ေဆာင္းတြင္းႀကီး ေအးခ်မ္းေနခ်ိန္ မိုးေရာေလပါ ေစြေနေလေတာ့ ေစ်းလဲမသြားခ်င္ ေရခဲေသတၱာထဲ ႐ွိတာေတြ ဆြဲထုတ္ကာ ၾကက္ေတာင္ပံ တထုတ္ေတာ့ ေတြ႕ျပီေပါ့ ဘာလုပ္ရေကာင္းမလဲ စဥ္းစားရင္း ခ်ဳိခ်ဥ္ငံစပ္ အကုန္အရသာနယ္ကာ အ႐င္ဆံုး က်က္တယ္ဆို႐ံုေလး ေၾကာ္ျပီး အာဗင္ထဲထည့္ျပီး ကင္ကာ ထမင္းပူပူေလးနဲ႕ စားဖို႕ျပင္လိုက္ပါေတာ့တယ္။
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
- ၾကက္ေတာင္ပံ - 600g
- ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္
- င႐ုတ္သီး အစပ္မွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တဇြန္း
- အခ်ဳိမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တဇြန္း
- ခ်ီလီေဆာ့ - ထမင္းစားဇြန္း တဇြန္း
- ပ်ားရည္ - ထမင္းစားဇြန္း တဇြန္း
- ခ်င္းအမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတပံု
- ၾကက္သြန္ျဖဴ အမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတပံု
- င႐ုတ္ေကာင္း အမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတပံု
- နံနံပင္အေျခာက္ အမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တဇြန္း
- သံလြင္ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ေလးဇြန္းခန္႕
ျပင္ဆင္ပံု
- ၾကက္ေတာင္ပံမ်ားကို ေရစင္ေအာင္ေဆးျပီး ေရစစ္ထားပါ
- ဇလံုတလံုးထဲမွာ ဆီ ထမင္းစားဇြန္း ၃ဇြန္းႏွင့္ ပါ၀င္ပစၥည္း အားလံုးကို ၾကက္ေတာင္ပံႏွင့္ အရသာ၀င္ေအာင္ နယ္ျပီး အနည္းဆံုး တနာရီေလာက္ ႏွပ္ထားပါ
- ဒယ္အိုးတလံုးကို အပူေပးျပီး အရသာနယ္ထားေသာ ၾကက္သားမ်ားႏွင့္ ႏွပ္ထားေသာ အရည္မ်ားပါထည့္ကာ အရည္ခမ္းတဲ့ထိ လံုးမိ႐ံုေလး ေၾကာ္ေပးပါ
- ျပီးတာနဲ႕ အာဗင္ကို ၂၀၀ဒီဂရီ စင္တီဂရိတ္ႏွင့္ ၁၅မိနစ္ ႀကိဳျပီး ဖြင့္ေပးထားပါ
- လံုမိ႐ံု ေၾကာ္ထားေသာ ၾကက္သားမ်ားကို အာဗင္သံုး၍ရေသာ ဗန္းထဲမွာ စီျပီးထည့္ေပးပါ
- ၾကက္သားမ်ားကို သံလြင္ဆီႏွင့္ လိုက္ဖ်န္းေပးျပီး အာဗင္ထဲ ၁၀မိနစ္မွ ၁၂မိနစ္ထိ ထည့္ကင္ေပးပါ
- ခ်ဳိခ်ဥ္ငံစပ္ ၾကက္သားတံုး ေမႊးေမႊးေလးမ်ားကို ထမင္းပူပူႏွင့္ စားသံုးႏိူင္ရန္ အသင့္ျဖစ္ပါျပီ။
No comments:
Post a Comment