Friday, 21 September 2018

သတ္သတ္လြတ္ ခရမ္းသီးေၾကာ္ခ်က္














ဝါတြင္းအခါ သမယမွာဘဲျဖစ္ျဖစ္ အသားမစားခ်င္လို႔ အသီးအရြက္ေလးေတြဘဲ စားခ်င္ရင္ဘဲျဖစ္ျဖစ္ သတ္သတ္လြတ္ စားေနတဲ႔ သူေတြအတြက္ အဆင္ေျပေစမဲ႔ ဟင္းတမယ္အတြက္ ခရမ္းသီး ေၾကာ္ခ်က္ ခ်က္တဲ႔နည္းေလး မ်ွေဝလိုက္ပါတယ္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  1. ခရမ္းသီးအရွည္သီး - အလံုးေသး 350 g
  2. ၾကက္သြန္နီ - အေနေတာ္တဥ
  3. အခြံခြာျပီး ခပ္ႏုတ္ႏုတ္ လွီးထားေသာ ၾကက္သြန္ျဖဴ - အမႊာၾကီးၾကီး ၂မႊာ
  4. ဆားၾကမ္း - ထမင္းစားဇြန္း  တစ္ဇြန္း ခရမ္းသီး နယ္ရန္
  5. ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္သာသာ
  6. အရသာမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္
  7. ဂ်ဳံမွဳန္႕ - ထမင္းစားဇြန္း ႏွစ္ဇြန္းေမာက္ေမာက္
  8. ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ၆ဇြန္း

ျပင္ဆင္ပံု
  • ခရမ္းသီးကို အညွာနားထိ ျပတ္ေအာင္လွီးျပီး ေလးစိတ္လွီးေပးပါ
  • ျပီးတာနဲ႔ ခရမ္းသီးႏွင္႔ ဆားၾကမ္းကို ဇလံုတလံုးထဲထည္႔ျပီး နယ္ထားကာ နာရီဝက္ေလာက္ ထားထားပါ
  • နာရီဝက္ေလာက္ ရတာနဲ႔ အညိဳေရာင္အရည္မ်ား ထြက္သြားေအာင္ ေရစင္ေအာင္ေဆးပါ
  • ၃ထပ္ေလာက္ ေရေဆးျပီးတာနဲ႔ ခရမ္းသီးကို လက္ႏွစ္ဖက္ႏွင္႔ အားပါပါ ညွစ္ေပးကာ ေရစစ္ထားေပးပါ
  • ေရစစ္ျပီးတာနဲ႔ ဇလံုတလံုးထဲမွာ ခရမ္းသီးႏွင္႔ ဂ်ဳံမွုႏ္႔တို႔ကို ခပ္ဖြဖြေလး နယ္ေပးပါ
  • ၾကက္သြန္ျဖဴကိုု အခြံခြာျပီး ေရေဆးကာ ခပ္ႏုတ္ႏုတ္ လွီးေပးထားပါ 
  • ၾကက္သြန္နီကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးကာ ခပ္ပါးပါး လွီးထားပါ
  • ဆား ဆီ အရသာမွဳန္႕ တို႕ကို ျပင္ထားေပးပါ
  • ဒယ္အိုးတလံုးကို အပူေပးျပီး ဆီႏွင္႔ နႏြင္းမွဳန္႔ကို ထည္႔ျပီး အပူေပးပါ
  • ဆီပူလာတာနဲ႔ ခရမ္းသီကို ထည္႔ေၾကာ္ေပးပါ 
  • အိုးမကပ္ေစရန္ မၾကာမၾကာ ေမႊေပးပါ 
  • ခရမ္းသီးမ်ား အနည္းငယ္ မာလာတာနဲ႔ ေဘးမွာ ခနတြန္းထားျပီး ၾကက္သြန္ျဖဴႏွင္႔ ၾကက္သြန္နီကို ႏြမ္းရံုေလး ေၾကာ္ေပးပါ
  • ျပီးတာနဲ႔ ေဘးမွာတြန္းထားတဲ႔ ခရမ္းသီးေၾကာ္ႏွင္႔ ေရာေမႊေပးပါ
  • ဆားႏွင္႔ အရသာမွဳန္႔ကို ေရာေမႊေပးျပီး မမာ မေပ်ာ႔  အေနအထားေလးရေအာင္ ေၾကာ္ေပးပါ
  • အရသာျမည္းျပီး လိုသလို ျပင္ေပးကာ ခရမ္းသီးေၾကာ္ ေမႊးေမႊးေလးကို ထမင္းပူပူေလးနဲ႔ သံုးေဆာင္နိုင္ပါျပီ။

No comments:

Post a Comment