Saturday, 9 July 2016

ပုဇွန်ပဲငပိ အစပ်ဟင်း


တေန႕တာ ထမင္း၀ိုင္းေလးအတြက္ စားမိန္ဟင္းေလး ျဖစ္ဖို႕ရာ ဟင္းတမယ္ခ်က္ဖို႕ ျပင္ဆင္ရတာ စဥ္းစားရတာေတြက တကယ္တမ္းက်ေတာ့ စိတ္ေမာရပါတယ္ ဒါေပမဲ့လဲ စိတ္ေမာရတဲ့ ၾကားထဲကဘဲ လက္လွမ္းမွီသေလာက္ စိတ္ကူးရသလို ခ်က္ရျပန္တာပါဘဲ ဒီေန႕ေတာ့ ထမင္းကို မိန္ေစမဲ့ ပုဇြန္ထုတ္ ပဲငါးပိေၾကာ္ေလး ေၾကာ္ျဖစ္လို႕ ေၾကာ္နည္းေလး မ်ွေ၀လိုက္ပါတယ္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  1. ပုဇြန္ထုတ္ - အေကာင္ႀကီးႀကီး ဆယ္ေကာင္
  2. ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္း
  3. ဆီ - စားပြဲတင္ဇြန္း ၁၀ဇြန္း
  4. ၾကက္သြန္မိတ္ - ၃ပင္
  5. ၾကက္သြန္နီ - အေနေတာ္ ၂လံုး
  6. ၾကက္သြန္ျဖဴ - အမႊာႀကီးႀကီး ၂ မႊာ
  7. ခ်င္း - ခပ္ပါးပါး ၃ျပားစာ
  8. ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ၅ဇြန္း
  9. ပဲငါးပိအခ်ဳိ - ထမင္းစားဇြန္း ၄ဇြန္း
  10. င႐ုတ္သီးအေျခာက္ေတာင့္ - ၅ေတာင့္ခန္႕
  11. အခ်ဳိမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္

 ျပင္ဆင္ပံု
  • ပုဇြန္ထုတ္ကို ေရေဆးျပီး အခြံခြာ ေခါင္းျဖဳတ္၍ ေၾကာဖက္မွ အမည္းေၾကာင္း ထုတ္ေပးပါ
  • ပဲငါးပိႏွင့္ င႐ုတ္သီးအေျခာက္ေတာင့္ကို ျပင္ထားပါ
  • ၾကက္သြန္နီ အခြံခြာျပီး အလံုးလိုက္ ေရေဆးကာ အကြင္းလိုက္လွီးေပးပါ
  • ၾကက္သြန္ျဖဴ ၃မႊာကို ဓါးျပား႐ိုက္ျပီး လွီးထားပါ
  • ၾကက္သြန္မိတ္ကို အေနေတာ္ လွီးေပးပါ
  • ခ်င္းကို အခြံခြာျပီး ခပ္ပါးပါး ႐ွည္႐ွည္ေလးေတြ လွီးထားပါ
  • အားလံုးျပီးတာနဲ႕ ဆီကိုအပူေပးျပီး င႐ုတ္သီးေတာင့္ကို အရင္ဆံုး ညိဳသြားတဲ့အထိ ေၾကာ္ေပးျပီး ဆယ္ထားပါ
  • ထုိဆီထဲမွာဘဲ ၾကက္သြန္ျဖဴ ၾကက္သြန္နီ ခ်င္းတို႕ကို ေၾကာ္ေပးပါ
  • ၾကက္သြန္မ်ား အရမ္းႏူးမသြားေစရန္ မိနစ္၀က္ေလာက္ ခနဘဲေၾကာ္ေပးျပီး ပဲငါးပိ ဆား ပုဇြန္ အခ်ဳိမွဳန္႕တို႕ ထည့္ေမႊေပးပါ
  • ပုဇြန္ထည့္ေပးျပီး ၃မိနစ္ေလာက္ေၾကာ္ျပီးတာနဲ႕ ေၾကာ္ထားေသာ င႐ုတ္သီးေတာင့္ ၾကက္သြန္မိတ္တို႕ ထည့္ေမႊကာ အရသာ ျမည္းပါလိုသလိုျပင္ေပးျပီး ပန္းကန္ထဲထည့္ကာ စားပြဲျပင္ေပးပါ
  • ခ်င္းနံ႕သင္းသင္းေလးနဲ႕ ပုဇြန္ပဲငါးပိေၾကာ္ကို ထမင္းပူပူေလးႏွင့္ ႏွစ္သက္သလို စားသံုးႏိူင္ပါျပီ ။
    •  

No comments:

Post a Comment