တေန႕တာ ထမင္း၀ိုင္းေလးအတြက္ စားမိန္ဟင္းေလး ျဖစ္ဖို႕ရာ ဟင္းတမယ္ခ်က္ဖို႕ ျပင္ဆင္ရတာ စဥ္းစားရတာေတြက တကယ္တမ္းက်ေတာ့ စိတ္ေမာရပါတယ္ ဒါေပမဲ့လဲ စိတ္ေမာရတဲ့ ၾကားထဲကဘဲ လက္လွမ္းမွီသေလာက္ စိတ္ကူးရသလို ခ်က္ရျပန္တာပါဘဲ ဒီေန႕ေတာ့ ထမင္းကို မိန္ေစမဲ့ ပုဇြန္ထုတ္ ပဲငါးပိေၾကာ္ေလး ေၾကာ္ျဖစ္လို႕ ေၾကာ္နည္းေလး မ်ွေ၀လိုက္ပါတယ္။
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
- ပုဇြန္ထုတ္ - အေကာင္ႀကီးႀကီး ဆယ္ေကာင္
- ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္း
- ဆီ - စားပြဲတင္ဇြန္း ၁၀ဇြန္း
- ၾကက္သြန္မိတ္ - ၃ပင္
- ၾကက္သြန္နီ - အေနေတာ္ ၂လံုး
- ၾကက္သြန္ျဖဴ - အမႊာႀကီးႀကီး ၂ မႊာ
- ခ်င္း - ခပ္ပါးပါး ၃ျပားစာ
- ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ၅ဇြန္း
- ပဲငါးပိအခ်ဳိ - ထမင္းစားဇြန္း ၄ဇြန္း
- င႐ုတ္သီးအေျခာက္ေတာင့္ - ၅ေတာင့္ခန္႕
- အခ်ဳိမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္
ျပင္ဆင္ပံု
- ပုဇြန္ထုတ္ကို ေရေဆးျပီး အခြံခြာ ေခါင္းျဖဳတ္၍ ေၾကာဖက္မွ အမည္းေၾကာင္း ထုတ္ေပးပါ
- ပဲငါးပိႏွင့္ င႐ုတ္သီးအေျခာက္ေတာင့္ကို ျပင္ထားပါ
- ၾကက္သြန္နီ အခြံခြာျပီး အလံုးလိုက္ ေရေဆးကာ အကြင္းလိုက္လွီးေပးပါ
- ၾကက္သြန္ျဖဴ ၃မႊာကို ဓါးျပား႐ိုက္ျပီး လွီးထားပါ
- ၾကက္သြန္မိတ္ကို အေနေတာ္ လွီးေပးပါ
- ခ်င္းကို အခြံခြာျပီး ခပ္ပါးပါး ႐ွည္႐ွည္ေလးေတြ လွီးထားပါ
- အားလံုးျပီးတာနဲ႕ ဆီကိုအပူေပးျပီး င႐ုတ္သီးေတာင့္ကို အရင္ဆံုး ညိဳသြားတဲ့အထိ ေၾကာ္ေပးျပီး ဆယ္ထားပါ
- ထုိဆီထဲမွာဘဲ ၾကက္သြန္ျဖဴ ၾကက္သြန္နီ ခ်င္းတို႕ကို ေၾကာ္ေပးပါ
- ၾကက္သြန္မ်ား အရမ္းႏူးမသြားေစရန္ မိနစ္၀က္ေလာက္ ခနဘဲေၾကာ္ေပးျပီး ပဲငါးပိ ဆား ပုဇြန္ အခ်ဳိမွဳန္႕တို႕ ထည့္ေမႊေပးပါ
- ပုဇြန္ထည့္ေပးျပီး ၃မိနစ္ေလာက္ေၾကာ္ျပီးတာနဲ႕ ေၾကာ္ထားေသာ င႐ုတ္သီးေတာင့္ ၾကက္သြန္မိတ္တို႕ ထည့္ေမႊကာ အရသာ ျမည္းပါလိုသလိုျပင္ေပးျပီး ပန္းကန္ထဲထည့္ကာ စားပြဲျပင္ေပးပါ
- ခ်င္းနံ႕သင္းသင္းေလးနဲ႕ ပုဇြန္ပဲငါးပိေၾကာ္ကို ထမင္းပူပူေလးႏွင့္ ႏွစ္သက္သလို စားသံုးႏိူင္ပါျပီ ။
No comments:
Post a Comment