ေဆာင္းရာသီေရာက္လာေတာ့ ဘာစားစား အစပ္ေလးဘဲ စားခ်င္ေနမိတယ္ ခ်မ္းလိုက္တာလဲ တုန္ေနေအာင္ ခ်မ္းေလေတာ့ ဟင္းခ်က္ရမွာလဲ စိတ္ကမပါ့တပါ့ေပါ့ ေနာက္ဆံုးေတာ့ မခ်က္ရင္လဲ မစားရေတာ့ဘူးဆိုတဲ့ အသိေလးနဲ႕ လြယ္ကူျမန္ဆန္ ၾကက္သားကာလသားခ်က္ ဟင္းတမယ္ခ်က္ျပီး ထမင္းပူပူ ဟင္းပူပူေလးနဲ႕ စားလိုက္ၾကေလသတည္းေပါ့႐ွင္။
ျပင္ဆင္ပံု
ၾကက္သားအရသာနယ္ရန္
- ၾကက္ႏုႏုတေကာင္ - 500g (အေနေတာ္တံုးထားပါ)
- ငံၿပာရည္ - ထမင္းစားဇြန္း တဇြန္း
- ဟင္းခ်ဳိမွဳန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တဝက္
- နႏြင္းမွဳန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ေလးပံုတပံု
- ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တဝက္
ဟင္းခ်က္ရန္
- ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ၇ဇြန္း
- ၾကက္သြန္ၿဖဴ မညက္တညက္ေထာင္းရန္ - ငါးမႊာ
- ၾကက္သြန္နီ မညက္တညက္ေထာင္းရန္ - ခပ္ႀကီးႀကီး တဥ
- ခ်င္းေထာင္းရန္ - လက္တဆစ္ခန္႕
- င႐ုတ္သီးအေတာင့္ မညက္တညက္ေထာင္းရန္ - အစပ္ေတာင့္ ၇ေတာင့္
ျပင္ဆင္ပံု
- ၾကက္သားႏွင္႔ခ်က္ရန္ လိုအပ္ေသာ ပစၥည္းမ်ားကို ျပင္ထားပါ
- ေဇာက္နက္ေသာ အိုးတလံုးထဲမွာ ၾကက္သားအရသာနယ္ ၾကက္သြန္ၿဖဴ နီ ခ်င္းေထာင္းႏွင္႔ င႐ုတ္သီးေထာင္းတို႔ကိုထည့္နယ္ျပီး လက္ေဆးရည္ နည္းနည္းႏွင့္ ဆီထည့္ကာ လံုးခ်က္ခ်က္ေပးပါ
- ၾကက္သားမ်ား မာက်စ္လာတဲ႔ထိ သံုးမိနစ္ေလာက္ လံုးေပးပါ
- အသားမ်ားမာလာမွ ေရကိုၿမဳပ္ေအာင္ထည့္ျပီး ဆက္တည္ေပးပါ
- ေရခမ္းေအာင္မတည္ဘဲ ဟင္းရည္မ်ားမ်ားရေအာင္ ပြက္ပြက္ဆူ႐ံုတည္ေပးျပီး အရသာျမည္းျပီး လိုသလို ျပင္ေပးပါ
- လူတိုင္းစြဲမက္ေစမဲ့ ၾကက္သားကာလသားခ်က္ စပ္ျပီးေမႊးေနတဲ့ ဟင္းတမယ္ကို စားသံုးႏိူင္ပါျပီ။
No comments:
Post a Comment