစ္တိုင္း စားရမွာ ပါးစပ္က မရဲသလို ျဖစ္လာေတာ႔ အသီးအရြက္ေလးေတြဘဲ စားျဖစ္တာ မ်ားလာခဲ႔ပါတယ္။
ဒီေန႔ေတာ႔ လတ္လတ္ဆတ္ဆတ္ ခရမ္းသီးေတြ ဝယ္လာျပီး သတ္သတ္လြတ္ ဟင္းတမယ္အတြက္ ခရမ္းသီးေလးေတြကို ဆီျပန္ေလးခ်က္ျဖစ္ခဲ႔တဲ႔အတြက္ ခ်က္နည္းေလး မ်ွေဝလိုက္ပါတယ္။
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
- ခရမ္းသီး - အလံုးၾကီးၾကီး ၁လံုး
- မညက္တညက္ ေထာင္းထားေသာ ၾကက္သြန္နီ - အေနေတာ္ တဥ
- ညက္ေနေအာင္ ေထာင္းထားေသာ ၾကက္သြန္ျဖဴ - အမႊာႀကီးႀကီး ၂မႊာ
- ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္သာသာ
- အရသာမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္
- နႏြင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ေလးပံုတပံု
- င႐ုတ္သီးအေရာင္တင္မွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တဇြန္း
- ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ၄ဇြန္း
ျပင္ဆင္ပံု
- ခရမ္းသီးကို အညွာျပတ္ေအာင္လွီးျပီး ထက္၀က္ျခမ္းကာရွစ္စိတ္ စိတ္ျပီး ေရႏွင္႔နာရီ၀က္ေလာက္ စိမ္ထားပါ
- အညိဳေရာင္အရည္မ်ား ထြက္သြားပါက ေရစင္ေအာင္ေဆးျပီး ေရစစ္ထားေပးပါ
- ခရမ္းသီး ၾကက္သြန္ျဖဴ ၾကက္သြန္နီ ဆား အရသာမွဳန္႕ င႐ုတ္သီး အေရာင္တင္မွဳန္႕ ဆီ နႏြင္းမွဳန္႕တို႔ကို ေဇာက္နက္ေသာ အိုးထဲထည့္ျပီး အရသာ၀င္ေအာင္ နယ္ေပးပါ
- အိုးထဲမွာ အရသာနယ္ထားေသာ ခရမ္းသီးကို ေရအနည္းငယ္ထည့္ကာ အဖံုးအုပ္ျပီး တည္ေပးပါ
- အိုးမကပ္ေစရန္ မေမႊဘဲ လွဳပ္ေပးျပီး လံုးရည္ခမ္းကာနီးတာနဲ႕ ေရအနည္းငယ္ ထပ္ထည့္ေပးျပီး ပြက္ပြက္ဆူေအာင္ တည္ေပးပါ
- အိုးထဲမွာ ဆီက်န္ေရက်န္ အေနအထားေလးရေအာင္ တည္ေပးပါ
- ခရမ္းသီးႏူးပါက အရသာျမည္းျပီး လိုသလိုျပင္ေပးကာ အိအိေမႊးေမႊး သတ္သတ္လြတ္ ခရမ္းသီးႏွပ္ အစပ္ခ်က္ေလးကို သံုးေဆာင္နိုင္ပါျပီ။
No comments:
Post a Comment