ခ်ဥ္ငံစပ္ အရသာအစံုပါတဲ့ ငါးဟင္းဆီလည္ေရလည္ခ်က္ျပီး ထမင္းပူပူေလးနဲ႕စားရေလေအာင္ ဒီေန႕ေတာ့ ငါးဟင္းတမယ္ ျပင္ဆင္မိပါတယ္ အ႐ိုးေၾကာက္သူေတြအတြက္ အသားႏႊင္ရလြယ္ေအာင္ ငါးကို ခပ္ထူထူတံုးျပီး ခ်က္ထားတဲ့ ခ်က္နည္းေလးကို မ်ွေ၀လိုက္ပါတယ္။
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
- ငါးတေကာင္ - 500 g (ပင္လယ္ငါးကို သံုးထားပါတယ္ )
- သံမယိုသီး - တစ္လံုးႏွင့္တစ္ျခမ္း
- ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္
- ငံျပာရည္ - ထမင္းစားဇြန္း ႏွစ္ဇြန္း ( ငါးအရသာနယ္ရန္ႏွင့္ ဟင္းအိုးထဲထည့္ရန္)
- အခ်ဳိမွဳန္႕ - လက္ဖက္႐ည္ဇြန္း တစ္ဇြန္း
- အခ်ဳိမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္းတစ္၀က္ (ဟင္းအိုးထဲထည့္ရန္)
- နႏြင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ေလးပံုတစ္ပံု
- ခရမ္းခ်ဥ္သီး - အလံုးႀကီးႀကီး ၂လံုး
- ၾကက္သြန္ျဖဴ - အမႊာႀကီးႀကီး ၃မႊာ
- ခ်င္း - လက္တစ္ဆစ္ခန္႕
- ၾကက္သြန္နီ - ၪအေသး ၅လံုး
- ၾကက္သြန္နီ - အေနေတာ္ တစ္လံုး
- င႐ုတ္သီး အေရာင္တင္မွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္း
- ခ်င္း - လက္တစ္ဆစ္ခန္႕
- ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ၄ဇြန္း
ျပင္ဆင္ပံု
- ငါးကို အေၾကးခြံခြာျပီး အူကလီစာမ်ား ထုတ္ကာ ခပ္ထူထူပိုင္းျပီး ေရစင္ေအာင္ေဆးပါ
- ငါးကို ဆား ငံျပာရည္ အရသာမွဳန္႕ နႏြင္းမွဳန္႕ႏွင္ သံပုရာညွစ္ကာ ဖိဖိျပီး ဆုတ္ဆုတ္နယ္ေပးပါ
- ၾကက္သြန္နီ ၾကက္သြန္ျဖဴ ခ်င္းတို႕ကို အခြံခြာျပီးေရေဆးကာ င႐ုတ္သီး အေရာင္တင္မွဳန္႕ႏွင့္ ညက္ေနေအာင္ ေထာင္းေပးထားပါ
- ၾကက္သြန္နီ ဥအေသးမ်ားကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးထားပါ
- ခရမ္းခ်ဥ္သီးကို ေရေဆးျပီး ေလးစိတ္စိတ္ထားပါ
င႐ုတ္သီးဆီသတ္ရန္
- ေဇာက္နက္ေသာ အိုးတလံုးကို ဆီထည့္ျပီး အပူေပးပါ ဆီပူလာပါက င႐ုတ္သီးေထာင္းကိုထည့္ျပီး ဆီသတ္ေပးပါ
- င႐ုတ္သီးဆီသတ္နံ႕ သင္းလာတာနဲ႕ အရသာနယ္ထားေသာငါးကို ထည့္ျပီးဆီသတ္ေပးပါ
- ဆီသတ္ေနစဥ္ ငါးကို ၂ခ်က္ ၃ခ်က္ေလာက္ အထက္ေအာက္ ေမႊေပးပါ
- ငါးလံုးမိတာနဲ႕ ၾကက္သြန္နီအလံုးလိုက္ႏွင့္ ငါးကိုေရျမဳပ္ေအာင္ထည့္ျပီး အိုးအဖံုးအုပ္ကာ ဆက္တည္ေပးပါ
- ေရပြက္ပြက္ဆူလာပါက ငံျပာရည္ႏွင့္ အခ်ဳိမွဳန္႕ထည့္ေပးပါ
- ၾကက္သြန္နီအလံုးမ်ား ႏူးလာတာနဲ႕ ခရမ္းခ်ဥ္သီးကို ေလးစိတ္စိတ္ျပီး အိုးထဲထည့္ေပးျပီး ဆက္တည္ပါ
- ေရအေနေတာ္ထားျပီး ခရမ္းခ်ဥ္သီး ႏြမ္းလာတာနဲ႕ အရသာျမည္းျပီး အေပါ့အငံ လိုသလိုျပင္ေပးကာ စားသံုးရန္ ျပင္ႏိူင္ပါျပီ။
No comments:
Post a Comment