Wednesday, 6 July 2016

ၾကက္​သားနီခ်က္​ ေမႊးေမႊးေလး


ၾကက္သားနီခ်က္ဆိုလို႕ ထူးဆန္းေနၾကမယ္ ထင္ပါတယ္ ၀က္သားမစားတဲ့ သူေတြအတြက္ ၾကက္သားကို အစားထိုးျပီး ခ်က္ထားျခင္းပါ။
အဆီတ၀င္း၀င္းနဲ႕ ၀က္သားသံုးထပ္သားအစား ၾကက္ရင္ပံုသားကို အစားထိုးျပီး ခ်က္လိုက္ေပမဲ့ အရသာကေတာ့ ၀က္သားတံုးႀကီး အလားေပါ့။

သၾကားကို နီညိဳေရာင္သန္းလာေအာင္ ေၾကာ္ျပီးမွ ၾကက္သားကိုထည့္ျပီး လံုးခ်က္ ခ်က္ေပးရပါတယ္ သၾကားေၾကာ္ခ်ိန္မွာလဲ အပြင့္ေသးတဲ့ သၾကားကို မသံုးဘဲ အပြင့္ႀကီးတဲ့ သၾကားကို သံုးေစခ်င္ပါတယ္ အပြင့္ေသးတဲ့ သၾကားကိုသံုးရင္ သၾကားဆီသတ္ခ်ိန္မွာ ခနေလးေပ်ာ္ျပီး အေရာင္မည္းသြားတတ္ပါတယ္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  • ၾကက္ရင္ပံုသား - 500g
  • င႐ုတ္သီးအေရာင္တင္မွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္
  • သၾကား - အပြင့္ႀကီးႀကီး ထမင္းစားဇြန္း ေမာက္ေမာက္ ၂ဇြန္း
  • ဆီ - စားပြဲတင္ဇြန္းႀကီး ၂ဇြန္း
  • မန္က်ည္းသီးမွည့္အႏွစ္ - ထမင္းစားဇြန္း တ၀က္
  • ပုဇြန္ငါးပိ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္သာသာ (အနံ႕မႀကိဳက္လ်ွင္ မထည့္လဲရ)
  • ၾကက္သြန္ျဖဴ - အမႊာႀကီးႀကီး ၃မႊာ
  • ၾကက္သြန္နီ - အေနေတာ္ ၃လံုး
  • ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္သာသာ
  • နႏြင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတပံု
 ျပင္ဆင္ပံု

  1. ၾကက္သားကို ေရေဆးျပီး အေနေတာ္ အတံုးေလးေတြ တံုးထားျပီး ဆား နႏြင္းမွဳန္႕ ၾကက္သြန္နီ ၾကက္သြန္ျဖဴတို႕နဲ႕ အရသာ၀င္ေအာင္ နယ္ထားျပီး မိနစ္၂၀ေလာက္ ႏွပ္ထားပါ
  2. ၾကက္သြန္ျဖဴကို အခြံခြာျပီး ခပ္ႏုတ္ႏုတ္ လွီးထားပါ( ၾကက္သားႏွပ္ထဲ ထည့္ရန္)
  3. ၾကက္သြန္နီတလံုးကို အခြံခြာျပီး ခပ္ႏုတ္ႏုတ္ လွီးထားပါ( ၾကက္သားႏွပ္ထဲ ထည့္ရန္)
  4. ၾကက္သြန္နီႏွစ္လံုးကို အခြံခြာျပီး အလံုးလိုက္ ေရေဆးကာ တလံုးကို ၈စိတ္စိတ္ထားပါ
  5. အလံုးေသးေသာ ၾကက္သြန္နီကို သံုးပါက အလံုးလိုက္ ထည့္ခ်က္ပါ
  6. က်န္ လိုအပ္ေသာ ပစၥည္းမ်ားကို ျပင္ထားပါ
ခ်က္ျပဳတ္ရန္ ျပင္ဆင္ပံု

  1. ေဇာက္နက္ေသာ ဒယ္အိုးထဲ ဆီထည္႔ျပီး ဆီပူလာလွ်င္ သၾကားမ်ားထည္႔ကာ သၾကားနီညွိေရာင္သန္း လာသည္အထိ ေၾကာ္ေပးပါ။
  2. ေၾကာ္ေနစဥ္ အဆက္မျပတ္ ေမႊေပးပါ
  3. သၾကား နီညိွေရာင္သန္းလာတာနဲ႕ င႐ုတ္သီးအေရာင္တင္မွဳန္႕ႏွင့္ ႏွပ္ထားေသာ ၾကက္သားမ်ားကို ထည္႔ကာ ၃မိနစ္ခန္႔ လံုးခ်က္ေပးပါ
  4. လံုးခ်က္ခ်က္ျပီးတာနဲ႕  ပုဇြန္ငါးပိကုိထည္႔ျပီ  ေရာေမႊေပးပါ
  5. တမိနစ္ေလာက္ ရတာနဲ႕ ဒယ္အိုးထဲ ၾကပ္သားျမဳပ္ေအာင္ ေရထည္႔ကာ အဖံုးအုပ္ကာ ခ်က္ေပးပါ
  6. ေရမခမ္းခင္ အဖတ္ေလးမ်ားရေအာင္ စိတ္ထားေသာ ၾကက္သြန္နီႏွင့္ မက်ည္းသီးမွည့္ အႏွစ္ကို ထည္႔ခ်က္ေပးပါ
  7. ၾကက္သြန္နီမ်ား အရမ္းမႏူးခင္ ဆီျပန္ျပီဆိုတာနဲ႕ မီးပိတ္ေပးျပီး ၾကက္သားနီခ်က္ ေမႊးေမႊးေလးကို စားသံုးရန္ စားပြဲျပင္ႏိူင္ပါျပီ။




No comments:

Post a Comment