ဒီတခါေတာ့ ဘာဆာငါးကို တန္ပူရာမွဳန္႕ႏွစ္နဲ႕ ႏွမ္းေထာင္းေလးလူးျပီး ေၾကာ္ထားပါတယ္ တန္ပူရာမွဳန္႕ေတြက တံဆိပ္အမ်ဳိးမ်ဳိး႐ွိသလို မုန္႕ႏွစ္စပ္ပံုလဲ အမ်ဳိးမ်ဳိး႐ွိၾကပါတယ္။
ဒီတခါေတာ့ ပံုမွာျပထားတဲ့ တန္ပူရာမွဳန္႕ကို ကိုယ္လိုခ်င္တဲ့ အေနအထားရေအာင္ ေရနဲ႕ေရာစပ္ျပီး ေၾကာ္ထားတာမို႕လို႕ ႂကြတ္ႂကြတ္႐ြ႐ြ ေမႊးေမႊးေလးနဲ႕ စားလို႕ေကာင္းလြန္းလို႕ ေၾကာ္နည္းေလး မ်ွေ၀လိုက္ပါတယ္။
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
- ဘာဆာငါး - 250 g
- အခ်ဳိမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတစ္ပံု
- ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတစ္ပံု
- ေလွာ္ထားေသာ ႏွမ္းမည္း - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္းသာသာ
- Lemon Pepper - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္သာသာ
- Lemon Pepper မ႐ွိပါက သံပုရာရည္ ထမင္းစားဇြန္းတစ္၀က္နဲ႕င႐ုတ္ေကာင္းမွဳန္႕ အနည္းငယ္ကို ေရာနယ္ေပးပါ
- ဆီ - လက္ဖက္အၾကမ္းပန္းကန္ ႏွစ္လံုစား
- တန္ပူရာမွဳန္႕ - ထမင္းစားဇြန္း ၄ဇြန္းေမာက္ေမာက္
- ေရ - မုန္႕ႏွစ္ခပ္ပ်စ္ပ်စ္ျဖစ္ေအာင္ ေရကိုနည္းနည္းျခင္း ထည့္ေမႊျပီး ခပ္ပ်စ္ပ်စ္ အေနအထား ရေအာင္ေဖ်ာ္ရန္
ျပင္ဆင္ပံု
- ဘာဆာငါးကို ေရေဆးျပီး ေရေျခာက္ေအာင္ Paper Towel ႏွင့္ခပ္ဖြဖြ သုပ္ေပးပါ
- ေရေျခာက္သြားပါက ဆား အရသာမွဳန္႕ lemon pepper တို႕နဲ႕အရသာ၀င္ေအာင္ ခပ္ဖြဖြ ဆုတ္ဆုတ္ျပီး နယ္ေပးပါ
- ႏွမ္းေလွာ္ကို အရမ္းေက်မသြားေစရန္ ခပ္ဖြဖြေထာင္းေပးပါ
- တန္ပူရာမွဳန္႕ကို ေရႏွင့္ ခပ္ပ်စ္ပ်စ္ေဖ်ာ္ေပးပါ
- အရသာနယ္ျပီးပါက ေရေဖ်ာ္ထားေသာ တန္ပူရာမုန္႕ႏွစ္ထဲမွာ ငါးကိုတတံုးျခင္းယူကာ လူးေပးျပီး ႏွမ္းေထာင္းကို ျဖဴးေပးပါ
- ေအာက္ေခ်မကပ္ေသာ ဒယ္အိုးတလံုးကို ဆီအပူေပးျပီး ဆီပူလာပါက တန္ပူရာမုန္႕ႏွစ္ လူးထားေသာ ငါးကို ထည့္ေၾကာ္ေပးပါ
- တဖက္ေ႐ႊ၀ါေရာင္ သန္းလာရင္ ေနာက္တဖက္လွန္ေပးျပီး ေနာက္တဖက္ေ႐ႊ၀ါေရာင္ သန္းလာပါက ဆယ္ျပီး ဆီစစ္ေပးပါ
- ဆီစစ္သြားပါက ႏွမ္းေလွာ္နံ႕ သင္းသင္းေလးႏွင့္ ငါးေၾကာ္ေမႊးေမႊးေလးကို စားသံုးနိုင္ပါျပီ။
No comments:
Post a Comment