Tuesday, 26 July 2016

ပုန်းရည်ကြီး ထမင်းနယ်




ဒီေန႕ေတာ့ ပုန္းရည္ႀကီးသုပ္နဲ႕ ထမင္းကို နယ္ဖတ္ျပီး စားခ်င္ေနတာနဲ႕ ခ်ဥ္ငံစပ္ေလး သုပ္စားျဖစ္ပါတယ္ စားျမိန္ထမင္းသုပ္ေလး ျဖစ္တဲ႔အတြက္ မာမာျပင္ဆင္ျပီး သုပ္ျဖစ္တဲ႔ ထမင္းသုပ္ သုပ္နည္းေလးကို မ်ွေ၀လိုက္ပါတယ္ရွင္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  1. ပုန္းရည္ႀကီး - တထုတ္ေသး တစ္ထုတ္
  2. ပုဇြန္ေျခာက္မွဳန္႕ - ထမင္းစားဇြန္းေမာက္ေမာက္ သံုးဇြန္း
  3. ၾကက္သြန္နီ - အလံုးႀကီးႀကီး တစ္လံုကိုး ခပ္ပါးပါး လွီးထားပါ
  4. င႐ုတ္သီးစိမ္း - စားႏိူင္သေလာက္ ခပ္ပါးပါး လွီးထားပါ
  5. င႐ုတ္သီး အေလွာ္မွဳန္႕ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း
  6. အခ်ဳိမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္
  7. ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္ုး
  8. ပဲဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ၁၀ဇြန္း
  9. ငါးငပိအႏွစ္ - ထမင္းစားဇြန္း ၂ဇြန္း  (ငါးပိရည္က်ဳိရန္)
  10. နႏြင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတစ္ပံု(   ။         )
  11. ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္(        ။     )
  12. အခ်ဳိမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္( ငါးပိရည္ေဖ်ာ္ရန္)
  13. င႐ုတ္သီးအေလွာ္မွဳန္႕ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း (       ။    )
  14. ခ်က္ျပီးသားထမင္း - တရုတ္ဟင္းျပင္ ပန္းကန္အလတ္ တစ္လံုးစာ


ငါးပိရည္က်ဳိရန္
  • ငါးငပိအႏွစ္ကို ဆား နႏြင္းႏွင့္ ေရသင့္႐ံုထည့္ျပီး က်ဳိေပးပါ
  • ေရပြက္ပြက္ ဆူလာပါက ၃မိနစ္ေလာက္ က်ဳိေပး၍ ပန္းကန္တခုထဲသို႔ အ႐ိုးမ်ား မပါေအာင္ ေျပာင္းထည့္ေပးပါ
  • က်ဳိထားေသာ ငါးပိရည္ ပန္းကန္ထဲသို႕ င႐ုတ္သီးအေလွာ္မွဳန္႕ႏွင့္ အခ်ဳိမွဳန္႕ထည့္ျပီး ေမႊေပးထားပါ
ပုန္းရည္ႀကီးသုပ္ရန္
  • ဇလံုတလံုးထဲမွာ ပုန္းရည္ႀကီးႏွင့္ ပါးပါးလွီးထားေသာ င႐ုတ္သီးစိမ္း ဆား ပုဇြန္ေျခာက္မွဳန္႕ င႐ုတ္သီးအေလွာ္မွဳန္႕ ပါးပါးလွီးထားေသာ ၾကက္သြန္နီ အခ်ဳိမွဳန္႕ႏွင္႔ ဆီတို႕ထည့္ျပီး သမေအာင္ ဇြန္းနဲ႕နယ္ေပးပါ
ျပင္ဆင္ပံု
  • ဇလံုတလံုးထဲမွာ ခ်က္ျပီးသားထမင္း တ႐ုတ္ဟင္းျပင္ပန္းကန္ အလတ္တလံုးစာႏွင့္ ပုန္းရည္ႀကီးသုပ္ ထမင္းစားဇြန္း ၃ဇြန္း ငါးပိရည္ ထမင္းစားဇြန္း တဇြန္းတို႕ထည့္ကာ ခပ္ဖြဖြနယ္ေပးပါ
  • အရသာ နယ္ျပီးပါက အရသာျမည္းျပီး လိုသလိုျပင္ကာ ပုန္းရည္ႀကီး ထမင္းသုပ္ ေမႊးေမႊးစပ္စပ္ေလးကို စားသံုးရန္ ျပင္ေပးႏိူင္ပါျပီ။

No comments:

Post a Comment