ဒီေန႔ေတာ႔ အလွဴတစ္ခုကို ယူသြားဖို႕ အမဲသားအမြေၾကာ္ေလး ေၾကာ္ျဖစ္ပါတယ္ မြရြေနျပီး စားလို႕ေကာင္းလြန္းတဲ႔အတြက္ မာမာျပင္ဆင္ျပီး ေၾကာ္ထားတဲ႔ ေၾကာ္နည္းေလးကို ေၾကာ္စားခ်င္ သူေတြအတြက္ မ်ွေ၀ေပးလိုက္ပါတယ္႐ွင္။
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
- အမဲသား - 1000 g
- အရသာမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ႏွစ္ဇြန္း
- ၾကက္သြန္နီ - အလံုးႀကီးႀကီး ငါးလံုး
- ခ်င္း - တစ္လက္မခန္႕
- နႏြင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္း (အသားအရသာနယ္ရန္ႏွင့္ ၾကက္သြန္ေၾကာ္ရန္ တစ္၀က္ဆီခြဲသံုးပါ)
- ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္း
- ဆီ - လိုသေလာက္ သံုးေပးပါ
- ေရ - 2 cups
ျပင္ဆင္ပံု
- အမဲသားကို ေရေဆးျပီး အမဲသားကို အ႐ွည္လိုက္ ပံုပါအတိုင္း အတံုးေလးေတြ တံုးေပးထားပါ
- ခ်င္းကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးကာ ခပ္ပါးပါး လွီးထားပါ
- ၾကက္သြန္နီကို အခြံခြာျပီး အလံုးလ္ိုက္ ေရေဆးကာ ပါးပါးေလးေတြ လွီးေပးပါ
- ခပ္ပါးပါး လွီးထားေသာ ၾကက္သြန္နီမ်ားကို လက္ႏွင့္ ဆုတ္ဆုတ္ေခ်ျပီး ဖြထားပါ
- ေဇာက္နက္ေသာ အိုးတစ္လံုးထဲမွာ ခ်င္းျပား အမဲသား ဆား နႏြင္းမွဳန္႕ အရသာမွဳန္႕တို႕ႏွင့္ အရသာ၀င္ေအာင္ နယ္ထားျပီး အနည္းဆံုး တစ္နာရီေလာက္ ႏွပ္ထားပါ
- ျပီးတာနဲ႕ အရသာ ႏွပ္ထားေသာ အိုးထဲကို ေရျမဳပ္ေအာင္ထည့္၍ အဖံုးဖံုးကာ မီးအေနေတာ္နဲ႕ တည္ထားေပးပါ
- အသားအိုး တည္ထားစဥ္ အရသာ၀င္ေစရန္ႏွင့္ အသားအက်က္ညီေစရန္ ႏွစ္ခါသံုးခါေလာက္ လွန္ေပးပါ
- ေရတစ္၀က္ေလာက္ ခမ္းသြားတာနဲ႕ မီးကို အနည္းငယ္ ထပ္ေလ်ွာ့ေပးျပီး ေရခမ္းတဲ့အထိ တည္ေပးထားပါ
- ေရခမ္းကာနီးပါက ဟင္းအိုးတူးျပီး ကပ္ေစႏိူင္တဲ့အတြက္ သတိထားျပီး ၾကည့္ေပးပါ
- ေရအကုန္လံုး ခမ္းသြားတာနဲ႕ အသားမ်ားကို အေအးခံေပးထားပါ
- အသားမ်ား ေအးသြားတာနဲ႕ ခ်င္းဖတ္မ်ားႏွင့္အတူ အသားမ်ားကို င႐ုတ္ဆံုထဲထည့္ျပီး မြသြားေအာင္ ေသေသခ်ာခ်ာ ထုေပးပါ
- အသားမ်ားကို ထုၿပီးတာနဲ႕ အသားအေျမာင္းေလးမ်ား ျဖစ္လာေအာင္ ဖြထားေပးပါ
- ၾကက္သြန္နီေၾကာ္ရန္ အိုးတစ္လံုးထဲ ဆီမ်ားမ်ားထည့္၍ အပူေပးပါ
- ဆီပူလာတာနဲ႕ နႏြင္းမွဳန္႕ထည့္ျပီး ၾကက္သြန္ကို တစ္၀က္ဆီထည့္ျပီ ေရႊ၀ါေ႐ာင္ သန္းလာတဲ့အထိ ေၾကာ္ေပးျပီး ဆယ္၍ ဆီစစ္ထားပါ
- က်န္ေနေသာ ၾကက္သြန္နီကိုလဲ အထက္ပါနည္းအတိုင္း ေၾကာ္ျပီး ဆီစစ္ထားပါ
- ထိုဆီအိုးထဲမွာဘဲ ဖြထားမြထားေသာ အမဲသားကို မီးအေနေတာ္ေလာက္ႏွင့္ ၁၅မိနစ္ေလာက္ ေၾကာ္ေပးျပီး ႂကြတ္လာတာနဲ႕ ဆယ္ျပီးဆီစစ္ထားပါ
- ၾကက္သြန္ေၾကာ္ႏွင္႔ အမဲသားေၾကာ္ ႏွစ္မ်ဳိးလံုး ေအးသြားျပီ ဆိုတာနဲ႕ ဇလံုက်ယ္က်ယ္ထဲမွာ ေရာျပီးေမႊေပးပါ
- ေမႊးျပီးခ်ဳိေနေသာ အမဲသား အမြေၾကာ္ကို ေပါင္မုန္႕ ထမင္းတို႕နဲ႕ ႏွစ္သက္သလို စားႏိူင္ေအာင္ ျပင္ဆင္ႏိူင္ပါျပီ။
No comments:
Post a Comment