ဒီေန႔မနက္ေတာ႔ ရာသီဥတုက ေအးေအးခ်မ္းခ်မ္းနဲ႔ အျပင္လဲမထြက္ခ်င္ ထမင္းေၾကာ္လဲ မစားခ်င္တာနဲ႔ဘဲ ပလာတာေၾကာ္ကာ ပလာတာနဲ႔တြဲျပီး စားဖို႔အတြက္ ၾကက္သားဆီျပန္ဟင္း ေမႊးေမႊးေလး ခ်က္ျဖစ္လို႕ ခ်က္နည္းေလး မ်ွေ၀လိုက္ပါတယ္။
ၾကက္သား အရသာနယ္ရန္
- ၾကက္ေပါင္သား - 500 g
- ငါးငံၿပာရည္ - ထမင္းစားဇြန္း တဇြန္း
- ဟင္းခ်ဳိမွဳန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တဝက္
- နႏြင္းမွဳန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ေလးပံုတပံု
- ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တဝက္ အားလံုးတို႕ကို ၾကက္သားထဲထည့္ျပီး အရသာ၀င္ေအာင္ နယ္ထားပါ
ဟင္းခ်က္ရန္ လိုေသာပစၥည္းမ်ား
- ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ၇ဇြန္း
- ၾကက္သြန္ၿဖဴေထာင္းရန္ - ငါးမႊာ
- ၾကက္သြန္နီ မညက္တညက္ေထာင္းရန္ - ခပ္ႀကီးႀကီး တဥ
- ခ်င္းေထာင္းရန္ - လက္တဆစ္ခန္႕
- စပါးလင္ေထာင္းၿပီးသား - ထမင္းစားဇြန္း တဇြန္း
- င႐ုတ္သီးအေရာင္တင္မွဳန္႔ - ထမင္းစားဇြန္း တဇြန္း
- ပ်ဥ္းေတာ္သိမ္း႐ြက္ - ၃ခက္
- မဆလာ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တဇြန္း
ျပင္ဆင္ပံု
- ၾကက္သားႏွင္႔ခ်က္ရန္ လိုအပ္ေသာ ပစၥည္းမ်ားကို ျပင္ထားပါ
- ေဇာက္နက္ေသာ အိုးတလံုးကို အပူေပးျပီး ဆီထည့္ပါ
- ဆီပူလာတာနဲ႕ ၾကက္သြန္ၿဖဴ နီ ခ်င္း မဆလာ စပါးလင္ေထာင္း ပ်ဥ္းေတာ္သိမ္း႐ြက္ႏွင္႔ င႐ုတ္သီးမွဳန္႕တို႔ကို ေမႊးလာာတဲ႔ထိ ဆီသတ္ေပးပါ
- ဆီသတ္နံ႕ ေမႊးလာတာနဲ႕ အရသာနယ္ထားေသာ ၾကက္သားကိုထဲ႔ၿပီး ဆီသတ္ေပးပါ
- ၾကက္သားအသားမ်ား မာက်စ္လာတဲ႔ထိ သံုးမိနစ္ေလာက္ ဆီသတ္ေပးပါ
- ဆီသတ္ေနစဥ္ အိုးမကပ္ေစရန္ အိုးကိုမၾကာမၾကာ လွဳပ္ေပးပါ
- အသားမ်ား မာတင္းလာမွ ေရကိုၿမဳပ္ေအာင္ထည့္ျပီး အဖံုးအုပ္ကာ ဆက္တည္ေပးပါ
- ေရမခမ္းခင္ အရသာျမည္းျပီး လိုသလို ျပင္ေပးပါ
- ေရခမ္းၿပီး ဆီၿပန္လာပါက မဆလာႏွင္႔ ပ်ဥ္းေတာ္သိမ္း႐ြက္နံ႕ ေမႊးလြန္းတဲ့ ၾကက္သားဆီျပန္ကို ပလာတာပူပူေလးႏွင္႔ တြဲဖက္ျပီး စားသံုးႏိူင္ပါျပီ။
No comments:
Post a Comment