ပံုမွန္ တကီလိုကို $11 ေလာက္႐ွိတဲ့ ဘာဆာငါးေတြကို တကီလို $4 ေလာက္နဲ႕ ေစ်းခ်ေတာ့ ၆ကီလို ပံုးတပံုး ၀ယ္လာျပီး ခ်က္လိုက္ ေၾကာ္လိုက္ ငါးဆားနယ္ လုပ္လိုက္နဲ႕ ငါးဟင္းပြဲေတြ မ႐ိုးရေအာင္ကို ခ်က္ေနမိပါေတာ့တယ္။
ေဆာင္းရဲ႕ေအးခ်မ္းမွဳကို ကာကြယ္ႏိူင္ဖို႕ ငါးကို င႐ုတ္သီးစိမ္းနဲ႕ ခပ္စပ္စပ္ေလးခ်က္ကာ ထမင္းမိန္မိန္ စားရေအာင္ ခ်က္နည္းေလး မ်ွေ၀လိုက္ပါတယ္ ဘာဆာငါးအစား ငါးျမင္း ငါးျမစ္ခ်င္း ငါးခ်င္း ငါးရံ႕ ငါးပါတ္ စသည့္ငါးေတြနဲ႕လည္း အစားထိုးျပီး ခ်က္ႏိူင္ပါတယ္။
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
- ဘာဆာငါး သို႕မဟုတ္ အသားမ်ားေသာငါး - 500 g
- အစပ္လြန္ေသာ င႐ုတ္သီးစိမ္း မိုးေမ်ွာ္င႐ုတ္သီး အနီေရာင္ - ၁၂ေတာင့္
- အစပ္နည္းေသာ င႐ုတ္သီးစိမ္း အေတာင့္ႀကီးႀကီး အနီေရာင္ - ၇ေတာင့္
- မစပ္ေသာ င႐ုတ္သီးစိမ္း အစိမ္းေရာင္ အေတာင့္ႀကီးႀကီး - ၃ေတာင့္(ဟင္းအိုးအုပ္ရန္)
- နံနံပင္ - အနည္းငယ္
- ခရမ္းခ်ဥ္သီး - အေနေတာ္ ၅လံုး (လတ္လတ္ဆတ္ဆတ္ သံုပါက)
- Ready made လွီးျပီးသားဗူး - 250 ml (ready made ဗူးသံုးပါက)
- ၾကက္သြန္နီ - အေနေတာ္ တျခမ္း
- ၾကက္သြန္ျဖဴ - အမႊာႀကီးႀကီး ၇မႊာခန္႕
- ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္းသာသာ (ဟင္းအရသာနယ္ရန္ႏွင့္ ဟင္းအိုးထဲထည့္ရန္)
- အခ်ဳိမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္း (ဟင္းအရသာနယ္ရန္ႏွင့္ ဟင္းအိုးထဲထည့္ရန္)
- နႏြင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္ (ငါးအရသာနယ္ရန္ႏွင့္ဟင္းဆီသတ္ရန္)
- ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ေလးဇြန္း
ျပင္ဆင္ပံု
- ငါးကိုေရေဆးျပီး အေနေတာ္တံုးကာ အခ်ဳိမွဳန္႕ နႏြင္းမွဳန္႕ ဆားတို႕နဲ႕ အရသာ၀င္ေအာင္ နယ္ထားပါ
- ၾကက္သြန္နီ ၾကက္သြန္ျဖဴ င႐ုတ္သီးစိမ္းမ်ား နံနံပင္တို႕ကို ေရေဆးထားပါ
- ၾကက္သြန္နီ မစပ္ေသာ င႐ုတ္သီးစိမ္း စပ္ေသာ မိုးေမ်ွာ္ငရုတ္သီးစိမ္း နွင့္ ၾကက္သြန္ျဖဴကိုေရာၿပီး မညက္တညက္ ေထာင္းေပးပါ
- အားလံုးအဆင္သင့္ ျဖစ္တာနဲ႕ ေဇာက္နက္ေသာ အိုးကိုအပူေပးကာ ဆီထည့္ပါ
- ဆီပူလာတာနဲ႕ ငရုတ္သီးစိမ္း ၾကက္သြန္ေထာင္း က်န္ေနေသာ နႏြင္းမွဳန္႕ နွင့္ ခရမ္းခ်ဥ္သီးတို႔ကို အိုးထဲထည့္ကာ ဆီသတ္ေပးပါ
- ၾကက္သြန္ င႐ုတ္သီးေထာင္း အဖတ္မ်ားႏြမ္းလာပါက က်န္ေနေသာအခ်ဳိမွဳန္႕ က်န္ေနေသာဆားႏွင့္ ေရထည့္ကာ အိုးအဖံုး ဖံုးကာ ဟင္းအႏွစ္မ်ား ပြက္ပြက္ဆူေအာင္ တည္ေပးပါ
- ဟင္းရည္ ပြက္ပြက္ဆူလာတာနဲ႕ င႐ုတ္သီးစိမ္းေတာင့္ ႏွင့္အရသာ နယ္ထားေသာ ငါးမ်ားထည့္ကာ အထက္ေအာက္ သမေအာင္ေမႊေပးျပီး ပြက္ပြက္ဆူေအာင္ ၇မိနစ္ေလာက္ တည္ေပးပါ
- ဟင္းနံ႕ေလး သင္းလာျပီဆိုတာနဲ႕ အိုးအဖံုးဖြင့္ကာ နံနံပင္အုပ္၍ မီးပိတ္ေပးျပီး စားသံုးရန္ ျပင္ဆင္ႏိူင္င္ပါျပီ။
No comments:
Post a Comment