အိမ္မွာ စားေလ့စားထ မ႐ွိေပမဲ့ မိတ္ေဆြတေယာက္အိမ္ကို ယူသြားခ်င္လို႕ အမဲသားေထာင္း ေၾကာ္ေလးေၾကာ္ျဖစ္သြားပါတယ္ စပ္စပ္ေလးနဲ႕ေမႊးေနျပီး အရသာ ေကာင္းလြန္းကာ စားေကာင္းလြန္းတဲ့ အမဲသားေထာင္းဟင္းတစ္မယ္ ျပင္ဆင္ခ်က္ျပဳပ္ႏိူင္ေအာင္ မာမာျပင္ဆင္ျပီး ခ်က္ထားတဲ႔ ခ်က္နည္းေလးကို မ်ွေ၀ေပးလိုက္ပါတယ္။
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
- အမဲသား - 1 kg
- အရသာမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္း
- နႏြင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္
- ၾကက္သြန္ျဖဴအမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္
- ခ်င္းအမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတစ္ပံု
- နံနံပင္ အေျခာက္မွဳန္႕ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း
- င႐ုတ္သီးအၾကမ္းမွဳန္႕ - ထမင္းစားဇြန္း သံုးဇြန္း
- ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္သာသာ
- နာနတ္ပြင့္ - ခပ္ေသးေသး တစ္ပြင့္
- နံနံေစ့ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္
- ခ႐ုဆီ - ထမင္းစားဇြန္း သံုးဇြန္း
- င႐ုတ္ေကာင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္း
- ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ေလးဇြန္း
- ေရ - 1/3 cups
အရသာနယ္ရန္ႏွင့္ ျပင္ဆင္ပံု
- အမဲသား အတံုးလိုက္ကို ေရစင္ေအာင္ ေဆးေပးပါ
- ေရေဆးျပီးမွ လက္တစ္လံုးေလာက္ အထူမွန္းျပီး အ႐ွည္လိုက္ လွီးေပးပါ
- အသားကို ကန္႕လန္႕ျဖတ္ မလွီးမိေအာင္ သတိထားပါ
- ကန္႕လန္႕ျဖတ္ လွီးမိပါက အသားအမ်ွင္ေလးမ်ား မရဘဲ တိုျပတ္ျပတ္ေလး ျဖစ္သြားျပီး ဟင္းပြဲျပင္ရင္ မလွႏိူင္ပါ
- ျပီးမွ အ႐ွည္လိုက္ လွီးထားေသာ အသားတံုးကို အလယ္မွ ထက္၀က္လွီးေပးပါ
- နာနတ္ပြင့္ႏွင့္ နံနံေစ့တို႔ကို ညက္ေနေအာင္ ေထာင္းထားပါ
- အဆင္သင့္ ျဖစ္တာနဲ႕ ဇလံုတစ္ခုထဲမွာ ပါ၀င္ပစၥည္း အကုန္ထည့္ျပီး အရသာ၀င္ေအာင္ နယ္ေပးပါ
- အရသာ နယ္ျပီးတာနဲ႕ အသားထည့္ျပီး အရသာနယ္ထားေသာ ဇလံုကို cling wrapျဖင့္ လံုေအာင္အုပ္ျပီး ေရခဲေသတၱာ မခဲတဲ႔ အကန္႔ထဲမွာ အနည္းဆံုး ၆မွ၈နာရီၾကာေအာင္ ထည့္ထားပါ
- အသားႏွပ္ခ်ိန္ ျပည့္တာနဲ႕ အိုးတစ္လံုးကို အပူေပးပါ
- အိုးပူလာတာနဲ႕ အရသာ ႏွပ္ထားေသာ အသားကို ထည့္ျပီး ၄မိနစ္ခန္႕ တည္ေပးျပီး ေမႊေမႊေပးပါ
- အသားမ်ား အေရာင္ေျပာင္းလာတာနဲ႕ ေရထည့္ျပီး အဖံုးအုပ္ကာ တည္ေပးပါ
- ျပဳပ္ထားေသာ ေရခမ္းလာတာနဲ႕ အသားမ်ားကို ဆယ္လိုက္ပါ
- ျပဳပ္ထားေသာ အသားမ်ားကို တစ္တံုးျခင္းဆီ စဥ့္နီတုန္းေပၚတင္ျပီး င႐ုတ္က်ည္ေပြ႕ႏွင့္ ထုေပးပါ
- ထုထားေသာ အသားမ်ားကို ထုေနစဥ္ အာဗင္ကို 110°cႏွင့္ ၁၅မိနစ္ ႀကိဳျပီးဖြင့္ထားေပးပါ
- ထုထားေသာ အသားမ်ားကို အမ်ွင္အဖတ္ေလးမ်ားရေအာင္ ဖြျပီးႏႊင္ထားေပးပါ
- ျပီးတာႏွင့္ အာဗင္သံုးလို႕ ရသည့္ ဗန္းတစ္ခုထဲမွာ ဖြျပီးႏႊင္ထားေသာ အသားမ်ားကို ျဖန္႕ျပီးထည့္ေပးပါ
- အဆင္သင့္ ျဖစ္တာနဲ႕ အပူေပးထားေသာ အာဗင္ထဲမွာ ထည့္ျပီး မိနစ္၃၀မွ မိနစ္ ၆၀ခန္႕ အတြင္း ကင္ေပးပါ
- ကင္ေနစဥ္ မိနစ္ ၃၀ျပည့္တာနဲ႕ အျပင္ခနထုတ္ျပီး အထက္ေအာက္ သမေအာင္ေမႊျပီး အာဗင္ထဲ ျပန္ထည့္ေပးပါ
- အာဗင္ထဲ ထည့္ခ်ိန္ျပည့္တာနဲ႕ အျပင္ထုတ္ေပးကာ ေမႊးပ်ံ႕ေသာ အမဲသားေထာင္းကင္ကို စားသံုးႏိူင္ပါျပီ။
No comments:
Post a Comment