ေဆာင္းတြင္းအခ်ိန္ဆို ငါးေျပမက အင္မတန္ စားလို႕ေကာင္းပါတယ္ စားလို႕ေလးေလးပင္ပင္႐ွိျပီး အရသာ ဆူျဖိဳးတဲ့အတြက္ မက်ည္းမွည့္ အခ်ဥ္အိုးကပ္ဟင္းေလး ခ်က္ျဖစ္သြားတာနဲ႕ ခ်က္နည္းေလး မ်ွေ၀လိုက္ပါတယ္။
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
- ငါးေျပမ- 500 g
- ေထာင္းထားေသာ ၾကက္သြန္ျဖဴ - အမႊာႀကီးႀကီး ၃မႊာ
- ေထာင္းထားေသာ ၾကက္သြန္နီ - အေနေတာ္ တစ္ျခမ္း
- ေထာင္းထားေသာ ခ်င္း - လက္တစ္ဆစ္ခန္႕
- င႐ုတ္သီး အေရာင္တင္မွဳန္႕. - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္း
- မက်ီးမွည့္အႏွစ္ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္း
- င႐ုတ္သီးစိမ္း - အေတာင့္ႀကီးႀကီး ၃ေတာင့္
- ၾကက္သြန္နီ - အလံုးေသးေသး ၅ဥ
- နံနံပင္ - ႏွစ္သက္သေလာက္
- ငံျပာရည္ - ထမင္းစားဇြန္း ၂ဇြန္း
- ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္သာသာ
- ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ေလးဇြန္း
- နႏြင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္
- အရသာမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္
ငါးအရသာနယ္ရန္
- သန္႕စင္ျပီး ေရစင္ေအာင္ေဆးထားေသာငါးေျပမကို ဇလံုက်ယ္က်ယ္ထဲထဲ့ပါ
- ဆားလက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္သာသာႏွင့္ငံျပာရည္ ထမင္းစားဇြန္းတဇြန္းတို႕ထဲ့ပါ
- နႏြင္းမွဳန္႕လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ေလးပံုတပံုႏွင့္ အရသာမွဳန္႕ င႐ုတ္ေကာင္းမွဳန္႕တို႕ထဲ့ပါ
- အားလံုးထဲ့ျပီးပါက အရသာ၀င္ေစရန္ ငါးကိုဆုတ္ျပီးနယ္ေပးပါ
ဟင္းခ်က္ရန္
- ဒယ္အိုးထဲမွာ ဆီထည္႔ျပီး အရင္ဆံုးဆီကို ပူေအာင္တည္ေပးပါ
- ဆီပူလာပါက နႏြင္းမွဳန္႕လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ေလးပံုတစ္ပံုတို႕ကိုအရင္ထဲ့ျပီး ေထာင္းထားေသာ ခ်င္း ၾကက္သြန္ျဖဴ နီႏွင့္ င႐ုတ္သီးမွဳန္႕တို႕ကို ၂မိနစ္ေလာက္ ေမႊးလာတဲ့ထိထဲ့ေမႊပါ
- ဆီသတ္နံ႕ေမႊးလာတာနဲ႕ အရသာနယ္ထားတဲ့ ငါးကိုထဲ့ျပီး ငါးအသားမာလာတဲ့ထိ အိုးကိုလွဳပ္ေပးပါ
- ငါးအသားမာတာနဲ႕ေရျမဳပ္ေအာင္ထဲ့၍ ၾကက္သြန္နီ ဥေလးမ်ား ကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးကာ ငံျပာရည္ ထမင္းစားဇြန္းတစ္ဇြန္းထဲ့ျပီး အိုးအဖံုးအုပ္ျပီးတည္ေပးပါ
- ေရဆူလာတာနဲ႕မက်ီးမွည့္အႏွစ္ င႐ုတ္သီးစိမ္းေတာင့္တို႕ကိုထဲ့ျပီး ဆီျပန္ျပီး အရည္ခမ္းကာ အိုးကပ္တဲ့အထိတည္ေပးပါ
- ဆီျပန္လာပါက အရသာျမည္းျပီး နံနံပင္အုပ္ မီးပိတ္ေပးပါ
- နံနံပင္နံ႕သင္းသင္းေလးနဲ႕ ခ်ဥ္ငံစပ္အရသာေကာင္းတဲ့ ငါးေျပမအိုးကပ္ဟင္းေလးရပါျပီ
No comments:
Post a Comment