ဒီေန႕ေတာ့ ပုန္းရည္ႀကီးသုပ္နဲ႕ ထမင္းကို နယ္ဖတ္ျပီး စားခ်င္ေနတာနဲ႕ ခ်ဥ္ငံစပ္ေလး သုပ္စားျဖစ္ပါတယ္ စားျမိန္ထမင္းသုပ္ေလး ျဖစ္တဲ႔အတြက္ မာမာျပင္ဆင္ျပီး သုပ္ျဖစ္တဲ႔ ထမင္းသုပ္ သုပ္နည္းေလးကို မ်ွေ၀လိုက္ပါတယ္ရွင္။
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
- ပုန္းရည္ႀကီး - တထုတ္ေသး တစ္ထုတ္
- ပုဇြန္ေျခာက္မွဳန္႕ - ထမင္းစားဇြန္းေမာက္ေမာက္ သံုးဇြန္း
- ၾကက္သြန္နီ - အလံုးႀကီးႀကီး တစ္လံုကိုး ခပ္ပါးပါး လွီးထားပါ
- င႐ုတ္သီးစိမ္း - စားႏိူင္သေလာက္ ခပ္ပါးပါး လွီးထားပါ
- င႐ုတ္သီး အေလွာ္မွဳန္႕ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း
- အခ်ဳိမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္
- ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္ုး
- ပဲဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ၁၀ဇြန္း
- ငါးငပိအႏွစ္ - ထမင္းစားဇြန္း ၂ဇြန္း (ငါးပိရည္က်ဳိရန္)
- နႏြင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတစ္ပံု( ။ )
- ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္( ။ )
- အခ်ဳိမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္( ငါးပိရည္ေဖ်ာ္ရန္)
- င႐ုတ္သီးအေလွာ္မွဳန္႕ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း ( ။ )
- ခ်က္ျပီးသားထမင္း - တရုတ္ဟင္းျပင္ ပန္းကန္အလတ္ တစ္လံုးစာ
ငါးပိရည္က်ဳိရန္
- ငါးငပိအႏွစ္ကို ဆား နႏြင္းႏွင့္ ေရသင့္႐ံုထည့္ျပီး က်ဳိေပးပါ
- ေရပြက္ပြက္ ဆူလာပါက ၃မိနစ္ေလာက္ က်ဳိေပး၍ ပန္းကန္တခုထဲသို႔ အ႐ိုးမ်ား မပါေအာင္ ေျပာင္းထည့္ေပးပါ
- က်ဳိထားေသာ ငါးပိရည္ ပန္းကန္ထဲသို႕ င႐ုတ္သီးအေလွာ္မွဳန္႕ႏွင့္ အခ်ဳိမွဳန္႕ထည့္ျပီး ေမႊေပးထားပါ
ပုန္းရည္ႀကီးသုပ္ရန္
- ဇလံုတလံုးထဲမွာ ပုန္းရည္ႀကီးႏွင့္ ပါးပါးလွီးထားေသာ င႐ုတ္သီးစိမ္း ဆား ပုဇြန္ေျခာက္မွဳန္႕ င႐ုတ္သီးအေလွာ္မွဳန္႕ ပါးပါးလွီးထားေသာ ၾကက္သြန္နီ အခ်ဳိမွဳန္႕ႏွင္႔ ဆီတို႕ထည့္ျပီး သမေအာင္ ဇြန္းနဲ႕နယ္ေပးပါ
ျပင္ဆင္ပံု
- ဇလံုတလံုးထဲမွာ ခ်က္ျပီးသားထမင္း တ႐ုတ္ဟင္းျပင္ပန္းကန္ အလတ္တလံုးစာႏွင့္ ပုန္းရည္ႀကီးသုပ္ ထမင္းစားဇြန္း ၃ဇြန္း ငါးပိရည္ ထမင္းစားဇြန္း တဇြန္းတို႕ထည့္ကာ ခပ္ဖြဖြနယ္ေပးပါ
- အရသာ နယ္ျပီးပါက အရသာျမည္းျပီး လိုသလိုျပင္ကာ ပုန္းရည္ႀကီး ထမင္းသုပ္ ေမႊးေမႊးစပ္စပ္ေလးကို စားသံုးရန္ ျပင္ေပးႏိူင္ပါျပီ။
No comments:
Post a Comment