ငါးဖယ္ငါးဆုပ္ဟင္းလို႕ ဆိုလိုက္တာနဲ႕ ခ်က္နည္းေၾကာ္နည္းေတြက အမ်ားသားပါ ေၾကာ္ခ်က္ေလး ခ်က္မလား အစိမ္းျပစ္ခ်က္ေလး ခ်က္မလား စဥ္းစားေန႐င္းက ကိုယ္စားခ်င္သလိုေလး အရင္ဆံုး ခ်က္လိုက္ပါတယ္။
ငါးဖယ္ငါးဆုတ္ဟင္းဆိုရင္ အစိမ္းျပစ္ခ်က္ေလးကို ပိုျပီးႀကိဳက္မိလို႕ ဒီေန႕ေတာ့ အစိမ္းျပစ္ခ်က္ေလး ခ်က္ထားတဲ့အတြက္ ခ်က္နည္းေလး မ်ွေ၀လိုက္ပါတယ္။
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
- ငါးဖယ္ျခစ္ - 500 g
- အခ်ဳိမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တဇြန္း (ဟင္းခ်က္ရန္ တစ္၀က္ ငါးဖယ္ေထာင္းရန္ တစ္၀က္)
- ၾကက္သြန္ျဖဴ - ၆မႊာ (ဟင္းခ်က္ရန္ႏွင့္ ငါးဖယ္ေထာင္းရန္ တစ္၀က္စီခြဲသံုးရန္)
- ခ်င္း - လက္တစ္ဆစ္သာသာ ( ။ ။ ။ ။ ။ ။ ။ )
- ဆား လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတစ္ပံု
- ၾကက္သြန္နီ - အေနေတာ္ တစ္လံုး
- နႏြင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္သာသာ( ဟင္းခ်က္ရန္ႏွင့္ ငါးဖယ္ေထားင္ရန္ တ၀က္စီ)
- င႐ုတ္သီး အေရာင္တင္မွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္းခြဲ
- ခရမ္းခ်ဥ္သီး - အလံုးႀကီးႀကီး ၃လံုး
- ငါးငံျပာရည္ - ထမင္းစားဇြန္း ၃ဇြန္း
- ဆီ - စားပြဲတင္ဇြန္းႀကီး တဇြန္း
- ေရ - ငါးဖယ္ငါးဆုတ္ ျမဳပ္ေအာင္ထည့္ရန္ လိုသေလာက္
ျပင္ဆင္ပံု
- ငါးဖယ္ျခစ္ကို ဆား အခ်ဳိမွဳန္႕ လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္ ၾကက္သြန္ျဖဴ ၃မႊာ ခ်င္းလက္တဆစ္ရဲ႕ တ၀က္တို႕နဲ႕ ေရာျပီး မာျပီးေစးထန္းလာတဲ့အထိ ေထာင္းေပးပါ
- ငါးဖယ္ေထာင္း မာျပီးေစးထန္းလာပါက လက္ကိုေရစြတ္ျပီး ေရကိုခါပလိုက္ျပီးမွ ငါးဖယ္ေထာင္းကို အေနေတာ္ယူကာ အားလံုးကို အဆင္ေျပသလို ဆုတ္လံုးေပးထားပါ
- ခ႐မ္းခ်ဥ္သီးကို ႏူးေအာင္ျပဳပ္ျပီး အခြံခြာထားပါ
- ၾကက္သြန္နီ ၾကက္သြန္ျဖဴ ခ်င္းတို႕ကို င႐ုတ္သီးအေရာင္တင္မွဳန္႕ႏွင့္ ေရာျပီးေထာင္းေပးထားပါ
- ဒယ္အိုးတလံုးထဲ ဆီထည့္ျပီး အပူေပးပါ
- ဆီပူလာတာနဲ႕ နႏြင္းမွဳန္႕ႏွင့္ င႐ုတ္သီးေထာင္းတို႕ကို ထည့္ျပီးဆီသတ္ပါ
- ဆီသတ္ထားေသာ င႐ုတ္သီးေထာင္းမ်ား ေမႊးလာတာနဲ႕ ငါးငံျပာရည္ထည့္ျပီး သံုးေလးခ်က္ေလာက္ ေမႊလိုက္ပါ
- ၿပီးတာနဲ႕ အခြံခြါထားေသာ ခရမ္းခ်ဥ္သီးမ်ားထည့္ကာ ေၾကသြားေအာင္ ေမႊေၾကာ္ေၾကာ္ေပးပါ
- ခရမ္းခ်ဥ္သီးမ်ား ေၾကလာတာနဲ႕ အခ်ဳိမွဳန္႕ႏွင့္ ေရကိုထည့္ျပီး ဆူလာေအာင္ တည္ေပးပါ
- ေရဆူလာတာနဲ႕ လံုးထားေသာ ငါးဖယ္ငါးဆုပ္မ်ားကို ဆီသတ္ထားေသာ အိုးထဲထည့္ကာ အိုးအဖံုးကို ဖံုးေပးၿပီး ၈ မိနစ္ေလာက္ တည္ေပးပါ
- ဟင္းအိုး တည္ေနစဥ္ ငါးဆုပ္လံုးထဲ အရသာ အ၀င္ညီေစရန္ ေလး ငါးေခါေလာက္ ေမႊေမႊေပးပါ
- ျပီးတာနဲ႕ အရသာျမည္းျပီး လိုသလိုျပင္ကာ အရည္ေလးနဲ႕ စားခ်င္ရင္ ေရမခမ္းခင္ မီးပိတ္ေပး၍ ငါးဖယ္ငါးဆုတ္ဟင္းကို စားသံုးႏိူင္ပါျပီ။
No comments:
Post a Comment