Wednesday, 28 March 2018

ေရွာက္ရြက္နံ႔ ေမႊးေနတဲ႔ ပဲသုပ္


သတ္သတ္လြတ္ စားတဲ႔ေန႔ေတြမွာ ပဲသုပ္ေလးတမယ္ေတာ႔ ပါေအာင္သုပ္တတ္ပါတယ္ ဒီေန႔ေတာ႔ ပဲနီျပားသုပ္ကို ေရွာက္ရြက္ေလးထည္႔ျပီး ေမႊးေနေအာင္ သုပ္ထားတဲ႔အတြက္ လြယ္ကူျန္ဆန္ ပဲသုပ္သုပ္နည္းေလး မ်ွေဝလိုက္ပါတယ္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  • ျပဳပ္ျပီးသား ပဲနီျပားဗူး - တဗူး
  • ဆားအႏု - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တဝက္
  • ဆားအၾကမ္း - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တဇြန္း
  • ေရွာက္ရြက္အႏု - မိမိႏွစ္သက္သေလာက္
  • င႐ုတ္သီးစိမ္း - စားႏိူင္သေလာက္
  • ၾကက္သြန္နီ - အေနေတာ္ တလံုး
  • အရသာမွဳန္႔ လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တဝက္
  • ပဲဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ၃ဇြန္း
ျပင္ဆင္ပံု
  1. Ready made ပဲဗူးကိုေဖာက္ျပီး အရည္မ်ားသြန္ေပးကာ ေရတထပ္ေလာက္ ေဆးေပးထားပါ
  2. ၾကက္သြန္နီကို အခြံခြာကာ အလံုးလိုက္ ေရေဆးျပီး ခပ္ပါးပါး လွီးေပးထားပါ
  3. လွီးထားေသာ ၾကက္သြန္နီကို ဆားအၾကမ္း လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တဇြန္းထည္႔ျပီး ခပ္နာနာေလး နယ္ေပးပါ
  4. ၾကက္သြန္မ်ား ႏြမ္းလာတာနဲ႔ ေရႏွစ္ထပ္ေလာက္ ေဆးေပးထားပါ
  5. ငရုတ္သီးစိမ္းကို ေရေဆးျပီး ခပ္ပါးပါး လွီးထားပါ
  6. ေရွာက္ရြက္ကို ေရေဆးျပီး ခပ္ပါးပါးရိတ္ရိတ္ လွီးထားေပးပါ
  7. ၾကက္သြန္နီ ေရွာက္ရြက္ ဆီ ငရုတ္သီးစိမ္း ဆားအႏုႏွင္႔ အရသာမွဳန္႔တို႔ကို ျပင္ထားပါ
  8. ဇလံုတလံုးထဲမွာ ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ားထည့္ျပီး ခပ္ဖြဖြ နယ္ေပးပါ
  9. နယ္ျပီးပါက အရသာျမည္းျပီး လိုသလိုျပင္ကာ ေရွာက္ရြက္နံ႔ သင္းေနတဲ႔ သတ္သတ္လြတ္ ပဲသုပ္ေလးကို မိမိႏွစ္သက္သလို သံုးေဆာင္ႏိူင္ပါျပီ။

No comments:

Post a Comment