ဒီေန႕ေတာ့ ဘာဆာငါး ၆ကီလိုတပံုး မကုန္မခ်င္း ဘာဆာငါးကို ၾကက္သြန္မိတ္ င႐ုတ္သီးစိမ္း ခ်င္းတို႕နဲ႕ စပ္စပ္ေမႊးေမႊးေလး ကင္ျဖစ္လို႕ ကင္နည္းေလး မ်ွေ၀လိုက္ပါတယ္ ၀ါး႐ြက္ေတြ ၀ယ္ထားတာ မကုန္မခ်င္း ငါးေတြ မကုန္သေ႐ြ႕ေတာ့ တမ်ဳိးျပီးတမ်ဳိး လုပ္စားေနမိမယ္ ထင္ပါရဲ႕ေနာ္။
၀ါး႐ြက္အေျခာက္အစား ၀ါး႐ြက္အစို ငွက္ေပ်ာ႐ြက္တို႕ကို ခပ္ထူထူခင္းျပီး ကင္ႏိူင္သလို ငါးကိုလဲ အသားထူတဲ့ မည္သည့္ငါးႏွင့္မဆို ကင္စားႏိူင္တဲ့ အကင္တမ်ဳိးျဖစ္လို႕ အဆင္ေျပသလို ကင္စားၾကည့္ေစခ်င္ပါတယ္။
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
- ငါးအသားလႊာ - 500 g
- ခ်င္း - တစ္လက္မခန္႕
- ၾကက္သြန္မိတ္ - 125 ml
- ငါးငံျပာရည္ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း
- ဆန္အစိမ္းမွဳန္႕ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း
- င႐ုတ္သီးစိမ္း - ၄ေတာင့္
- အခ်ဳိမွဳန္႕ လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္
- ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း
- ၀ါး႐ြက္ - ၁၀႐ြက္
- ၀ါး႐ြက္အေျခာက္မ႐ွိပါက ၀ါး႐ြက္အစိုႏွင့္ ငွက္ေပ်ာ႐ြက္ကို သံုးႏိူင္ပါတယ္
ျပင္ဆင္ပံု
- ခ်င္း ၾကက္သြန္မိတ္ င႐ုတ္သီးစိမ္းတို႕ကို ခပ္ၾကမ္းၾကမ္း အေနအထားရေအာင္ ပံုပါအတိုင္း လွီးေပးပါ
- ငါးအသားလႊာကို လက္၂လံုးေလာက္အေန လွီးထားေပးပါ
- ၀ါး႐ြက္အေျခာက္ကို သံုးပါက ေရေႏြးပူပူႏွင့္ အနည္းဆံုး ၄နာရီေလာက္ စိမ္ထားေပးပါ
- အားလံုးအဆင္သင့္ျဖစ္တာနဲ႕ ဇလံုတလံုးထဲမွာ ဆန္စိမ္းမွဳန္႕ အခ်ဳိမွဳန္႕ ခပ္ၾကမ္းၾကမ္းလွီးထားေသာ အစာမ်ား ငံျပာရည္ ငါးႏွင့္ဆီတို႕ေရာကာ အရသာ၀င္ေအာင္နယ္ျပီး မိနစ္၂၀ေလာက္ ႏွပ္ထားေပးပါ
- ၀ါး႐ြက္ကို ျဖန္႕ခင္းေပးျပီး အစာထည့္ျပီး ထုတ္ေသာအခါ ေပါက္ျပဲျပီး မထြက္ေစရန္ႏွင့္ ကင္ေသာအခါ ၀ါး႐ြက္မ်ား မီးကြ်မ္းလြယ္ျပီး ေပါက္မထြက္ေစရန္ တ႐ြက္ႏွင့္တ႐ြက္ ခပ္ထူထူ ၅႐ြက္ေလာက္ ထပ္ျပီးခင္းေပးပါ
- ခပ္ထူထူ ထပ္ျပီးခင္းထားေသာ ၀ါး႐ြက္ေပၚမွာ အရသာ စပ္ထားေသာ ငါးအရသာနယ္ကို တ၀က္စီ ခြဲထည့္ေပးျပီး အစာမ်ားကို အုပ္ကာ ၀ါး႐ြက္ကို က်စ္ေနေအာင္ အဆင္ေျပသလို ထုတ္ေပးပါ
- ထုတ္ထားေသာ ငါးထုတ္ ေျပမသြားေစရန္ ဒုတ္တံႏွင့္ ထိုးေပးထားပါ
- အဆင္သင့္ျဖစ္တာနဲ႕ grill pan ကို အပူေပးျပီး မီးအားအပူဆံုးႏွင့္ တဖက္ကို ၁၅မိနစ္စီ ကင္ေပးပါ
- Grill pan မ႐ွိပါက ဒယ္အိုးေအာက္ေျခထူေသာ အိုးကို အသံုးျပဳႏိူင္သလို မီးေသြးမီးဖိုေပၚမွာ ကင္ျပစ္ေပၚတင္ျပီး မီးေအးေအးနဲ႕ ကင္ႏိူင္ပါတယ္
- တစ္ဖက္က်က္တာနဲ႕ ေနာက္တဖက္ကိုလွည့္ျပီး ၁၅မိိနစ္ ကင္ေပးပါ
- ႏွစ္ဖက္လံုး က်က္တာနဲ႕ ၀ါး႐ြက္ကိုျဖည္ကာ ငါးဖက္ထုတ္ကင္ စပ္စပ္ေမႊးေမႊးေလးကို ပူပူလူလူ စားသံုးႏိူင္ပါျပီ။
No comments:
Post a Comment