Saturday, 2 July 2016

ၾကက္သား ကာလသားခ်က္



ေဆာင္းရာသီေရာက္လာေတာ့ ဘာစားစား အစပ္ေလးဘဲ စားခ်င္ေနမိတယ္ ခ်မ္းလိုက္တာလဲ တုန္ေနေအာင္ ခ်မ္းေလေတာ့ ဟင္းခ်က္ရမွာလဲ စိတ္ကမပါ့တပါ့ေပါ့ ေနာက္ဆံုးေတာ့ မခ်က္ရင္လဲ မစားရေတာ့ဘူးဆိုတဲ့ အသိေလးနဲ႕ လြယ္ကူျမန္ဆန္ ၾကက္သားကာလသားခ်က္ ဟင္းတမယ္ခ်က္ျပီး ထမင္းပူပူ ဟင္းပူပူေလးနဲ႕ စားလိုက္ၾကေလသတည္းေပါ့႐ွင္။

ျပင္ဆင္ပံု

ၾကက္သားအရသာနယ္ရန္

  • ၾကက္ႏုႏုတေကာင္ - 500g (အေနေတာ္တံုးထားပါ)
  • ငံၿပာရည္ - ထမင္းစားဇြန္း တဇြန္း
  • ဟင္းခ်ဳိမွဳန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တဝက္
  • နႏြင္းမွဳန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ေလးပံုတပံု
  • ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တဝက္


ဟင္းခ်က္ရန္

  1. ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ၇ဇြန္း
  2. ၾကက္သြန္ၿဖဴ မညက္တညက္ေထာင္းရန္ - ငါးမႊာ
  3. ၾကက္သြန္နီ မညက္တညက္ေထာင္းရန္ - ခပ္ႀကီးႀကီး တဥ
  4. ခ်င္းေထာင္းရန္ - လက္တဆစ္ခန္႕
  5. င႐ုတ္သီးအေတာင့္ မညက္တညက္ေထာင္းရန္ - အစပ္ေတာင့္ ၇ေတာင့္ 
ျပင္ဆင္ပံု
  • ၾကက္သားႏွင္႔ခ်က္ရန္ လိုအပ္ေသာ ပစၥည္းမ်ားကို ျပင္ထားပါ
  • ေဇာက္နက္ေသာ အိုးတလံုးထဲမွာ ၾကက္သားအရသာနယ္  ၾကက္သြန္ၿဖဴ နီ ခ်င္းေထာင္းႏွင္႔ င႐ုတ္သီးေထာင္းတို႔ကိုထည့္နယ္ျပီး လက္ေဆးရည္ နည္းနည္းႏွင့္ ဆီထည့္ကာ လံုးခ်က္ခ်က္ေပးပါ 
  • ၾကက္သားမ်ား မာက်စ္လာတဲ႔ထိ သံုးမိနစ္ေလာက္ လံုးေပးပါ
  • အသားမ်ားမာလာမွ ေရကိုၿမဳပ္ေအာင္ထည့္ျပီး ဆက္တည္ေပးပါ 
  • ေရခမ္းေအာင္မတည္ဘဲ ဟင္းရည္မ်ားမ်ားရေအာင္ ပြက္ပြက္ဆူ႐ံုတည္ေပးျပီး အရသာျမည္းျပီး လိုသလို ျပင္ေပးပါ
  • လူတိုင္းစြဲမက္ေစမဲ့ ၾကက္သားကာလသားခ်က္ စပ္ျပီးေမႊးေနတဲ့ ဟင္းတမယ္ကို  စားသံုးႏိူင္ပါျပီ။

No comments:

Post a Comment