Saturday, 16 July 2016

ငါး တန္ပူရာမုန္႕ႏွစ္လူး ႏွမ္းေထာင္းေၾကာ္




ဒီတခါေတာ့ ဘာဆာငါးကို တန္ပူရာမွဳန္႕ႏွစ္နဲ႕ ႏွမ္းေထာင္းေလးလူးျပီး ေၾကာ္ထားပါတယ္ တန္ပူရာမွဳန္႕ေတြက တံဆိပ္အမ်ဳိးမ်ဳိး႐ွိသလို မုန္႕ႏွစ္စပ္ပံုလဲ အမ်ဳိးမ်ဳိး႐ွိၾကပါတယ္။

ဒီတခါေတာ့ ပံုမွာျပထားတဲ့ တန္ပူရာမွဳန္႕ကို ကိုယ္လိုခ်င္တဲ့ အေနအထားရေအာင္ ေရနဲ႕ေရာစပ္ျပီး ေၾကာ္ထားတာမို႕လို႕  ႂကြတ္ႂကြတ္႐ြ႐ြ ေမႊးေမႊးေလးနဲ႕ စားလို႕ေကာင္းလြန္းလို႕ ေၾကာ္နည္းေလး မ်ွေ၀လိုက္ပါတယ္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  1. ဘာဆာငါး - 250 g
  2. အခ်ဳိမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတစ္ပံု
  3. ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတစ္ပံု
  4. ေလွာ္ထားေသာ ႏွမ္းမည္း - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္းသာသာ
  5. Lemon Pepper - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္သာသာ
  6. Lemon Pepper မ႐ွိပါက သံပုရာရည္ ထမင္းစားဇြန္းတစ္၀က္နဲ႕င႐ုတ္ေကာင္းမွဳန္႕ အနည္းငယ္ကို ေရာနယ္ေပးပါ
  7. ဆီ - လက္ဖက္အၾကမ္းပန္းကန္ ႏွစ္လံုစား
  8. တန္ပူရာမွဳန္႕ - ထမင္းစားဇြန္း ၄ဇြန္းေမာက္ေမာက္
  9. ေရ - မုန္႕ႏွစ္ခပ္ပ်စ္ပ်စ္ျဖစ္ေအာင္ ေရကိုနည္းနည္းျခင္း ထည့္ေမႊျပီး ခပ္ပ်စ္ပ်စ္ အေနအထား ရေအာင္ေဖ်ာ္ရန္

ျပင္ဆင္ပံု
  • ဘာဆာငါးကို ေရေဆးျပီး ေရေျခာက္ေအာင္ Paper Towel ႏွင့္ခပ္ဖြဖြ သုပ္ေပးပါ
  • ေရေျခာက္သြားပါက ဆား အရသာမွဳန္႕ lemon pepper တို႕နဲ႕အရသာ၀င္ေအာင္ ခပ္ဖြဖြ ဆုတ္ဆုတ္ျပီး နယ္ေပးပါ
  • ႏွမ္းေလွာ္ကို အရမ္းေက်မသြားေစရန္ ခပ္ဖြဖြေထာင္းေပးပါ
  • တန္ပူရာမွဳန္႕ကို ေရႏွင့္ ခပ္ပ်စ္ပ်စ္ေဖ်ာ္ေပးပါ
  • အရသာနယ္ျပီးပါက ေရေဖ်ာ္ထားေသာ တန္ပူရာမုန္႕ႏွစ္ထဲမွာ ငါးကိုတတံုးျခင္းယူကာ လူးေပးျပီး ႏွမ္းေထာင္းကို ျဖဴးေပးပါ
  • ေအာက္ေခ်မကပ္ေသာ ဒယ္အိုးတလံုးကို ဆီအပူေပးျပီး ဆီပူလာပါက တန္ပူရာမုန္႕ႏွစ္ လူးထားေသာ ငါးကို ထည့္ေၾကာ္ေပးပါ
  • တဖက္ေ႐ႊ၀ါေရာင္ သန္းလာရင္ ေနာက္တဖက္လွန္ေပးျပီး ေနာက္တဖက္ေ႐ႊ၀ါေရာင္ သန္းလာပါက ဆယ္ျပီး ဆီစစ္ေပးပါ
  • ဆီစစ္သြားပါက ႏွမ္းေလွာ္နံ႕ သင္းသင္းေလးႏွင့္ ငါးေၾကာ္ေမႊးေမႊးေလးကို စားသံုးနိုင္ပါျပီ။

No comments:

Post a Comment