ဒီတခါေတာ႔ ႏိူင္ငံရပ္ျခားမွာ ေရာက္ေနျပီး ဇီးယိုေလး စားခ်င္လိုက္တာလို႔ လာလာေျပာၾကတဲ႔ မိတ္ေဆြေတြအတြက္ ဇီးသီးအစို ဇီးသီးအေျခာက္ေလးေတြ မရတဲ႔အခါမွာ အလြယ္တစ္ကူ ယိုထိုးစားႏိူင္မဲ႔ နည္းေလး မာမာကိုယ္တိုင္ စမ္းသပ္ထားလို႔ ေအာင္ျမင္တဲ႔အတြက္ ေျပာျပခ်င္ပါတယ္။
ေစ်းကိုသြားေတာ႔ ဒီႏိူင္ငံကလူေတြ အစာေျပ စားတတ္တဲ႔ ဇီးယိုထုတ္ေလး ေတြ႔တာနဲ႔ စိတ္ထဲမွာ ေပၚလာတာက ဒီဇီးယိုထုတ္ေလးကို အေမႊးအရသာ အစပ္အရသာ အငံအရသာေလးေတြ ထပ္ထည္႔ျပီး ဇီးယိုေလးထိုးရင္ ေကာင္းမယ္ဆိုျပီး စိတ္ကူးရသြားခဲ့ပါတယ္။
အခ်ဳိအရသာကလြဲျပီး လိုတာေလးေတြျပင္ဆင္ကာ ခ်ဳိခ်ဥ္ငံျပီး စပ္ေနတဲ႔ ဇီးယိုေလး ထိုးျဖစ္တဲ႔အတြက္ မာမာကိုယ္တိုင္ စိတ္ကူးအေကာင္အထည္ ေဖာ္ထားတဲ႔ ဇီးယိုထိုးနည္းေလး ထပ္မံျပီး မ်ွေဝလိုက္ပါတယ္။
ဒီအထုတ္ေလးကိုေတာ့ Woolworths & Coles တို႔မွာ အလြယ္တကူ ဝယ္လို႔ရပါတယ္ ေစ်းလဲအရမ္းမမ်ားပါဘူး 500 g တထုတ္ကို $6 ေလာက္ဘဲ ေပးရပါတယ္။
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
- အေစ႔ထုတ္ထားေသာ ဇီးယိုတထုတ္ - 500 g
- င႐ုတ္သီးအစပ္ အၾကမ္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္းေမာက္ေမာက္ ၂ဇြန္း
- ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဝက္
- ေလးညွင္း - ၃ပြင့္
- ဖာလာ - ၂ေစ့
- နာနတ္ပြင္႔ -၂ပြင္႔
- ဇီယာေစ႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္း
- ေရ - ထမင္းေပါင္းအိုး ဆန္ခ်င္ဗူး ႏွစ္ဗူး
ျပင္ဆင္ပံု
- အေစ႔ထုတ္ထားေသာ မက္မန္းဇီးယိုထုတ္ကို ေဖာက္ထားပါ
- ေရႏွင္႔ ပါဝင္ပစၥည္းမ်ားကို ေဇာက္နက္ေသာ အိုးထဲကို ထည္႔ေပးပါ
- မီးအေနေတာ္ႏွင္႔ က်ဳိေပးပါ
- ေရခမ္းျပီး ဇီးယိုအရသာ အနံ႔ေလး ေမႊးလာပါက မီးပိတ္ျပီး အေအးခံထားပါ
- ျပီးတာနဲ႔ ျမန္မာဇီးသီး ဇီးယိုလိုဘဲ အရသာ ရွိလြန္းတဲ႔ မက္မန္းဇီးယို ခ်ဳိခ်ဥ္ငံစပ္ ေမႊးေမႊးေလးကို မိမိႏွစ္သက္သလို စားသံုးႏိူင္ပါျပီ။
တီမာေရ သမီးလုပ္စားၾကည့္ၿပီးၿပီ ခ်ိဳခ်ိဳစပ္စပ္ေလးဆိုေတာ့ အိမ္က အဖြားတို႔အေဒၚတို႔ မစားႏိုင္ေပမယ့္ ကေလးေတ အရမ္းႀကိဳက္ၾကတယ္ တီမာ
ReplyDeleteတျခားယိုလုပ္နည္းေလးေတြလည္းတင္ေပးပါဦး ေ႐ွာက္ယို နာနတ္ယို ရဲယို ခရမ္းခ်ဥ္သီးယို လိုမ်ိဳးေလးေတြ အရမ္းႀကိဳက္တတ္ေတာ့ အျပင္မွာလည္း ဝယ္စားရတာထက္ ကိုယ္တိုင္လုပ္ၿပီး ၾကာၾကာထားစားခ်င္လို႔ ေရ႐ွည္အထားခံဖို႔ ယိုထိုးခ်ိန္ ေဆာင္ရန္ေ႐ွာင္ရန္ေလးေတြပါ ေျပာေပးပါဦးေနာ္
ေက်းဇူးတင္ခ်စ္ခင္ေလးစားလ်က္ပါ တီမာ