Friday, 30 March 2018

ငရုတ္သီးစိမ္း အခ်ဥ္တည္နည္း









ဘဲသားေလးေတြ ဝယ္ထားျပီး တေန႔တမ်ဳိး မရိုးရေအာင္ လုပ္စားျဖစ္ေနေတာ႔ ဒီတခါေတာ႔ ဘဲေပါင္းဆီခ်က္ေလး လုပ္ပါမယ္ ဒါေၾကာင္႔မို႔လို႔ ဆီခ်က္ေခါက္ဆြဲ မလုပ္ခင္ ဘဲေပါင္းဆီခ်က္နဲ႔ တြဲဖက္ျပီး စားလို႔ရေအာင္ ငရုတ္သီးစိမ္း အခ်ဥ္တည္နည္းေလး မ်ွေဝလိုက္ပါတယ္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  • လတ္ဆတ္ေသာ ငရုတ္သီးစိမ္း - မိမိႏွစ္သက္သေလာက္
  • ဗီနီကာ - လိုသေလာက္
  • ဖန္ပုလင္း - တလံုး
ျပင္ဆင္ပံု
  1. လတ္ဆတ္ေသာ ငရုတ္သီးစိမ္းမ်ားကို အညွာေျခြကာ ေရစင္ေအာင္ ေဆးထားျပီး ေရစစ္ထားပါ
  2. သန္႔ျပန္႔ေသာ ဖန္ပုလင္းကို ေရစင္ေအာင္ေဆးျပီး ေရေျခာက္ေအာင္ ေနလွန္းထားပါ
  3. ပံုတြင္ပါသည္႔ ဗီနီကာကို ျပင္ထားပါ
  4. အားလံုးအဆင္သင္႔ ျဖစ္တာနဲ႔ ပုလင္းထဲကို ငရုတ္သီးမ်ား အရင္ဆံုး ထည္႔ေပးပါ
  5. ျပီးတာနဲ႔ ငရုတ္သီးစိမ္း ျမဳပ္ေအာင္ ဗီနီကာကို ထည္႔ေပးပါ
  6. အဖံုးလံုေအာင္ပိတ္ျပီး ရိုးရိုးအခန္းအပူခ်ိန္ထဲမွာဘဲ ၂၄နာရီခန္႔ ထားေပးပါ
  7. ပံုပါအတိုင္း အေရာင္ေျပာင္းလာတာနဲ႔ မိမိႏွစ္သက္သလို စားသံုးရန္ ျပင္ႏိူင္ပါျပီ
  8. ငရုတ္သီးစိမ္းအခ်ဥ္က ထည္႔ရတာ လြယ္တဲ႔အတြက္ တခါထဲ အမ်ားၾကီး မထည္႔ဘဲ လတ္လတ္ဆတ္ဆတ္ စားလို႔ရေအာင္ တခါစားစာေလာက္ဘဲ ထည္႔ေပးပါ
  9. ပိုေနရင္လဲ ေရခဲေသတာထဲမွာ ထည္႔သိမ္းႏိူင္ပါတယ္ သို႔ေပမဲ႔ အခ်ဥ္စူးသြားႏိူင္တဲ႔အတြက္ သင္႔ေတာ္သေလာက္ဘဲ ထည္႔စားတာ အေကာင္းဆံုး ျဖစ္ပါတယ္။

No comments:

Post a Comment