ဒီေန႕ေတာ့ ငါးကိုေၾကာ္တယ္ဆို႐ံုေလး ေၾကာ္ျပီး ပဲငပိနဲ႕ျပန္ခ်က္ထားတဲ့ ငါးပဲငပိခ်က္နည္းေလးကို မ်ွေ၀လိုက္ပါတယ္။
တီလားဖီးယား ငါးျမစ္ခ်င္း ငါးခ်င္းတို႕ကို အခုလို ငါးပဲငပိ ေၾကာ္ခ်က္ေလး ခ်က္စားႏိူင္တဲ့အတြက္ ခ်က္စားၾကည့္ေစခ်င္ပါတယ္။
မာမာကေတာ့ ပင္လယ္ငါး တမ်ဳိးကို တ႐ုတ္ႏွစ္ကူးေတြမွာ ခ်က္သလိုမ်ဳိး ခ်က္ထားတဲ့အတြက္ စားလို႕အရမ္းေကာင္းျပီး ခ်က္ခ်ိန္လဲ သိပ္မၾကာတဲ့အတြက္ အဆင္ေျပရင္ ခ်က္စားၾကည့္ရေအာင္ မာမာျပင္ဆင္တဲ႔နည္းေလး မ်ွေဝလိုက္ပါတယ္ရွင္။
ပါဝင္ပစၥည္းမ်ား
- ငါးတေကာင္ - တစ္ကီလိုခန္႕
- ၾကက္သြန္ျဖဴ - အမႊာႀကီးႀကီး ၇မႊာ
- ခ်င္း - တစ္လက္မခန္႕
- ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ၅ ဇြန္း
- တို႕ဟူး - အနည္းငယ္
- ခရမ္းခ်ဥ္သီး - အလံုးႀကီးႀကီး ႏွစ္လံုး
- ၾကက္သြန္မိတ္ - အနည္းငယ္
- ပဲငပိ - ထမင္းစားဇြန္း ၃ဇြန္း
- ေကာ္မွဳန္႕ potato starch - ထမင္းစားဇြန္းတစ္ဇြန္း
- ေရ - ထမင္းစားဇြန္း ၂ဇြန္း ( ေကာ္ရည္ေဖ်ာ္ရန္)
- ေရ - 500 ml (ဟင္းခ်က္ရန္ )
- င႐ုတ္သီးစိမ္း - ၃ေတာင့္
- ငံျပာရည္အက်ဲ - ထမင္းစားဇြန္း ၂ဇြန္း
- အခ်ဳိမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္း
- ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္
ျပင္ဆင္ပံု
- ငါးကို အေၾကးခြန္ ဆူးေတာင္ ပါးဟက္ႏွင့္ ဗိုက္ထဲမွ ကလီစာမ်ား ဖယ္ေပးပါ
- မလိုတာေတြ ဖယ္ထားျပီးေသာ ငါးကိုအေကာင္လိုက္ ေရေဆးျပီး ေရေျခာက္ေအာင္ သုတ္ေပးကာ ပံုပါအတိုင္း ၄ခ်က္စီ မႊန္းေပးထားပါ
- ၾကက္သြန္ျဖဴကို ခပ္ႏုတ္ႏုတ္ လွီးေပးထားပါ
- ၾကက္သြန္မိတ္ကို ခပ္ထူထူ လွီးထားပါ
- င႐ုတ္သီးစိမ္းကို ခပ္ပါးပါး လွီးထားပါ
- တို႕ဟူးကို လက္တဆစ္ခန္႕ အေနေလးေတြ လွီးထားပါ
- ခ်င္းကို အခြံခြါၿပီး ခပ္ပါးပါး ေသးေသး႐ွည္႐ွည္ေလးေတြ လွီးေပးထားပါ
- ခရမ္းခ်ဥ္သီးကို အေစ့ထုတ္ကာ ခပ္ပါးပါး လီွးထားပါ
- ပဲငပိကို အဆင္သင့္ ျပင္ထားပါ
- ဟင္းခ်က္ရန္ လိုေသာေရကို အဆင္သင့္ ျပင္ထားပါ
- ေကာ္မွဳန္႕ႏွင့္ေရကို ေဖ်ာ္ထားပါ
ဟင္းခ်က္ရန္ျပင္ဆင္ပံု
- ေအာက္ေျခ မကပ္သည့္ ဒယ္အုိးကို အရမ္းပူလာေအာင္ မီးအားျပင္းျပင္းျဖင့္ အပူေပးလိုက္ပါ
- အိုးအရမ္း ပူလာပါက ဆီကိုထည့္ေပးပါ
- ဆီ ပူလာျပီး အေငြ႕တက္လာတာနဲ႕ ငါးကိုထည့္ေပးပါ
- ငါးအရည္ခြံမ်ား အိုးမွာမကပ္ေစရန္ ငါးထည့္ျပီးျပီးခ်င္း ငါးကိုမလွန္ဘဲ ခနထားေပးပါ
- ငါးေၾကာ္အိုးကို ဆီျပန္႕သြားေစရန္ ဟိုဖက္ ဒီဖက္ အနည္းငယ္ ေစာင္းေပးပါ
- တဖက္ကို ၂ မိနစ္ေလာက္ အရည္ခြံ မာတယ္ဆို႐ံုေလး အပူေပးပါ
- ဇြန္းအျပားႀကီးႀကီးႏွင့္ ထိုးကေလာ္၍ လက္တဖက္က ထိမ္းျပီး အထက္ေအာက္ လွန္ေပးပါ
- ငါးအရည္ခြံ ႏွစ္ဖက္လံုး ခပ္မာမာေလး ျဖစ္တာနဲ႕ ပန္းကန္ျပား တခုထဲ ဆယ္ထုတ္ေပးထားပါ
- ထိုအိုးထဲမွာဘဲ လက္က်န္ဆီႏွင့္ ခ်င္းႏွင့္ၾကက္သြန္ျဖဴကိုထည့္ကာ ႏွစ္မိနစ္ေလာက္ ေၾကာ္ေပးပါ
- ျပီးတာနဲ႕ လွီးထားေသာ တို႕ဟူးႏွင့္ ခရမ္းခ်ဥ္သီးထည့္၍ ၂ မိနစ္ေလာက္ ေၾကာ္ေပးပါ
- င႐ုတ္သီးစိမ္းႏွင့္ ပဲငါးပိထည့္၍ မိနစ္၀က္ေလာက္ေၾကာ္ေပးပါ
- ပဲငံျပာရည္အက်ဲ ဆား အခ်ဳိမွဳန္႕ႏွင့္ေရထည့္ကာ ဟင္းရည္အိုး ဆူလာေအာင္ တည္ေပးပါ
- ဟင္းရည္ ဆူလာတာနဲ႕ ေၾကာ္ထားေသာ ငါးကိုထည့္ၿပီး ငါးအေပၚပိုင္းကို အရသာဝင္ေအာင္ ဇြန္းျဖင့္ ဟင္းရည္မ်ားကိုခပ္ၿပီး ေလာင္းေပးပါ
- ၿပီးတာနဲ႕ အိုးအဖံုး ဖံုးကာ ၁၅မိနစ္ခန္႔ တည္ေပးပါ
- ဟင္းအိုးတည္ထားစဥ္ အိုးအဖံုးကိုဖြင့္ၿပီး ငါးအေငပၚပိုင္းကို ဟင္းရည္ခပ္ၿပီး သံုးေလးခါေလာက္ ေလာင္းေပးပါ
- ငါးက်က္ျပီဆိုတာနဲ႕ ငါးကို ဇြန္းအျပားႀကီးႀကီးႏွင့္ ေကာ္ျပီး ပန္းကန္ျပားထဲကို ေျပာင္းထည့္ပါ
- ငါးဆယ္ျပီး က်န္တဲ့ဟင္းရည္အိုးထဲကို ေကာ္ရည္ကိုေလာင္းထည့္ကာ လွီးထားေသာ ၾကပ္သြန္မိတ္ထည့္ျပီး တမိနစ္ေလာက္ေမႊကာ ငါးအေပၚကိုေလာင္းခ်ျပီး ငါးပဲငပိဟင္းကို စားသံုးရန္ ျပင္ႏိူင္ပါျပီ။
No comments:
Post a Comment