ဝါတြင္းအခါ သမယမွာဘဲျဖစ္ျဖစ္ အသားမစားခ်င္လို႔ အသီးအရြက္ေလးေတြဘဲ စားခ်င္ရင္ဘဲျဖစ္ျဖစ္ သတ္သတ္လြတ္ စားေနတဲ႔ သူေတြအတြက္ အဆင္ေျပေစမဲ႔ ဟင္းတမယ္အတြက္ ခရမ္းသီး ေၾကာ္ခ်က္ ခ်က္တဲ႔နည္းေလး မ်ွေဝလိုက္ပါတယ္။
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
- ခရမ္းသီးအရွည္သီး - အလံုးေသး 350 g
- ၾကက္သြန္နီ - အေနေတာ္တဥ
- အခြံခြာျပီး ခပ္ႏုတ္ႏုတ္ လွီးထားေသာ ၾကက္သြန္ျဖဴ - အမႊာၾကီးၾကီး ၂မႊာ
- ဆားၾကမ္း - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း ခရမ္းသီး နယ္ရန္
- ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္သာသာ
- အရသာမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္
- ဂ်ဳံမွဳန္႕ - ထမင္းစားဇြန္း ႏွစ္ဇြန္းေမာက္ေမာက္
- ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ၆ဇြန္း
ျပင္ဆင္ပံု
- ခရမ္းသီးကို အညွာနားထိ ျပတ္ေအာင္လွီးျပီး ေလးစိတ္လွီးေပးပါ
- ျပီးတာနဲ႔ ခရမ္းသီးႏွင္႔ ဆားၾကမ္းကို ဇလံုတလံုးထဲထည္႔ျပီး နယ္ထားကာ နာရီဝက္ေလာက္ ထားထားပါ
- နာရီဝက္ေလာက္ ရတာနဲ႔ အညိဳေရာင္အရည္မ်ား ထြက္သြားေအာင္ ေရစင္ေအာင္ေဆးပါ
- ၃ထပ္ေလာက္ ေရေဆးျပီးတာနဲ႔ ခရမ္းသီးကို လက္ႏွစ္ဖက္ႏွင္႔ အားပါပါ ညွစ္ေပးကာ ေရစစ္ထားေပးပါ
- ေရစစ္ျပီးတာနဲ႔ ဇလံုတလံုးထဲမွာ ခရမ္းသီးႏွင္႔ ဂ်ဳံမွုႏ္႔တို႔ကို ခပ္ဖြဖြေလး နယ္ေပးပါ
- ၾကက္သြန္ျဖဴကိုု အခြံခြာျပီး ေရေဆးကာ ခပ္ႏုတ္ႏုတ္ လွီးေပးထားပါ
- ၾကက္သြန္နီကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးကာ ခပ္ပါးပါး လွီးထားပါ
- ဆား ဆီ အရသာမွဳန္႕ တို႕ကို ျပင္ထားေပးပါ
- ဒယ္အိုးတလံုးကို အပူေပးျပီး ဆီႏွင္႔ နႏြင္းမွဳန္႔ကို ထည္႔ျပီး အပူေပးပါ
- ဆီပူလာတာနဲ႔ ခရမ္းသီကို ထည္႔ေၾကာ္ေပးပါ
- အိုးမကပ္ေစရန္ မၾကာမၾကာ ေမႊေပးပါ
- ခရမ္းသီးမ်ား အနည္းငယ္ မာလာတာနဲ႔ ေဘးမွာ ခနတြန္းထားျပီး ၾကက္သြန္ျဖဴႏွင္႔ ၾကက္သြန္နီကို ႏြမ္းရံုေလး ေၾကာ္ေပးပါ
- ျပီးတာနဲ႔ ေဘးမွာတြန္းထားတဲ႔ ခရမ္းသီးေၾကာ္ႏွင္႔ ေရာေမႊေပးပါ
- ဆားႏွင္႔ အရသာမွဳန္႔ကို ေရာေမႊေပးျပီး မမာ မေပ်ာ႔ အေနအထားေလးရေအာင္ ေၾကာ္ေပးပါ
- အရသာျမည္းျပီး လိုသလို ျပင္ေပးကာ ခရမ္းသီးေၾကာ္ ေမႊးေမႊးေလးကို ထမင္းပူပူေလးနဲ႔ သံုးေဆာင္နိုင္ပါျပီ။
No comments:
Post a Comment