Thursday 27 September 2018

ဇီးယို










ဒီတခါေတာ႔ ႏိူင္ငံရပ္ျခားမွာ ေရာက္ေနျပီး ဇီးယိုေလး စားခ်င္လိုက္တာလို႔ လာလာေျပာၾကတဲ႔ မိတ္ေဆြေတြအတြက္ ဇီးသီးအစို ဇီးသီးအေျခာက္ေလးေတြ မရတဲ႔အခါမွာ အလြယ္တစ္ကူ ယိုထိုးစားႏိူင္မဲ႔ နည္းေလး မာမာကိုယ္တိုင္ စမ္းသပ္ထားလို႔  ေအာင္ျမင္တဲ႔အတြက္ ေျပာျပခ်င္ပါတယ္။

ေစ်းကိုသြားေတာ႔ ဒီႏိူင္ငံကလူေတြ အစာေျပ စားတတ္တဲ႔ ဇီးယိုထုတ္ေလး ေတြ႔တာနဲ႔ စိတ္ထဲမွာ  ေပၚလာတာက ဒီဇီးယိုထုတ္ေလးကို အေမႊးအရသာ အစပ္အရသာ အငံအရသာေလးေတြ ထပ္ထည္႔ျပီး ဇီးယိုေလးထိုးရင္ ေကာင္းမယ္ဆိုျပီး စိတ္​ကူးရသြားခဲ့ပါတယ္။​

အခ်ဳိအရသာကလြဲျပီး လိုတာေလးေတြျပင္ဆင္ကာ ခ်ဳိခ်ဥ္ငံျပီး စပ္ေနတဲ႔ ဇီးယိုေလး ထိုးျဖစ္တဲ႔အတြက္ မာမာကိုယ္တိုင္ စိတ္ကူးအေကာင္အထည္ ေဖာ္ထားတဲ႔ ဇီးယိုထိုးနည္းေလး ထပ္မံျပီး မ်ွေဝလိုက္ပါတယ္။

ဒီအထုတ္​ေလးကိုေတာ့ Woolworths & Coles တို႔မွာ အလြယ္​​တကူ ဝယ္​လို႔ရပါတယ္​ ေစ်းလဲအရမ္​းမမ်ားပါဘူး 500 g တထုတ္​ကို $6 ေလာက္​ဘဲ ေပးရပါတယ္​။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  1. အေစ႔ထုတ္ထားေသာ ဇီးယိုတထုတ္ - 500 g
  2. င႐ုတ္သီးအစပ္ အၾကမ္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္းေမာက္ေမာက္ ၂ဇြန္း
  3. ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဝက္
  4. ေလးညွင္း - ၃ပြင့္
  5. ဖာလာ - ၂ေစ့
  6. နာနတ္ပြင္႔ -၂ပြင္႔
  7. ဇီယာေစ႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္း
  8. ေရ - ထမင္းေပါင္းအိုး ဆန္ခ်င္ဗူး ႏွစ္ဗူး

ျပင္ဆင္ပံု

  1. အေစ႔ထုတ္ထားေသာ မက္မန္းဇီးယိုထုတ္ကို ေဖာက္ထားပါ
  2. ေရႏွင္႔ ပါဝင္ပစၥည္းမ်ားကို ေဇာက္နက္ေသာ အိုးထဲကို ထည္႔ေပးပါ
  3. မီးအေနေတာ္ႏွင္႔ က်ဳိေပးပါ
  4. ေရခမ္းျပီး ဇီးယိုအရသာ အနံ႔ေလး ေမႊးလာပါက မီးပိတ္ျပီး အေအးခံထားပါ
  5. ျပီးတာနဲ႔ ျမန္မာဇီးသီး ဇီးယိုလိုဘဲ အရသာ ရွိလြန္းတဲ႔ မက္မန္းဇီးယို ခ်ဳိခ်ဥ္ငံစပ္ ေမႊးေမႊးေလးကို မိမိႏွစ္သက္သလို စားသံုးႏိူင္ပါျပီ။

1 comment:

  1. တီမာ​ေရ သမီးလုပ္​စားၾကည္​့ၿပီးၿပီ ခ်ိဳခ်ိဳစပ္​စပ္​​ေလးဆို​ေတာ့ အိမ္​က အဖြားတို႔အ​ေဒၚတို႔ မစားႏိုင္​​ေပမယ္​့ က​ေလး​ေတ အရမ္​းႀကိဳက္​ၾကတယ္​ တီမာ
    တျခားယိုလုပ္​နည္​း​ေလး​ေတြလည္​းတင္​ေ​ပးပါဦး ​ေ႐ွာက္​ယို နာနတ္​ယို ရဲယို ခရမ္​းခ်ဥ္​သီးယို လိုမ်ိဳး​ေလး​ေတြ အရမ္​းႀကိဳက္​တတ္​​ေတာ့ အျပင္​မွာလည္​း ဝယ္​စားရတာထက္​ ကိုယ္​တိုင္​လုပ္​ၿပီး ၾကာၾကာထားစားခ်င္​လို႔ ​ေရ႐ွည္​အထားခံဖို႔ ယိုထိုးခ်ိန္​ ​ေဆာင္​ရန္​​ေ႐ွာင္​ရန္​​ေလး​ေတြပါ ​ေျပာ​ေပးပါဦး​ေနာ္​​
    ​ေက်းဇူးတင္​ခ်စ္​ခင္​​ေလးစားလ်က္​ပါ တီမာ

    ReplyDelete